Preview Hoofdklasse dames: SCHC op bezoek bij koploper Den Bosch

Niet alleen in de Hoofdklasse heren, maar ook in de Hoofdklasse dames staat een topper op het programma. Nummer twee SCHC gaat op bezoek bij koploper Den Bosch. De Bilthovense formatie kan zondag zich als tweede ploeg na Den Bosch plaatsen voor de play-offs.

Den Bosch-SCHC

Het duel is een echte testcase voor SCHC. De ploeg is al negen wedstrijden ongeslagen en hield in de laatste zes duels de nul. Het treft in koploper en landskampioen Den Bosch een ploeg die in 17 wedstrijden nog geen enkele nederlaag heeft moeten incasseren. Het eerste duel tussen beide ploegen werd met 3-2 gewonnen door Den Bosch. Het was voor SCHC de eerste nederlaag van het seizoen na zes overwinning vanaf de start van het seizoen. In confrontaties met de top vijf wist SCHC slechts één keer te winnen, terwijl Den Bosch al drie keer als winnaar van het veld stapte.

Kampong-Bloemendaal

De kans dat Kampong ook na de 18de speeldag nog steeds de vierde plaats bezet is groot. De Utrechtse ploeg won de laatste twee wedstrijden en scoorde in elk van die duels vier keer. Scoren is de afgelopen weken het manco van Bloemendaal. In de laatste vier wedstrijden werd er niet gescoord en slechts één punt gepakt. Het eerste duel tussen beide ploegen was wel doelpuntrijk. Kampong won met 5-3.

Groningen-Pinoké

Een belangrijk duel met het oog op de strijd onderaan de ranglijst. Groningen jaagt nog steeds op rechtstreekse handhaving. Pinoké wil directe degradatie voorkomen, maar dan moet de ploeg nu wel punten gaan pakken. De ploeg hoopt dat doen onder leiding van Hans Oostindie, die deze week per direct Robert Justus is opgevolgd. De opgave is niet makkelijk, want tot nu toe verzamelde Pinoké in uitwedstrijden slechts één punt. Groningen pakte juist in thuiswedstrijden de meeste punten, maar promovendus heeft een lastige serie achter de rug. Van de zes wedstrijden na de winterstop werden er vijf verloren. In het eerste duel tussen beide ploegen bleef het 0-0.

Laren-Hurley

Laren raakte vorige week de vierde plaats kwijt aan Kampong. De Gooise ploeg is dan wel vijf duels ongeslagen, maar speelt wisselvallig. Enerzijds wint Laren van Kampong anderzijds laat het punten liggen tegen Groningen en MOP. Om niet verder achterop te raken bij Kampong moet er zondag gewonnen worden van Hurley. De ploeg uit het Amsterdamse Bos heeft al acht duels op rij niet meer gewonnen, maar Hurley kan moed putten uit het eerste duel, dat in 1-1 eindigde.

Oranje-Rood-MOP

Oranje-Rood heeft nog steeds zicht op deelname op de play-offs. De Eindhovense ploeg kan zich daarom geen puntenverlies veroorloven. Met een goed gevoel is Oranje-Rood gastheer voor MOP. De laatste twee competitieduels werden gewonnen en daarin scoorde de ploeg elf doelpunten. MOP heeft al acht wedstrijden niet gewonnen en in de laatste zeven duels werden maar twee goals gescoord. Toch blijft het oppassen voor Oranje-Rood. MOP speelden vorige week gelijk tegen Laren (1-1) en bovendien was de Vughtse ploeg in het eerste onderlinge duel de bovenliggende partij (2-1).

Amsterdam-hdm

Op papier is Amsterdam de grote favoriet. De ploeg heeft vijf wedstrijden op rij gewonnen en in de laatste twee duels werd geen enkel doelpunt geïncasseerd. Hdm is inmiddels afgezakt naar de top van het rechterrijtje. De Haagse ploeg, die het eerste duel met Amsterdam met 3-0 verloor, is al vier duels op zoek naar de winst.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us