Preview Hoofdklasse dames: Play-offs gaan van start | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse dames: Play-offs gaan van start

De dames van Den Bosch gaan vanaf zondag op jacht naar de 17de landstitel. De titelverdediger begint de play-offs met een bezoek aan Laren. Amsterdam, de nummer één van de reguliere competitie, neemt het op tegen SCHC. Voor het vijfde seizoen op rij maakt dit viertal uit wie er kampioen van Nederland wordt.

Laren-Den Bosch

Sinds de invoering van de play-offs in de Hoofdklasse dames in 1993 speelden Laren en Den Bosch negen keer tegen elkaar, waarvan vier keer in de finale (2003, 2010, 2011 en 2012). In alle negen ontmoetingen was Den Bosch de sterkste. Laren doet voor de 21ste maal mee aan de play-offs, een keer meer dan Den Bosch. In de competitie waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. In Den Bosch eindigde het duel in 1-1 en in Laren wonnen de Bossche dames met 4-3.

SCHC-Amsterdam

Amsterdam en SCHC kwamen elkaar in de historie van de play-offs slechts één keer tegen. In 2013 beslisten de Amsterdamse dames in de halve finales de confrontatie na drie wedstrijden in hun voordeel. Dat jaar won Amsterdam ook voor het laatst de landstitel. Hoewel de Amsterdammers recordkampioen zijn met 19 titels, werd de ploeg sinds de invoering van de play-offs pas tweemaal kampioen van Nederland. SCHC won nog nooit de landstitel, maar stond de afgelopen twee seizoenen wel in de finale. Daarin bleek Den Bosch te sterk. De laatste keer dat Amsterdam en SCHC elkaar troffen in de competitie was op 3 april jl. Toen won SCHC met 3-1 en dat betekende de eerste nederlaag van het seizoen voor Amsterdam, dat eerder in het Wagener Stadion met dezelfde cijfers won.

Wedstrijd moet winnaar hebben

Elk duel moet een winnaar opleveren. Is de stand na zeventig minuten gelijk, dan wordt er 2×7,5 minuut verlengd met het principe van de golden goal: De ploeg die in de verlenging scoort, wint de wedstrijd. Wordt er niet gescoord in de verleging, dan moeten shoot-outs de beslissing brengen.

Bekijk hier het programma van de play-offs van de Hoofdklasse dames

Club Deelnames Kampioenschappen Finalist Halve finales
Den Bosch 20 16 2 1
Amsterdam 19 2 10 6
Laren 21 0 4 16
SCHC 8 0 2 5

Reageer