Preview Hoofdklasse dames: Oranje-Rood op bezoek bij Laren, hdm ontvangt Hurley

Op de 14de speeldag in de Hoofdklasse dames gaat Oranje-Rood in de strijd om een plek in de play-offs op bezoek bij directe concurrent Laren. In het gevecht om plek vier spelen ook hdm en Hurley tegen elkaar. Amsterdam is gastheer van de Bosderby tegen Pinoké.

Laren-Oranje-Rood

Oranje-Rood hoopt de goede reeks voort te kunnen zetten. De Eindhovense ploeg is prima aan de tweede seizoenshelft begonnen met zeges op Amsterdam en Kampong. Zo begon Oranje-Rood ook aan de competitie in september, maar verloor toen van Laren (2-1) waarna nog twee nederlagen werden geleden. Dit scenario wil de ploeg niet herhalen. Er zijn misschien wel kansen voor Oranje-Rood. Laren wacht al vier duels op een overwinning. De eerste wedstrijd na de winterstop werd met 2-1 verloren van Den Bosch. Het was wel een nederlaag met perspectief, want Laren speelde niet onverdienstelijk en had misschien wel recht op meer.

SCHC-MOP

SCHC wordt een lastige kluif voor MOP. De ploeg uit Vught wacht al vier duels op een overwinning. Buitenshuis haalt MOP maar weinig punten, slechts één in zes uitwedstrijden. In die reeks scoorde de ploeg ook maar één keer. In 2017 wacht MOP nog steeds op de eerste competitietreffer. Veel beter vergaat het SCHC. De nummer twee van de Hoofdklasse is al vijf duels ongeslagen en incasseerde slechts één tegendoelpunt. In eigen huis verloor SCHC alleen van Den Bosch. De eerste wedstrijd tussen SCHC en MOP eindigde in een 5-1 overwinning voor de ploeg uit Bilthoven.

hdm-Hurley

Hdm mengt zich nadrukkelijk in de strijd om de play-offs en kan directe concurrent Hurley verder op achterstand zetten. De Haagse ploeg won beide wedstrijden na de winterstop met 2-0, terwijl Hurley beide duels verloor en al vier wedstrijden op zoek is naar een overwinning. Afgelopen weekend ging Hurley verrassend onderuit tegen Bloemendaal. De ploeg kan hoop putten uit het eerste duel, toen hdm met 3-1 werd verslagen.

Den Bosch-Bloemendaal

Koploper Den Bosch krijgt het verrassend goed presterende Bloemendaal op bezoek. Bloemendaal, tot voor kort nog hekkensluiter, is prima uit de winterstop gekomen met twee overwinningen. Afgelopen zondag werd tegen Hurley de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Een herhaling van deze prestatie lijkt er tegen Den Bosch niet in te zitten. De koploper is dit seizoen nog ongeslagen en won zondag van Laren, terwijl Laren misschien wel beter was. In thuiswedstrijden is Den Bosch ijzersterk met zes zeges uit zes wedstrijden. In de eerste confrontatie was Den Bosch met 4-0 te sterk voor Bloemendaal.

Kampong-Groningen

Kampong hervatte vorig weekend de competitie met een 4-1 nederlaag tegen directe concurrent Oranje-Rood. De Utrechtse ploeg treft in Groningen een ploeg die ook niet lekker uit de winterstop is gekomen. De promovendus verloor beide competitieduels, waarin het geen enkel doelpunt scoorde. Groningen staat desondanks nog steeds tiende op één punt achterstand op MOP, dat op een veilige negende plaats staat. In Groningen eindigde het heenduel in 1-1.

Amsterdam-Pinoké

Met een 4-0 overwinning op Groningen herstelde Amsterdam zichzelf van de nederlaag tegen Oranje-Rood, een week eerder. In zeven thuiswedstrijden kreeg Amsterdam slechts drie tegentreffers te verwerken en verloor het maar één keer, tegen Oranje-Rood. De extra krachten die loskomen bij de Bosderby zal Pinoké beslist moeten aanspreken, want de ploeg is door twee nederlagen afgezakt naar de laatste positie in de Hoofdklasse. Bovendien zag Pinoké concurrent Bloemendaal uitlopen. In uitwedstrijden zijn de Steekneuzen weinig succesvol. In zeven wedstrijden werd slechts één keer gelijkgespeeld, tegen Bloemendaal. Het eerste met Amsterdam ging met 3-1 verloren.

Comments (1)

  1. Mooie directe wedstrijd van laren en oranje rood! Mijns inziens is de race om de playoffs voor hdm, kampong en hurley te hoog gegrepen. Maar als OR zo blijft spelen kunnen ze wel tot de laatste speelronde meedoen om plek 4. Mooie ontwikkeling

Reageer

Contact Us