Preview Hoofdklasse dames: Den Bosch zondag nieuwe koploper? - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse dames: Den Bosch zondag nieuwe koploper?

Op de zevende speeldag treffen de nummers één en twee van de Hoofdklasse elkaar. Landskampioen Den Bosch reist af naar Bilthoven voor een treffen met koploper SCHC. Hekkensluiter Pinoké treft promovendus Groningen.

SCHC-Den Bosch

De onbetwiste topper van het weekend. Beide ploegen zijn nog ongeslagen. SCHC won alle voorgaande duels en Den Bosch morste alleen punten tegen Hurley. Het is niet alleen de confrontatie tussen de nummers één en twee, maar ook die van de meest productieve aanval (SCHC, 23 doelpunten) en de beste verdediging (Den Bosch, 3 tegentreffers). Wint SCHC dan loopt de Bilthovense formatie uit tot een voorsprong van vijf punten, maar wint Den Bosch dan is de landskampioen de nieuwe koploper in de Hoofdklasse. Vorig jaar hielden beide ploegen elkaar in bedwang. Zowel in Bilthoven (2-2) als in Den Bosch (1-1) werd gelijkgespeeld.

Pinoké-Groningen

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, met name voor hekkensluiter Pinoké. Als de Steekneuzen verliezen wordt het gat met Groningen wel erg groot: zeven punten. Bij winst houdt Pinoké de promovendus in zicht en is het verschil maar één punt. Maar winnen is juist een probleem voor de Steekneuzen. Pinoké heeft dit seizoen nog geen wedstrijd in drie punten kunnen omzetten, in tegenstelling tot Groningen dat het zoet der overwinning al wel mocht smaken na de 4-2 zege op Oranje-Rood. Dit soort wedstrijden eindigen vaak in een gelijkspel, maar Groningen lijkt net iets betere papieren te hebben om met een overwinning van het veld te stappen.

hdm-Amsterdam

De nummer drie in de Hoofdklasse, Amsterdam, is de laatste twee wedstrijden lekker op schot. Met acht doelpunten, 14 in totaal, zit het met de productiviteit wel goed. En met vier tegentreffers dit seizoen heeft de ploeg het verdedigend ook op orde. Amsterdam gaat in Den Haag op jacht naar de zesde overwinning op rij. En de kans dat de ploeg daarin slaagt, is niet ondenkbaar. Tegen topploegen heeft hdm het dit seizoen lastig. Het verloor de afgelopen weken van zowel koploper SCHC (3-2) als de nummer twee Den Bosch (4-1). Vorig jaar ging Amsterdam er met een 2-1 overwinning vandoor.

Hurley-Laren

Hurley hoopt de neerwaartse spiraal te doorbreken. De ploeg leed drie nederlagen op rij en kreeg in de laatste twee wedstrijden in totaal acht doelpunten tegen. Dat waren er drie meer dan in de vijf voorgaande wedstrijden bij elkaar. Inmiddels is de ploeg door de slechte fase afgezakt naar een achtste plaats. Laren daarentegen bewandelt de omgekeerde weg en maakt de laatste weken een prima periode door. De Gooise ploeg boekte vier overwinningen op rij en won vorige week met 7-0 van MOP, dat vooraf werd betiteld als lastige tegenstander. Hurley zal vooral moeten letten op Lieke van Wijk. De strafcornerspecialiste is topscorer bij Laren met zeven doelpunten.

MOP-Oranje-Rood

Hopelijk zijn de wonden bij MOP na de 7-0 nederlaag tegen Laren geheeld. De bodem is bereikt de ploeg uit Vught, zo zei Colette de Beaumont eerder deze week. Het kan dus alleen maar beter met MOP. En dat is ook nodig ook. De ploeg staat slechts twee punten boven promovendus Groningen, dat de tiende plek bezet op de ranglijst. MOP moet een goed resultaat halen om niet onderin de ranglijst te blijven bungelen. Het zal een zware kluif hebben aan Oranje-Rood dat afgelopen zondag voorlopig een punt zette achter een slechte periode door Pinoké met 3-0 te verslaan. Het zorgde ervoor dat de Eindhovense formatie naar de vijfde plaats klom.

Bloemendaal-Kampong

In verband met de live-uitzending van Ziggo Sport van de heren van Bloemendaal begint het duel van de Damus om 14.45 uur. Met veel vertrouwen reist Kampong af naar ’t Kopje. Afgelopen zondag werd met 4-1 gewonnen van Hurley in een wedstrijd waarin alles klopte, zo vertelde Elsie Nix eerder deze week. Slaagt de Utrechtse ploeg er opnieuw in de zaken voor elkaar te hebben dan gaan de drie punten in de tas. Om het Kampong moeilijk te maken, zal Bloemendaal moeten scoren. Maar dat nu juist het probleem van de ploeg. Het nog puntloze Bloemendaal scoorde slechts drie keer en bleef in de laatste twee duels zelfs doelpuntloos.

Comments (7)

 1. @ziggo @ NOS

  Vreemd dat SCHC- DB niet uitgezonden wordt. De topper van het weekend!

 2. Hoofdklasser

  @ziggo @ nos

  Ik ben het helemaal met je eens!! Raar dat deze wedstrijd niet uitgezonden wordt!!
  Helemaal als je kijkt dat er een nieuwe nummer 1 kan komen, maar ook dat de meeste internationals op het veld staan dis ook tegen maddy Hinch shootout gemist hebben, voor alle spelers eerste keer weerzien!

 3. Het gaat niet om de vrouwen, het om de mannen, bij NOS. Dat weten jullie toch wel.

 4. Spek en bonen

  Waarom zouden ze een oefenpotje uitzenden?

 5. Bloedstollend spannend, die damescompetitie. Wie gaan er naar de play off’s?

 6. Vermoeiend steeds die reacties. Bij het voetbal weten we toch ook dat ajax of PSV kampioen wordt? Spaanse competitie opdoeken! REAL OF BARCA WINT EN ALS WE ECHT EN TOP JAAR HEBBEN ATLETICO.
  Grootste budgetten, dus beste speelsters.

 7. Hoezo?
  Ten eerste heeft voetbalcompetitie geen play off systeem waarin jaarlijks dezelfde 4 landstitel strijden en competitie pas dan echt begint. Ten tweede is voetbalcompetitie mede daardoor tot op de laatste speeldagen spannend. Ten derde morst ook psv regelmatig punten en is de vraag of Feyenoord het nu eens volhoudt. Voetbal competitie is nu al leuk, dames hockey njet. Ten vierde melden zich ook ander kandidaten voor beste 3-5 en zelfs landstitels (AZ, Twenthe).

Reageer