Preview Hoofdklasse dames: Laren ontvangt SCHC

De winterstop nadert. Nog twee speeldagen te gaan en dan zit de eerste seizoenshelft in de Hoofdklasse dames op. Komende zondag wordt de tiende speeldag afgewerkt met onder meer het topduel tussen Laren en SCHC en promovendus Groningen ontvangt hekkensluiter Bloemendaal.

Laren-SCHC

De wedstrijd tussen de nummer vier, Laren, en de nummer drie, SCHC, begint al om 11.00 uur. Laren hoopt zich voor eigen publiek te kunnen revancheren voor de verrassende nederlaag tegen hdm (2-0). Hiermee kwam een einde aan een ongeslagen reeks van zes wedstrijden, waarin slechts één keer gelijk werd gespeeld. SCHC weet na twee nederlagen weer wat winnen is. Afgelopen weekend werd Kampong met ruime cijfers verslagen (4-0). Terwijl SCHC hoopt de derde plaats nog steviger in handen te krijgen, wil Laren de kloof tussen beide ploegen dichten naar slechts één punt. Bij een gelijkspel of nederlaag komt de Gooise ploeg in het vizier van de subtop. Vorig seizoen eindigde het duel in een kleine zege voor Laren (1-0).

Kampong-Amsterdam

Kampong staat zondag voor een zware opgave als het in eigen huis Amsterdam ontvangt. De Amsterdamse ploeg is in vorm. Afgelopen zondag werd gelijkgespeeld tegen koploper Den Bosch (0-0). Hiermee verlengde Amsterdam haar ongeslagen reeks naar acht duels. Bovendien hield de ploeg voor de vierde maal op rij de nul en voor de zesde maal in acht wedstrijden. Kampong werd zondag in Bilthoven door SCHC getrakteerd op een ruime nederlaag. Het duel van vorig seizoen biedt ook geen houvast, want toen ging Amsterdam er met een 5-1 overwinning vandoor.

MOP-Den Bosch

Den Bosch leed zondag voor de tweede maal dit seizoen puntenverlies. In en tegen Amsterdam bleef het 0-0. Veel pijn deed de remise niet, want de Bossche ploeg is nog steeds de ongeslagen koploper van de Hoofdklasse. MOP boekte zondag een magere zege op Pinoké en als de Vughtse ploeg de reeks van de afgelopen vijf weken doorzet, dan lijdt de ploeg tegen Den Bosch een nederlaag. En dat zou niemand verbazen. Vorig jaar eindigde het duel in een 4-0 overwinning voor de landskampioen.

Groningen-Bloemendaal

Als MOP verliest van Den Bosch heeft Groningen de kans om het gat met de Vughtse ploeg tot een punt te dichten. Dan moet de promovendus wel winnen van Bloemendaal en dat lijkt geen onmogelijke opgave. De enige twee zeges van het seizoen boekte Groningen namelijk in eigen huis. Bovendien pakte het zeven van de in totaal acht verzamelde punten voor eigen publiek. Bloemendaal is na negen wedstrijden nog zonder punten en in de laatste vijf duels incasseerde de ploeg minimaal vier doelpunten.

Pinoké-Hurley

De Bosderby eindigde vorig jaar in een 3-0 zege voor Hurley. Ook komende zondag heeft Hurley de beste papieren voor een overwinning. Na een slechte periode, waarin drie verliespartijen op rij werden genoteerd, is de ploeg opgeklommen naar de zesde plaats. Hurley is in de laatste drie wedstrijden ongeslagen en hield in de laatste twee duels de nul. Het blijft voor Pinoké lastig om doelpunten te maken. Met vijf treffers is de ploeg de minst productieve ploeg in de Hoofdklasse. De Steekneuzen zouden verder afstand kunnen nemen van Bloemendaal, maar het gat naar Groningen, dat tiende staat, zou ook nog maar eens nog groter en misschien wel onoverbrugbaar kunnen worden zo vlak voor de winterstop.

Oranje-Rood-hdm

Het belooft een interessante strijd te worden tussen de directe concurrenten. Welke ploeg kan aanhaken in de subtop? Welke ploeg blijft even in het rechterrijtje vertoeven? Beide ploegen deden afgelopen zondag zelfvertrouwen op. Het tegenvallende Oranje-Rood boekte een 4-0 zege op hekkensluiter Bloemendaal en hdm verraste met een overwinning op Laren (2-0). Afgelopen seizoen werd de spannende wedstrijd afgesloten met winst voor, toen nog, Oranje Zwart (3-2).

Reageer

Contact Us