Preview Hoofdklasse dames: Kampong op bezoek bij concurrent Oranje-Rood

De eerste drie plekken in de Hoofdklasse dames lijken min of meer vast te staan. Daaronder strijden vijf ploegen om een plek in de play-offs: Laren, Kampong, Oranje-Rood, hdm en Hurley. In die strijd springt het duel op de 13de speeldag tussen Oranje-Rood en Kampong eruit. Ook Laren heeft zondag een zware dobber aan koploper Den Bosch.

Laren-Den Bosch

Voor Laren begint zondag het tweede deel van de competitie. Vorige week kwam de ploeg niet in actie tegen Kampong. Dat duel is verschoven naar vrijdag 24 maart. Laren heeft een pittige opening. Het treft in eigen huis koploper Den Bosch, dat als twaalf wedstrijden ongeslagen is. In zes uitwedstrijden speelde de landskampioen slechts twee keer gelijk. Laren is voor eigen publiek nog ongeslagen en speelde alleen gelijk tegen Kampong en SCHC. Punten halen tegen Den Bosch is voor Laren belangrijk met het oog op de play-offs. Kampong, Oranje-Rood, hdm en Hurley zitten de Gooise ploeg namelijk op de hielen. De heenwedstrijd eindigde in een 4-0 zege voor Den Bosch.

Pinoké-SCHC

Hekkensluiter Pinoké staat een lastige middag te wachten. De Steekneuzen ontvangen de nummer twee van de ranglijst, SCHC. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen mondde uit in een 6-1 zege voor de Bilthovense ploeg. SCHC is ook dit keer de grote favoriet. In uitwedstrijden verloor de ploeg alleen van Amsterdam, terwijl Pinoké nog een enkel thuisduel in winst heeft weten om te zetten. Het speelde alleen gelijk tegen promovendus Groningen en de buren van Hurley.

Oranje-Rood-Kampong

Net als Laren hervat ook Kampong zondag de competitie. De Utrechtse ploeg reist af naar Eindhoven voor een duel met directe concurrent Oranje-Rood. De Eindhovense formatie hervatte vorige week de competitie met een 2-1 zege op Amsterdam. Oranje-Rood hoopt de lijn voort te kunnen zetten. Bij een goed resultaat blijft de ploeg in de race voor een plek in de play-offs, maar de verschillen zijn klein tussen de nummer vier en acht. Oranje-Rood staat zesde en Kampong vijfde, dat dus nog een wedstrijd te goed heeft. Kampong hoopt een herhaling van de eerste confrontatie tussen beide ploegen te voorkomen. Toen won Oranje-Rood met 5-0.

Hurley-Bloemendaal

Het was vorige week dubbel feest bij Bloemendaal. De ploeg boekte niet alleen de eerste overwinning van het seizoen, het verliet ook de laatste plaats op de ranglijst. De verwachting is dat Bloemendaal ook na dit weekend de voorlaatste positie bezet, omdat hekkensluiter Pinoké tegen SCHC moet spelen. Bloemendaal hoopt te kunnen stunten tegen Hurley, ook omdat ervaren krachten als Kate en Helen Richardson-Walsh weer zijn teruggekeerd. Hurley verloor vorige week kansloos tegen Den Bosch (5-0), maar was daarvoor vijf duels ongeslagen. Bovendien won het de heenwedstrijd met 4-2. Bij winst blijft Hurley meestrijden voor een plek in de play-offs

MOP-hdm

MOP heeft iets goed te maken na de 3-0 nederlaag tegen Bloemendaal. De Vughtse ploeg dwong geen enkele corner af en creëerde ook geen kansen. Punten zijn hard nodig voor MOP dat slechts een punt voorsprong heeft op promovendus Groningen, dat op een play-outplek staat. Hdm daarentegen maakt deel uit van de groep van vijf ploegen die azen op een plek in de play-offs. Winnen is het devies, want bij een slecht resultaat zal de Haagse formatie even pas op de plaats moeten maken. Hdm kan moed putten uit de eerste confrontatie met MOP, toen werd er met 3-1 gewonnen.

Groningen-Amsterdam

Groningen wist vorige week niet te profiteren van de nederlaag van MOP. Hierdoor blijft de promovendus nog steeds een punt verwijderd van de veilige negende plaats. Tegen Amsterdam zal het niet makkelijk worden, maar Groningen verloor tot dusver slechts een thuisduel, tegen SCHC (1-3). Amsterdam verloor dit seizoen op vreemde bodem al twee keer. Hoogstwaarschijnlijk zal het verschil tussen beide ploegen net als in de heenwedstrijd (2-0 zege Amsterdam, red.) niet zo groot zijn.

Reageer

Contact Us