Preview Hoofdklasse dames: hdm ontvangt Den Bosch

Morgen (zondag, red.) staat het tweede deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse dames op het programma. Op de vijfde speeldag wordt de Bosderby tussen Hurley en Amsterdam afgewerkt. Koploper SCHC neemt het op ’t Kopje op tegen het nog puntloze Bloemendaal. Hekkensluiter Pinoké ontvangt Laren en landskampioen Den Bosch gaat op bezoek bij hdm.

hdm-Den Bosch

Het duel is een mooie testcase voor hdm. De Haagse ploeg staat na de krappe zege op Bloemendaal van vrijdag op de derde plaats, op één punt achter Den Bosch. Het zal voor hdm lastig worden een goed resultaat neer te zetten, want de Bossche ploeg lijkt in een goede flow te zitten. De landskampioen won al drie keer op rij. Een minpuntje bij Den Bosch is, is dat de ploeg soms vergeet een wedstrijd in het slot te gooien. Dat bleek ook afgelopen vrijdag tegen Oranje-Rood. In de slotfase werd het nog spannend, terwijl dat niet had gehoeven.

Hurley-Amsterdam

Voor Hurley is het de eerste Bosderby van het seizoen. Amsterdam heeft al een burenruzie achter de rug. Op de derde speeldag was de ploeg van coach Rick Mathijssen met 3-1 te sterk voor Pinoké. Afgelopen vrijdag boekte Amsterdam de derde zege op rij. Het was wel een overwinning met klein verschil. MOP werd met 1-0 verslagen. Hurley moest vrijdag de eerste nulscore van het seizoen incasseren. Het verloor bij koploper SCHC en wist voor het eerst dit seizoen niet te scoren. Na Den Bosch en SCHC is Amsterdam alweer de derde topploeg in vijf wedstrijden voor Hurley. Bij een nederlaag dreigt de ploeg de top enigszins uit het oog te verliezen. Vorig jaar won Amsterdam met duidelijke cijfers: 0-3

Bloemendaal-SCHC

SCHC gaat op jacht naar de vijfde overwinning op rij. Gezien de stand in de Hoofdklasse is het ook niet ondenkbaar dat zondag de drie punten mee naar Bilthoven gaan. Met vier zeges en twaalf punten is SCHC koploper, terwijl Bloemendaal nog steeds wacht op de eerste punten van het seizoen. Tegen MOP en hdm waren de nederlagen klein, maar Den Bosch en Hurley waren een maatje te groot voor Bloemendaal. SCHC doorstond vrijdag de eerste test van het seizoen. Hurley, dat derde stond, werd met 2-0 verslagen. Voor het eerst hield SCHC de nul en tot dusver pas drie tegendoelpunten hoefde te incasseren. De Bilthovense formatie zegevierde vorig seizoen met liefst 6-0.

Pinoké-Laren

Laren begint haar draai te vinden. Mede dankzij de strafcorner van Lieke van Wijk behaalde de Gooise formatie zes punten uit de laatste twee wedstrijden. Bij winst op hekkensluiter Pinoké staat Laren weer iets steviger in het linkerrijtje. Pinoké dat nog steeds op nul punten staat, hield vrijdag een helft goed stand tegen Kampong. Uiteindelijk moesten de Steekneuzen zich toch gewonnen geven. Voor de tweede keer in vier wedstrijden kwam Pinoké niet tot scoren. En dat is wel noodzakelijk om punten te pakken. Vorig jaar eindigde het duel in 0-3.

MOP-Kampong

Het is een belangrijk duel voor MOP. De Vughtse ploeg moet ervoor zorgen niet de aansluiting met de middenmoot te verliezen. Het verlies afgelopen vrijdag tegen Amsterdam was alweer de derde nederlaag op rij. Ook Kampong wil met een goed resultaat de middenmoot in het zicht houden. De ploeg zal met een goed gevoel afreizen, want vrijdag versloeg het Pinoké (3-0) voor de eerste overwinning van het seizoen. Vorig jaar was MOP nog de bovenliggende partij met een 1-0 zege. Waarschijnlijk zullen zondag de rollen omgekeerd zijn.

Groningen-Oranje-Rood

Promovendus Groningen denkt met een goed gevoel terug op de laatste thuiswedstrijd, toen behaalde het tegen Kampong het eerste punt van het seizoen. De ploeg van Marc Materek hoopt op een herhaling van het resultaat. Of dat erin zit, is nog maar de vraag. Oranje-Rood leed twee nederlagen op rij, maar verloor met slechts één doelpunt verschil van Laren en Den Bosch. En eerder dit seizoen versloeg Oranje-Rood wel Amsterdam. Als koploper van het rechterrijtje is de Eindhovense ploeg aan haar stand verplicht een goed resultaat te boeken.

Reageer

Contact Us