Preview Hoofdklasse dames: Kan Hurley ook SCHC de voet dwars zetten?

Voor de dames staat een dubbelweekend voor de deur. Niet alleen op zondag, maar ook op vrijdag spelen de clubs een wedstrijd in de Hoofdklasse. Koploper SCHC speelt tegen het sterke Hurley en landskampioen Den Bosch vecht ‘een Brabantse ruzie’ uit met Oranje-Rood.

SCHC-Hurley

Koploper SCHC staat voor de eerste test van het seizoen. Na zeges op clubs uit het rechterrijtje treft de Bilthovense ploeg op de nummer drie van de ranglijst: Hurley. De ploeg van coach Jorge Nolte hield eerder landskampioen Den Bosch op 1-1. Een herhaling van de uitslag van vorig jaar, toen SCHC met 4-0 won, lijkt er dan ook niet in te zitten. Kan Hurley opnieuw goed voor de dag komen tegen een topploeg? Dan zal het niet te veel strafcorners moeten weggeven. Caia van Maasakker schoot namelijk al zeven keer raak uit voor corner.

Den Bosch-Oranje-Rood

De Brabantse derby tussen beide ploegen stond afgelopen zondag bij de mannen op het programma. Toen ging verrassend Den Bosch er met de drie punten vandoor. Zou dit keer Oranje-Rood voor een stunt kunnen zorgen? Dat lijkt een zware opgave te worden. Den Bosch verspeelde weliswaar een punt op de openingsdag, maar daarna won het twee keer met duidelijke cijfers: 4-0. Acht goals voor en nul tegen dus in twee wedstrijden. Oranje-Rood trakteerde Amsterdam op de openingsdag op een nederlaag, maar zondag ging de ploeg in de slotfase onderuit tegen Laren. Vorig jaar won Den Bosch met 5-1.

Amsterdam-MOP

MOP wordt liever niet herinnerd aan het duel van vorig jaar. De ploeg uit Vught ging flink over de knie. Amsterdam won met liefst 9-0. MOP zal niet met veel vertrouwen afreizen naar het Amsterdamse Bos. Vorige week verloor de ploeg in eigen huis met 5-1 van SCHC. De enige zege van het seizoen kwam pas in de slotfase tegen Bloemendaal tot stand. Amsterdam heeft zich hersteld van de nederlaag op de openingsdag tegen Oranje-Rood. Er werden dan wel geen grote overwinningen geboekt op Groningen (2-0) en Pinoké (3-1), de cijfers spraken wel duidelijk in het voordeel van de Amsterdamse formatie.

Laren-Groningen

Beide ploegen hadden afgelopen zondag iets te vieren. Laren boekte de eerste overwinning van het seizoen en promovendus Groningen veroverde het eerste punt van het seizoen. Met de terugkeer van Lieke van Wijk, die vorige week met twee treffers verantwoordelijk was voor de zege van Laren, beschikt de Gooise ploeg weer over een belangrijk wapen bij de strafcorner. De resultaten van Groningen tegen clubs die vorig jaar in de play-offs stonden, belooft niet veel goeds. De wedstrijden tegen SCHC en Amsterdam gingen verloren.

Kampong-Pinoké

Kampong heeft twee matige speeldagen achter de rug. Na de ruime nederlaag voor eigen publiek tegen Oranje-Rood kon de ploeg vervolgens niet winnen van promovendus Groningen. Pinoké vergaat het niet veel beter. De Steekneuzen zijn hekkensluiter en staan na drie wedstrijden nog op de hatelijke nul. Of de jonge ploeg in staat is om een punt of meer in Utrecht te pakken, hangt af van de effectiviteit in de cirkel. Pinoké wist tot nu toe slechts twee keer te scoren. Het duel vorig seizoen biedt ook geen houvast, toen won Kampong met 4-1.

hdm-Bloemendaal

Bloemendaal hoopt het resultaat van vorig seizoen, toen de ploeg met 2-2 gelijkspeelde tegen hdm, te kunnen herhalen en het liefst te overtreffen. Dat zou bij remise dan meteen ook het eerste punt van het seizoen betekenen voor Bloemendaal dat, ondanks de inbreng van twee olympisch kampioenen, voorlaatste staat in de Hoofdklasse. Hdm begon de competitie goed met twee zeges, maar moest afgelopen zondag tegen Hurley de eerste nederlaag incasseren. Op papier lijkt het niet waarschijnlijk dat de Haagse ploeg voor de tweede keer op rij met lege handen zal staan.

Comments (2)

  1. Strafcorners

    Bij SCHC niet alleen strafcorners gevaarlijk maar ook al 7 veld doelpunten..

  2. Maar wel tegen 3 ploegen uit de onderkant van het rechterrijtje.

Reageer

Contact Us