Preview Hoofdklasse dames: Laren op bezoek bij Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse dames: Laren op bezoek bij Oranje-Rood

Op derde speeldag hoopt Laren eindelijk de eerste zege te kunnen boeken. Daarvoor moet het zien af te rekenen met Oranje-Rood, dat momenteel op een derde plaats staat. Koploper SCHC gaat op bezoek bij MOP en hekkensluiter Pinoké ontvangt de buren van Amsterdam.

Oranje-Rood-Laren

Met slechts één punt uit twee wedstrijden verloopt de seizoensstart van Laren nog niet geheel naar wens. Afgelopen weekend ging de Gooise ploeg hard onderuit tegen landskampioen Den Bosch (4-0). Dit weekend reist Laren opnieuw af naar Brabant, waar het in Eindhoven Oranje-Rood treft. De Eindhovense ploeg is in vorm met de winst op Amsterdam (1-0) en Kampong (5-0). Het zal voor Laren een zware kluif worden om de volle winst te pakken, zoals afgelopen seizoen toen, Oranje Zwart, met 4-1 werd verslagen.

Hurley-hdm

Hdm hoopt zondag de derde opeenvolgende overwinning te boeken. Met het volle pond, zes uit twee, reist de Haagse ploeg af naar het Amsterdamse Bos. Hdm treft in Hurley een pittige tegenstander, die op de eerste speeldag Den Bosch een punt (1-1) afhandig maakte. Maar Hurley zal het ook niet makkelijk hebben met de Haagse ploeg. Hdm is met zeven doelpunten op SCHC na de meest scorende ploeg. Bovendien incasseerde de ploeg van Erik van Driel slechts één doelpunt.

MOP-SCHC

Koploper SCHC gaat zondag op bezoek bij MOP. Daarbij denkt de Bilthovense formatie liever niet terug naar vorig seizoen. Toen verloor SCHC met 1-0 enkele dagen nadat coach Etienne Spee was opgestapt en opgevolgd door Lotte Smets. Met zes punten uit twee wedstrijden verloopt de start van het seizoen vooralsnog voorspoedig voor SCHC. MOP zal vooral beducht moeten zijn op de Bilthovense strafcorner. Vorige week tegen Pinoké schoot Caia van Maasakker met scherp. De international schoot vijf keer raak.

Bloemendaal-Den Bosch

Het nog puntloze Bloemendaal zal zondag een lastige kluif hebben aan Den Bosch. De landskampioen wervelde vorige week in de tweede helft langs Laren. Het werd 4-0. Enig minpuntje is dat de Bossche ploeg in de eerste twee competitiewedstrijden veel kansen nodig had om te kunnen scoren. Daar zou misschien een kans kunnen liggen voor Bloemendaal, maar de ploeg van coach Teun de Nooijer scoorde slechts twee keer in twee duels. Vorig seizoen won Den Bosch met duidelijke cijfers: 5-1.

Pinoké-Amsterdam

De kans dat Pinoké zondagmiddag nog steeds op nul punten staat, is aanwezig. De Steekneuzen ontvangen de buren van Amsterdam voor een heuse Bosderby. Hoewel Amsterdam het eerste competitieduel verloor van Oranje-Rood (1-0) herstelde ploeg van coach Rick Mathijssen zich afgelopen zondag met een degelijke 2-0 zege op promovendus Groningen. Op papier is Amsterdam met de internationals een maatje te groot voor de jonge ploeg van Pinoké, dat in twee duels al tien treffers incasseerde en slechts één keer scoorde. Veel houvast zal het duel van vorig seizoen ook niet geven, toen won Amsterdam met 4-0.

Groningen-Kampong

Promovendus Groningen staat na twee wedstrijden nog op nul punten. De ploeg van coach Marc Materek heeft dan ook niet een makkelijk competitieprogramma. De duels met SCHC (1-3) en Amsterdam (0-2) gingen verloren, maar hoge scores werden niet genoteerd. Dit zou Groningen moed moeten geven voor het duel met Kampong, dat slechts één punt overhield aan twee duels. Afgelopen zondag incasseerde de ploeg een 5-0 nederlaag op eigen veld tegen Oranje-Rood. Kan de ploeg van Materek voor een stuntje zorgen?

Reageer