Preview Hoofdklasse dames: Brabantse derby tussen Oranje-Rood en Den Bosch

Op de 15de speeldag in de Hoofdklasse dames gaat de strijd om de vierde plaats onverminderd door. Oranje-Rood ontvangt Den Bosch in de Brabantse derby. Hdm gaat op bezoek bij Bloemendaal. Kampong reist af naar het Amsterdamse Bos voor een duel met hekkensluiter Pinoké. Laren speelt in en tegen Groningen en Hurley krijgt SCHC op bezoek.

Oranje-Rood-Den Bosch

Slechts één week kon Oranje-Rood genieten van de vierde plaats. Door de nederlaag tegen Laren (3-1) duikelde de Eindhovense formatie naar de zevende plaats op de ranglijst. Het verschil met de vierde plaats, die in handen is van Laren, bedraagt twee punten. Oranje-Rood staat een lastige klus te wachten om die achterstand niet groter te laten worden. Den Bosch komt namelijk op bezoek en de koploper heeft dit seizoen nog geen enkele keer verloren en wist de afgelopen vijf competitieduels in winst om te zetten. In de eerste wedstrijd was het verschil klein, maar trok Den Bosch aan het langste eind: 2-1. En dat zou zondag ook wel eens het geval kunnen zijn.

Hurley-SCHC

Het is een belangrijk duel voor Hurley. Wil de ploeg niet afhaken in de strijd om een plek in de play-offs dan moet er een goede resultaat worden neergezet. Dat zal geen makkelijke opgave worden. Hurley speelde vorige week dan wel met 2-2 gelijk tegen concurrent hdm, maar de ploeg heeft vijf duels op rij niet weten te winnen. Tegenstander SCHC verkeert in een uitstekende vorm. De Bilthovense formatie is al zes wedstrijden ongeslagen en incasseerde in die reeks slechts één tegendoelpunt. In de drie duels na de winterstop scoorde SCHC in totaal negen doelpunten. Ook het eerste treffen tussen beide ploegen werd gewonnen door SCHC: 2-0.

MOP-Amsterdam

Hoewel volgens eigen zeggen de paniek nog niet is uitgebroken bij MOP wordt het wel eens tijd dat de ploeg uit Vught punten gaat halen. MOP staat nog wel op een veilige negende plaats, maar een punt voorsprong op Groningen is niet heel veel. De Vughtse formatie verloor na de winterstop alle drie de competitieduels en wist in die wedstrijden het net niet te vinden. Dan wordt een duel met Amsterdam een zware kluif. De Amsterdammers verslikten zich na de winterstop in Oranje-Rood, maar wonnen daarna hun wedstrijden met een ruime marge: acht doelpunten en één tegentreffer. In eigen huis won Amsterdam slechts met 1-0 van MOP.

Groningen-Laren

Groningen blijft de negende plaats in het vizier houden, maar slaagt er voorlopig niet in om MOP te passeren op de ranglijst. Als MOP verliest, verliest Groningen ook. Met drie nederlagen op rij steekt de promovendus nog niet in goede vorm. Dat heeft ook te maken met het programma, waarin Groningen al toppers als SCHC en Amsterdam voor de kiezen heeft gekregen. Komende zondag wacht opnieuw een topploeg: Laren. De Gooise ploeg wist afgelopen weekend na vier wedstrijden eindelijk weer eens drie punten te pakken. Laren rekende af met concurrent Oranje-Rood en steeg naar de vierde plaats. De ploeg heeft een punt voorsprong op Kampong en hdm, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Laren moet nu doorpakken ook met het oog op het belangrijke dubbelweekend volgende week waarin onder meer Kampong wacht. De ploeg kan zich vasthouden aan de heenwedstrijd toen Groningen met 3-0 werd verslagen.

Pinoké-Kampong

In de strijd om directe degradatie kan Pinoké zich eigenlijk weinig meer veroorloven. De hekkensluiter kijkt tegen een gat van vijf punten met Bloemendaal, dat voorlaatste staat. Elk punt is meegenomen, maar het is de vraag of dat gaat gebeuren tegen Kampong. In 2017 won Pinoké nog geen competitieduel. Het scoorde in drie wedstrijden slechts één keer en incasseerde tien doelpunten. Ook de heenwedstrijd biedt geen houvast, want Kampong won met 3-0. De Utrechtse ploeg draait volop mee in de strijd om de play-offs. Na de kleine winst op Groningen (2-1) vorige week staat Kampong op een vijfde plaats.

Bloemendaal-hdm

Na twee overwinningen op rij ging Bloemendaal vorig weekend met ruime cijfers onderuit bij koploper Den Bosch (5-0). Dat was geen verrassing en de nederlaag had geen consequenties. Bloemendaal staat nog steeds voorlaatste en vijf punten los van een directe degradatieplek. Hdm maakt deel uit van de groep die volop aan het strijden is om de vierde plek. Met twee zeges en een gelijkspel vorige week tegen concurrent Hurley is hdm prima uit de winterstop gekomen. Deze lijn voortzetten is nodig om bij te blijven in het gevecht om de play-offs. Het eerste duel met Bloemendaal werd met 2-1 gewonnen.

Comments (3)

  1. Pittig weerzien tussen Valery en Paumen!

  2. leg uit?

  3. Wat een slechte journalistiek. Wat een bullshit iedere week. Naar de ranglijst uitslagen kijken,kan iedereen.

Reageer

Contact Us