Preview Hoofdklasse dames: Den Bosch één punt verwijderd van play-offs

Opnieuw waagt Den Bosch een poging op zich te plaatsen voor de play-offs. In het duel met promovendus Groningen heeft de koploper aan een punt genoeg. Ook SCHC kan zich verzekeren van de play-offs, maar is afhankelijk van de concurrentie.

MOP-Laren

Met vijf nederlagen op rij verloopt de tweede seizoenshelft voor MOP dramatisch. Samen met hekkensluiter Pinoké heeft de Vughtse ploeg nog geen enkel punt gepakt na de winterstop. Bovendien scoorde MOP in de laatste zes duels slechts één keer. De slechte serie heeft hiervoor gezorgd dat de play-outs akelig dichtbij komen voor MOP. Punten zijn dus welkom, maar of dat lukt tegen Laren is nog maar de vraag. De Gooise ploeg sloot vorige week een dubbelweekend af met zes punten. Het nam de vierde plaats over van Kampong en sloeg meteen een gaatje van twee punten. Laren, dat vier duels ongeslagen is, won de eerste wedstrijd met 7-0.

Hurley-Kampong

Als Hurley nog wil klimmen op de ranglijst dan moet er gewonnen worden van Kampong. Sinds de winterstop is de ploeg niet op dreef. Al zeven wedstrijden wacht Hurley op een overwinning, maar de 0-0 tegen Amsterdam vorige week was een lichtpuntje. Wellicht kan de ploeg hierop voortborduren. Kampong zal de aspiraties op deelname aan de play-offs levend willen houden. Daarom is puntenverlies voor de Utrechtse ploeg geen optie. Hoewel Kampong vorige week vrijdag in een onderling duel de vierde plaats verspeelde aan Laren revancheerde de ploeg zich twee dagen later door MOP over de knie te leggen: 4-0. Het verschil met Laren is slechts twee punten. Het eerste duel met Hurley won Kampong ruim. Het werd 4-1.

Groningen-Den Bosch

Den Bosch heeft genoeg aan een punt om zich te verzekeren van de play-offs. Daarin zal de koploper slagen. De ploeg leed dit seizoen nog geen enkele nederlaag. De laatste zeven wedstrijden werden gewonnen en daarin incasseerde de Bossche formatie slechts vier treffers. En dat zijn er twee minder dan Groningen vorige week tegen Oranje-Rood tegen kreeg (6-1). Het was de grootste nederlaag dit seizoen voor de promovendus, die blijft aanhikken tegen de negende plaats, die handhaving betekent. Van de laatste vijf wedstrijden verloor Groningen er vier. Ook het eerste duel met Den Bosch ging verloren. Het werd 4-0.

Pinoké-Oranje-Rood

Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt Pinoké de directe degradatie niet meer te kunnen ontkomen. De Steekneuzen hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen, verloren hun laatste vijf duels en scoorden slechts één keer. De ploeg moet hoop putten uit het feit dat het vorige week Laren lang op 0-0 wist te houden. Oranje-Rood was met 6-1 te sterk voor Groningen en herstelde zich zodoende van twee nederlagen op rij. De ploeg, die wisselvallig presteert, won eerder dit seizoen met 3-0 van Pinoké.

Bloemendaal-Amsterdam

Amsterdam liet vorige week punten liggen in de Bosderby tegen Hurley (0-0), maar is wel al vier wedstrijden ongeslagen. In deze serie kreeg Amsterdam slechts twee treffers te incasseren. Doelpunten maken gaat Bloemendaal de laatste tijd moeilijk af. Na de goede start na de winterstop hebben de Damus de laatste drie duels niet gewonnen en daarin geen enkel doelpunt gemaakt. Het eerste duel tussen beide ploegen werd met 4-0 door Amsterdam gewonnen.

hdm-SCHC

Naast Den Bosch kan ook SCHC zich plaatsen voor de play-offs, maar de Bilthovense formatie is wel afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. SCHC is op dit moment ijzersterk. De ploeg won al zes duels op rij, waarvan in de laatste vijf de nul werd gehouden. In het eerste duel was SCHC met 3-2 te sterk. Vorige week kwam er voor hdm tegen Den Bosch (2-1) een einde aan een mooie serie van vier ongeslagen duels. De ploeg staat op dit moment zevende en aast op plek zes, de positie van Oranje-Rood die slechts één punt voorsprong heeft op de Haagse ploeg.

Reageer

Contact Us