Preview Hoofdklasse dames: Den Bosch kan zich plaatsen voor de play-offs

Landskampioen Den Bosch kan zich zondag verzekeren van een plek in de play-offs. Bij winst op hdm neemt de koploper voor het twintigste seizoen op rij deel aan die play-offs, maar is ook afhankelijk van de concurrentie. Amsterdam speelt de Bosderby tegen Hurley en hoopt Laren haar dubbelweekend met zes punten te kunnen afsluiten.

Amsterdam-Hurley

Het is de laatste Bosderby van de reguliere competitie voor Amsterdam, dat al twee keer te sterk was voor Pinoké en ook het eerste duel met Hurley winnend afsloot: 4-2. Met drie ruime overwinningen op rij waarin 14 keer werd gescoord en slechts twee treffers werden geïncasseerd kan Amsterdam met vertrouwen toewerken naar het duel. Voor Hurley verloopt de competitie na de winterstop nog niet naar wens: drie nederlagen in vier wedstrijden en pas drie keer gescoord. Als Hurley de buren pijn wil doen, moet de effectiviteit voor het vijandelijke doel omhoog.

Laren-Pinoké

Laren nam vrijdag de vierde plaats over van Kampong, maar de overwinning heeft weinig waarde als er punten worden gemorst tegen Pinoké. Op papier moet Laren de volle winst pakken. Voor hekkensluiter Pinoké lijkt het langzamerhand een onmogelijke opgave te worden om directe degradatie te voorkomen. Sinds de winterstop heeft de ploeg nog geen punt gepakt en slechts één treffer gemaakt. Punten pakken tegen Laren lijkt een lastige opgave te worden, maar het eerste duel ging maar nipt met 3-2 verloren.

SCHC-Bloemendaal

Beide ploegen zijn in de tweede seizoenshelft met een goede serie bezig. Bloemendaal verloor alleen van Den Bosch en speelde vorige week 0-0 tegen hdm, de nummer zes op de ranglijst. De cijfers van SCHC zijn nog beter. In vier wedstrijden sinds de winterstop incasseerde de ploeg geen enkel doelpunt. Al acht duels hield SCHC dit seizoen in de Hoofdklasse de nul. Ook in de eerste onderlinge confrontatie hield de verdediging stand. Het werd 4-0 voor de huidige nummer twee op de ranglijst.

Den Bosch-hdm

Den Bosch kan zich plaatsen voor de play-offs. De koploper is nog steeds ongeslagen en incasseerde in de laatste twee wedstrijden geen tegentreffers. Hdm beging afgelopen zondag een klein misstapje met een doelpuntloos gelijkspel tegen Bloemendaal. Maar de Haagse ploeg is sinds de winterstop al vier duels ongeslagen hoewel de laatste twee wedstrijden niet in winst konden worden omgezet. Het eerste duel werd met 4-1 gewonnen door Den Bosch.

Oranje-Rood-Groningen

Twee weken geleden stond Oranje-Rood nog op plek vier, maar twee nederlagen op rij deden de ploeg naar de zevende plek duikelen. Groningen kan met meer vertrouwen naar het duel uitkijken. Dankzij de 1-1 tegen laren vorige week staat de ploeg in punten gelijk met MOP, dat op een veilige negende plaats staat. Bovendien won de promovendus de eerste wedstrijd met Oranje-Rood met 4-2. Dat was ook meteen de eerste zege van Groningen in de Hoofdklasse.

Kampong-MOP

Slechts een kleine week heeft Kampong kunnen genieten van de vierde plaats. Afgelopen vrijdag moest de Utrechtse formatie alweer afstand doen van de plek die recht geeft op spelen van de play-offs na de 3-1 nederlaag tegen Laren. Zondag ontvangt Kampong MOP. Het eerste duel tussen beide ploegen werd gewonnen door MOP (3-2), maar die kans lijkt dit keer aanmerkelijk kleiner. MOP maakt een slechte fase door met vier nederlagen op rij en slechts één doelpunt. In punten staat de Vughtse ploeg gelijk met Groningen, dat nu nog op een play-outplek staat.

Reageer

Contact Us