Preview Hoofdklasse dames: Den Bosch ontvangt Laren

In Den Bosch staat komende zondag een topper op het programma. De landskampioen ontvangt Laren. Beide ploegen hielden slechts één punt over aan de eerste speeldag. Amsterdam gaat tegen Groningen op jacht naar eerherstel. En koploper hdm krijgt MOP op bezoek.

Den Bosch-Laren

Het duel is een herhaling van de halve eindstrijd van de play-offs van vorig seizoen. Daarin was Den Bosch in twee wedstrijden te sterk. De Bossche formatie won het thuisduel in de play-offs met 3-1, terwijl in de competitie het duel in 2-2 was geëindigd. Den Bosch begon vorig weekend met een toch wel verrassende 1-1 tegen Hurley. Pas vlak voor tijd voorkwam Maartje Paumen een nederlaag voor de landskampioen. Ook Laren startte met een remise. Ook de ploeg uit het Gooi stond op achterstand, maar het was Lisanne de Lange die het punt voor Laren veiligstelde.

Amsterdam-Groningen

Vorig seizoen verloren de dames van Amsterdam slechts twee competitiewedstrijden. Afgelopen zondag begon de titelfavoriet meteen met een nederlaag. In Eindhoven verloor de ploeg van coach Rick Mathijssen met 1-0 van Oranje-Rood. Ondanks het verlies van Mathijssen blij verrast door het niveau van Amsterdam, dat echter de kansen, waaronder een strafbal, niet benutte. De scherpte voor de goal is nodig om Groningen te verslaan. De promovendus wacht opnieuw een zware klus. Groningen begon het avontuur in de Hoofdklasse met een 3-1 nederlaag tegen SCHC. Na het duel met Amsterdam wachten de komende weken nog confrontaties met onder meer Laren en Den Bosch. Coach Marc Materek kan na de eerste zes duels de balans opmaken waar Groningen staat.

Bloemendaal-Hurley

Hurley hoopt het goede gevoel na de puntendeling met Den Bosch te kunnen meenemen naar ’t Kopje. Vorig seizoen won de ploeg uit het Amsterdamse Bos met 4-1. Toen zat Hurley-coach Jorge Nolte op de bank bij Bloemendaal. Zijn rol is inmiddels overgenomen door Teun de Nooijer, die voor eigen publiek de bittere smaak van de nederlaag tegen MOP hoopt weg te spoelen. In Vught verloor de ploeg nadat het in de slotminuut een treffer incasseerde uit een strafcorner.

hdm-MOP

Hdm is na de eerste speeldag de trotse koploper in de Hoofdklasse. De Haagse ploeg ging ruim langs Pinoké. Mede dankzij twee treffers van Fay van der Elst won hdm met 4-0 in het Amsterdamse Bos. MOP had in eigen huis meer moeite met Bloemendaal. Pas in de slotminuut bezorgde Emma Puvrez de Vughtse ploeg de volle winst. Vorig speelden MOP en hdm in Den Haag met 1-1 gelijk, maar won hdm in Vught met 2-0.

Kampong-Oranje-Rood

Beide ploegen hopen dit seizoen aansluiting te kunnen vinden bij de top vier. Daarvoor zullen Kampong en Oranje-Rood ook punten moeten pakken tegen de gedoodverfde play-offkandidaten. En daarin slaagden beide ploegen op de eerste speeldag in ieder geval in. Kampong speelde met 1-1 gelijk tegen Laren en Oranje-Rood stuntte met een 1-0 overwinning op Amsterdam. Afgelopen seizoen, toen Oranje-Rood nog Oranje Zwart heette, eindigde het duel in 1-1.

SCHC-Pinoké

Na de 4-0 thuisnederlaag tegen hdm is Pinoké hekkensluiter in de Hoofdklasse. Op de tweede speeldag krijgen de Steekneuzen het niet makkelijk. Zij reizen af naar Bilthoven voor de confrontatie tegen SCHC. Onder leiding van de nieuwe coach, Tina Bachmann, won Stichtsche afgelopen zondag redelijk eenvoudig met 3-1 van promovendus Groningen. Vorig jaar eindigde het duel tussen SCHC en Pinoké in 2-2.

Reageer

Contact Us