Preview Hoofdklasse dames: Landskampioen Den Bosch begint bij Hurley

Den Bosch begint zondag de jacht op de 18de landstitel met een uitwedstrijd in het Amsterdamse Bos tegen Hurley. Runner-up Amsterdam start de competitie in Eindhoven bij fusieclub Oranje-Rood en promovendus Groningen zal voor eigen publiek een stevige dobber hebben aan SCHC.

Groningen-SCHC

Promovendus Groningen heeft een pittig competitieprogramma. In de eerste zes wedstrijden treffen de dames de top vijf van afgelopen seizoen. De ploeg van coach Mark Materek hoopt zondag voor eigen publiek voor een stuntje te kunnen zorgen tegen SCHC. Opvallendste naam bij Groningen is die van Willemijn Bos, die afkomstig is van Laren. Voor het vierde seizoen op rij begint SCHC met een nieuwe hoofdcoach. Dit jaar staat de voormalig Duits international Tina Bachmann voor de groep. De Bilthovense club versterkte zich onder meer met olympisch kampioene Maddie Hinch en de Argentijnse international Delfina Merino, die in het verleden ook al uitkwam voor SCHC.

Hurley-Den Bosch

Hurley verwelkomt op de eerste speeldag recordkampioen Den Bosch. Vorig jaar won de Bossche ploeg met 6-0 in een seizoen waarin Hurley op doelsaldo als zesde eindigde. Net als bij SCHC staat ook bij Hurley een nieuw gezicht voor de groep. Rein van Eijk is opgevolgd door Jorge Nolte, die eerder werkzaam was bij Bloemendaal. Den Bosch is ook dit seizoen de grote favoriet voor de titel. De ploeg moet het wel stellen zonder sterkhouder Vera Vorstenbosch, die een punt zette achter haar loopbaan. Ook zag Den Bosch onder meer Yibbi Jansen vertrekken, maar daar staat de komst van de talentvolle Imme van der Hoek van Wageningen tegenover.

Laren-Kampong

Veel nieuwe gezichten bij Laren. De club uit ’t Gooi nam afscheid van routiniers Willemijn Bos, Fieke Burggraaf-Holman en Kim Lammers. Ook de technische staf is volledig nieuw. Donald Drost nam het stokje over van Ageeth Boomgaardt en wordt geassisteerd door Diederik van Weel. Ook Kampong heeft een nieuwe coach. Santi Freixa nam het roer over van Stijn van Roosendaal, die vorig jaar met de ploeg als vijfde eindigde. De Utrechtse formatie versterkte zich eveneens met een olympisch kampioene: Sophie Bray. Bray was eerder in Nederland actief voor MOP.

MOP-Bloemendaal

In aanloop naar de start van de competitie heeft MOP een flinke metamorfose ondergaan. De ploeg uit Vught nam afscheid van bijna een geheel elftal en begroette iets meer nieuwe gezichten onder wie de Argentijnse international Pili Romang en de Belgische Emma Puvrez. Ook Bloemendaal roerde zich op de transfermarkt. Het haalde vooral ervaring binnen met de olympisch kampioenen Kate en Helen Richardson-Walsh. Daarnaast werd de Oostenrijkse strafcornerspecialiste Kristina Vukovich aangetrokken. Met Teun de Nooijer als coach hoopt Damus 1 dit seizoen uit de onderste regionen weg te blijven. De afgelopen twee jaar handhaafde Bloemendaal zich via de play-outs in de Hoofdklasse.

Oranje-Rood-Amsterdam

Fusieclub Oranje-Rood ontvangt Amsterdam in de eerste officiële wedstrijd in de Hoofdklasse van de club. Het is de afslag van een pittige competitiestart. In de eerste vier speelronden treft de Eindhovense formatie vier ploegen uit de top vijf van vorig seizoen. De selectie, die onder leiding staat van Toon Siepman, bestaat voor het merendeel uit speelsters van Oranje Zwart. Ook bij Amsterdam vallen geen grote verschuivingen in de selectie te noteren. De ploeg mist dit seizoen wel Eva de Goede, die besloten heeft naar Zuid-Afrika te vertrekken om bij haar vriend te gaan wonen.

Pinoké-hdm

Net als bij MOP nam ook Pinoké afscheid van een groot deel van de selectie. Met de komst van onder meer Laura Marell (SCHC) en Juliette van Hattum (Hurley) hopen de Steekneuzen zich dit seizoen niet te moeten handhaven via de play-outs, zoals de afgelopen seizoen het geval was. Hdm, dat vorig jaar als achtste eindigde, kan groeien in het seizoen met wedstrijden tegen MOP, Hurley en Bloemendaal op het programma. De Haagse club begroette nieuwe aanwas uit de jeugd en twee speelsters van Push: Merel Aarts en Sanne Pheninckx.

Reageer

Contact Us