Preview Hoofdklasse dames: Amsterdam ontvangt in topper SCHC

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse dames staat de topper tussen Amsterdam en SCHC op het programma. De nieuwe koploper Den Bosch ontvangt Pinoké en hekkensluiter Bloemendaal reist naar het Gooi voor een confrontatie met Laren.

Amsterdam-SCHC

Voor SCHC staat de tweede topper in twee weken op het programma. De eerste topontmoeting liet een bittere smaak achter bij de Bilthovense formatie. De ploeg verloor niet alleen van Den Bosch (2-3), maar het moest ook de koppositie in de Hoofdklasse afstaan aan de landskampioen. Amsterdam, dat derde staat, kwam door de winst op hdm (3-0) afgelopen zondag zelfs in punten gelijk met SCHC. De winnaar van het duel tussen Amsterdam en SCHC staat na de achtste speeldag vaster op de tweede plaats en kan, als Den Bosch in eigen huis een misstap begaat tegen Pinoké, zelfs de eerste plaats op de ranglijst veroveren. Vorig jaar was Amsterdam, dat de afgelopen twee duels de nul hield, in eigen huis met 3-1 te sterk.

Kampong-hdm

Met twee overwinningen op rij is Kampong inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats in de Hoofdklasse. Met een zege zondag op hdm houdt de Utrechtse ploeg de top vier in het vizier. Hdm, dat zevende staat, hoopt na drie nederlagen weer eens punten te pakken. En dat is ook nodig, want in de middenmoot is het spannend. Er zit slechts één punt verschil tussen de nummers zes en negen. Puntenverlies kan een duikeling op de ranglijst betekenen. Kijkend naar de resultaten van vorig jaar zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. In Den Haag eindigde het duel in 2-2. Kampong boekte in eigen huis een nipte 1-0 overwinning.

Groningen-MOP

Met vijf punten uit zeven wedstrijden doet promovendus Groningen het vooralsnog prima. In eigen huis werd er gewonnen van Oranje-Rood en gelijkgespeeld tegen Kampong. Groningen hoopt ook tegen MOP punten te pakken. En misschien zijn er zondag kansen tegen de Vughtse ploeg. MOP won dan wel van Oranje-Rood, maar dat was pas de tweede overwinning in de afgelopen zes competitieduels. Met een zege kan MOP goede zaken doen in de middenmoot van de ranglijst.

Laren-Bloemendaal

Het duel van vorig jaar biedt Bloemendaal weinig houvast. Toen verloor de ploeg met 6-0. De Damus treffen in Laren een ploeg in vorm. De afgelopen vijf wedstrijden werd er vier keer gewonnen en slechts één keer gelijkgespeeld. Bloemendaal daarentegen is nog steeds op zoek naar de eerste punten van het seizoen. Vorige week tegen Kampong leek het eindelijk zover te zijn, maar stond de ploeg aan het einde alsnog met lege handen. Hierdoor zakte Bloemendaal naar de laatste plaats op de ranglijst.

Den Bosch-Pinoké

Pinoké nam afgelopen zondag afscheid van de laatste positie in de Hoofdklasse na het doelpuntloos gelijkspel tegen Groningen. Het was pas het eerste punt van de Steekneuzen dit seizoen. De kans dat Pinoké zondag opnieuw punten pakt, lijkt uiterst klein. Hiervoor is het krachtsverschil tussen beide ploegen te groot. Den Bosch is inmiddels koploper. Het nam de koppositie van SCHC over, door de Bilthovense ploeg in een directe ontmoeting met 3-2 te verslaan. Bovendien is de landskampioen de enige ploeg die nog ongeslagen is in de Hoofdklasse.

Oranje-Rood-Hurley

In verband met de live-uitzending van Ziggo Sport van de heren van Oranje-Rood begint het duel van de dames om 14.45 uur. Hurley hoopt met de 1-1 tegen Laren een punt te hebben gezet achter een slechte periode waarin het drie nederlagen leed en zakte naar een negende plaats, slechts drie punten boven een play-outplek. Een goed resultaat is noodzakelijk voor Hurley om de aansluiting met de grote middenmoot niet te verliezen. Punten pakken tegen Oranje-Rood is niet onmogelijk. De Eindhovense ploeg verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. Zondag incasseerde Oranje-Rood nog een 2-1 nederlaag tegen MOP.

Reageer

Contact Us