Preview Hoofdklasse dames: Belangrijke dag voor Pinoké en Bloemendaal

De strijd om de koppositie in de Hoofdklasse dames is weer open. De voorsprong van Amsterdam op Den Bosch is maar een punt. Onderin knokken Pinoké en Bloemendaal misschien wel voor hun laatste kans om de play-outs te ontlopen.

hdm-Pinoké

Pinoké kan de play-outs nog steeds ontlopen, maar dan moet er in ieder geval wel worden gewonnen van hdm. De Haagse dames dachten vrijdag lange tijd een punt te kunnen pakken tegen Den Bosch, maar in de slotfase ging het toch mis. Hdm zakte hierdoor naar de negende plaats net boven de play-outplek. Als hdm niet verliest is de kans groot dat de dames ook volgend seizoen op het hoogste niveau acteren.

Bloemendaal-Kampong

Bloemendaal tankte vertrouwen door niet alleen te winnen van Push, maar ook door vier keer te scoren. De dames van coach Jorg Nolte moeten winnen van Kampong om de play-outs te vermijden. Dat wordt met nog twee duels te gaan een heidens karwei, want de achterstand op de veilige negende plaats is vijf punten. Kampong verloor vrijdag de strijd om de best-of-the-rest van Hurley, dat nu vijfde staat met drie punten voorsprong op de Utrechters.

Hurley-Amsterdam

De derby van het Amsterdamse Bos staat in het teken van het eerherstel van Amsterdam. De trotse koploper was afgelopen week twee keer de onderliggende partij in topduels. Eerst ging de ploeg in Bilthoven onderuit bij SCHC en vrijdag was Laren in het Wagener Stadion met 3-1 te sterk. Hurley staat mooi vijfde na de 2-1 zege in Utrecht op Kampong.

Den Bosch-Push

Het vorige week zondag gedegradeerde Push gaat op bezoek bij de landskampioen. De Bredase ploeg zal niet met heel veel vertrouwen naar Den Bosch afreizen na de kansloze thuisnederlaag (4-0) tegen Bloemendaal, afgelopen vrijdag. Den Bosch won, maar op het nippertje van hdm en heeft de koppositie weer in zicht door de nederlaag van Amsterdam. Het gaatje tussen beide titelpretendenten is slechts één punt.

Laren-MOP

Beide ploegen zullen met een goed gevoel beginnen aan de wedstrijd. Laren won de topper in en tegen Amsterdam en MOP zorgde voor een verrassing door SCHC te verslaan met het kleinste verschil: 1-0. Door zege op koploper Amsterdam steeg Laren naar de derde plaats op de ranglijst. MOP is bijna zeker van nog een seizoen Hoofdklasse. De Vughtse ploeg heeft vijf punten voorsprong op Pinoké en Bloemendaal, die op een play-outplek staan.

SCHC-Oranje Zwart

Het was een rare week in Bilthoven. Vorige week zondag bracht SCHC koploper Amsterdam nog de eerste nederlaag van het seizoen toe, waarna plotseling coach Etienne Spee per direct wegging bij de club en zijn opvolgster Lotte Smets er niet in slaagde van het laaggeklasseerde MOP te winnen. De ploeg ging in Vught met 1-0 onderuit. Hiermee kwam een einde aan een ongeslagen reeks van elf wedstrijden. De nederlaag tegen MOP had ook als consequentie dat de Bilthovense dames naar plek vier zakte ten faveure van Laren. Voor Oranje Zwart staat alleen nog maar prestige op het spel. De Eindhovense formatie zal zich willen revancheren voor de thuisnederlaag afgelopen vrijdag tegen Pinoké.

Reageer

Contact Us