Preview HK (D): Behoudt SCHC ook na zesde speeldag perfecte score?

Na het dubbelweekend vorige week staat er dit weekend maar één speeldag op het programma. Koploper SCHC hoopt ook na de zesde competitiewedstrijd over een perfecte score te beschikken. De ploeg krijgt bezoek van hdm. Promovendus Groningen kruist de degens met landskampioen Den Bosch en doen Bloemendaal en Pinoké opnieuw een poging eindelijk van de hatelijke nul af te komen.

SCHC-hdm

In verband met de live-uitzending van Ziggo Sport begint het duel al om 12.00 uur. Koploper SCHC kan vol zelfvertrouwen toewerken naar de wedstrijd met hdm. De Bilthovense ploeg hield de afgelopen twee duels de nul en met slechts drie tegentreffers behoort SCHC, samen met Den Bosch, tot de minste gepasseerde defensie in de Hoofdklasse. Bovendien weet de ploeg veelvuldig het net te vinden, liefst twintig keer, een gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd. Het zijn cijfers waaraan hdm niet kan tippen. De Haagse formatie scoorde elf keer, maar kreeg ook negen doelpunten tegen. Zeven tegentreffers incasseerde hdm in de twee nederlagen die het leed, tegen Hurley (1-3) en vorige week tegen Den Bosch (1-4). De uitslag van vorig jaar biedt ook niet veel vertrouwen voor hdm. SCHC won toen met 6-1.

Amsterdam-Bloemendaal

De kans lijkt klein dat Bloemendaal tegen Amsterdam de eerste punten van het seizoen zal behalen. Na de valse start van het seizoen heeft de Amsterdamse ploeg inmiddels vier wedstrijden op rij gewonnen en staat de formatie van coach Rick Mathijssen op een derde plaats. Die goede flow ontbreekt bij Bloemendaal. De ploeg staat voorlaatste en incasseerde al 15 tegentreffers, een gemiddelde van drie per wedstrijd. Dat voorspelt niet veel goeds met een tegenstander die er gemiddeld twee per wedstrijd maakt. Vorig jaar eindigde het duel in een 7-0 overwinning voor Amsterdam.

Laren-MOP

Dankzij een prima dubbelweekend heeft Laren zich weer geschaard in de top vier van de Hoofdklasse. Na een stroef begin heeft de Gooise ploeg drie zeges op rij geboekt. In MOP treft Laren een lastige tegenstander. Vorig jaar eindigde het duel in 0-0 en in Vught was MOP met 2-1 te sterk. MOP staat na vijf duels op een achtste plaats. De Vughtse ploeg kon afgelopen zondag eindelijk weer eens juichen. Met de 3-2 winst op Kampong riep de ploeg een reeks van drie nederlagen op rij een halt toe.

Den Bosch-Groningen

Promovendus Groningen beleefde vorige week een primeur. Voor het eerst dit seizoen pakte de ploeg de volle winst. Oranje-Rood werd met 4-2 verslagen. Komende zondag treft de Groningse ploeg een tegenstander van een ander kaliber: landskampioen Den Bosch. Hoewel Groningen niet onverdienstelijk speelt tegen topploegen is de verwachting dat Den Bosch gaat winnen. Met een ijzersterke defensie, slechts drie goals tegen, en eigen productie van gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd lijkt de landskampioen een maatje te groot voor de promovendus.

Kampong-Hurley

Vorig jaar streden beide ploegen nog om de titel ‘best-of-the-rest’, maar na vijf speeldagen staat Kampong op de negende plaats en zakte Hurley op ranglijst na een slecht dubbelweekend naar een zesde plek. Hurley leed twee nederlagen op rij. Het verloor van koploper SCHC en de nummer drie, Amsterdam. Hurley hoopt tegen Kampong op een herhaling van vorig jaar toen met 2-1 werd gewonnen. Dat lijkt niet onmogelijk, want de Utrechtste ploeg moet haar draai nog vinden. Het boekte vorige week vrijdag dan wel de eerste zege van het seizoen, maar zondag tegen MOP verspeelde de Utrechtse ploeg tot twee keer toe een voorsprong en werd uiteindelijk verloren door een doelpunt in de slotfase.

Oranje-Rood-Pinoké

Drie nederlagen in acht dagen maakten de goede competitiestart van Oranje-Rood teniet. De ploeg zakte terug naar de zevende plaats, terwijl Oranje-Rood vooraf werd gezien als outsider voor de top vier. Het zelfvertrouwen kan worden opgepoetst tegen hekkensluiter Pinoké. En dat is mogelijk, want de Steekneuzen pakten dit seizoen nog geen enkel punt. De ploeg scoort weinig en incasseert veel doelpunten. De enige houvast is wellicht de uitslag van vorig jaar, toen won Pinoké in Eindhoven, toen nog bij Oranje Zwart, met 3-1.

Reageer

Contact Us