Preview Hoofdklasse dames: SCHC ontvangt Amsterdam, Groningen op bezoek bij MOP

Op de 19de speeldag staat de topper tussen SCHC en Amsterdam op het programma. Ook in het rechterrijtje van de ranglijst wordt een belangrijk duel gespeeld: MOP-Groningen. Een van deze ploegen kan een goede stap zetten in de richting van directe handhaving.

SCHC-Amsterdam

Beide ploegen kwalificeerden zich afgelopen zondag voor de play-offs. SCHC speelde in en tegen Den Bosch met 1-1 gelijk en Amsterdam was veel te sterk voor hdm. Het werd 6-0. Zowel SCHC als Amsterdam verkeert in goede vorm. SCHC is al tien wedstrijden ongeslagen en boekte tijdens deze reeks acht overwinningen. Bovendien hield de ploeg sinds de winterstop al zes keer de nul. Amsterdam heeft een ongeslagen reeks van zes wedstrijden, waarin het slechts een keer gelijkspeelde. Bij winst kan Amsterdam in punten gelijk komen met SCHC. Het eerste duel tussen beide ploegen leverde winst op voor Amsterdam: 1-0.

MOP-Groningen

Een belangrijk duel met het oog op rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse. MOP en Groningen hebben na 18 wedstrijden hetzelfde aantal punten (14), maar MOP staat negende omdat het meer overwinningen heeft geboekt dan de promovendus. Groningen behaalde afgelopen zondag na twee nederlagen eindelijk weer eens een punt, maar de 1-1 tegen hekkensluiter Pinoké was teleurstellend. Er was vooraf gehoopt op meer. Net als Groningen is ook MOP op zoek naar de eerste zege sinds de winterstop. De Vughtse ploeg verloor met 4-1 van Oranje-Rood, waardoor er al negen wedstrijden niet meer is gewonnen. Een positief punt is dat de ploeg wel weer een keer het net wist te vinden. Doelpunten zullen zaterdag waarschijnlijk ook schaars zijn. Het eerste treffen van het seizoen werd met 1-0 gewonnen door Groningen.

Hurley-Oranje-Rood

Oranje-Rood blijft op enige afstand uitzicht houden op deelname aan de play-offs. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op Kampong vier punten. Met drie overwinningen op rij is de Eindhovense ploeg bezig aan een prima serie. Bovendien scoort de ploeg er lustig op los met 15 treffers in de laatste drie duels. Hurley boekte afgelopen zondag na acht wedstrijden eindelijk weer eens een zege. Een zeer verrassende overwinning, want de ploeg versloeg Laren op eigen veld met 2-1. Hierdoor kwam Hurley in punten gelijk met hdm, dat op een zevende plaats staat. Hurley kijkt met genoegen terug op het eerste duel met Oranje-Rood toen met 1-0 werd gewonnen.

hdm-Kampong

Met een 2-1 overwinning op Bloemendaal verstevigde Kampong de vierde positie op de ranglijst. De Utrechtse formatie staat drie punten los van directe concurrent Laren. Zaterdag gaat Kampong op bezoek bij hdm, dat op dit moment niet in een goede fase zit. De 6-0 nederlaag tegen Amsterdam betekende alweer de derde verliespartij op rij. Hdm heeft al vijf wedstrijden niet meer gewonnen. Kampong is veel beter op dreef. Sinds de winterstop werd er vijf keer gewonnen en slechts twee maal verloren. Ook het eerste onderlinge treffen met hdm was een prooi voor Kampong, dat met 3-0 won.

Bloemendaal-Laren

In de strijd om een plaats in de play-offs liet Laren opnieuw dure punten liggen. De ploeg ging op eigen veld met 2-1 onderuit tegen Hurley. Laren presteert wisselvallig. Na de winterstop werd drie keer gewonnen, maar ook twee keer gelijkgespeeld en tweemaal verloren. Laren treft in Bloemendaal een ploeg dat momenteel ook een mindere fase doormaakt. Al vijf wedstrijden hebben de Damus niet meer gewonnen. In die serie werd slechts één punt gepakt en maar één gescoord. Een keer scoren dat Bloemendaal ook in de eerste onderlinge confrontatie. Laren maakte er toen vier.

Pinoké-Den Bosch

Onder leiding van de nieuwe coach Hans Oostindie pakte Pinoké na zes nederlagen weer eens een punt. Heel veel schoot de hekkensluiter er niet mee op. Om de spanning in de strijd om degradatie te vergroten had Pinoké moeten winnen van Groningen. De kansen op een overwinning tegen Den Bosch lijken zeer klein. Het gelijkspel tegen SCHC beëindigde een reeks van acht overwinningen op rij, maar de koploper behield de ongeslagen status. Eerder dit seizoen was het verschil tussen Pinoké en Den Bosch zeer groot. De landskampioen won met liefst 8-1.

Reageer

Contact Us