Preview Hoofdklasse dames: Spanning neemt toe in gevecht om laatste play-offticket | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse dames: Spanning neemt toe in gevecht om laatste play-offticket

Het gevecht om het vierde en laatste play-offticket is in volle gang. De spanning is om te snijden met nog drie speelronden op het programma. Kampong en Laren staan in punten gelijk op een punt gevolgd door Oranje-Rood. Zal straks het spreekwoord ‘als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen’ opgeld doen? De absolute topper van het weekend is de confrontatie tussen Den Bosch en Amsterdam.

Kampong-SCHC

In de strijd om de vierde plaats op de ranglijst heeft Kampong nog alles in eigen hand, maar makkelijk gaat het niet worden. De Utrechtse formatie ging vorige week verrassend onderuit tegen hdm en zag de concurrentie naderen. Bovendien is het resterende programma voor Kampong niet mals met duels tegen SCHC, Amsterdam en Den Bosch, Amsterdam. SCHC is een ploeg in vorm. Vorige week werd met 2-0 van Amsterdam gewonnen, waardoor de ploeg uit Bilthoven als 11 wedstrijden ongeslagen is. Daarnaast hield SCHC sinds de winterstop al zeven keer de nul en incasseerde het slechts één treffer. In het eerste onderlinge duel was SCHC met 4-0 te sterk voor Kampong.

Groningen-Hurley

Groningen deed vorige week goede zaken in de strijd om directe handhaving door met 5-1 te winnen van concurrent MOP. De promovendus staat op een negende plaats en drie punten los van de ploeg uit Vught. Hurley staat een plek hoger dan Groningen. De ploeg uit het Amsterdamse Bos won sinds de winterstop pas één keer. Vorige week werd met 5-0 op eigen veld verloren van Oranje-Rood. Het verschil tussen Hurley en Groningen op de ranglijst bedraagt maar vier punten. In het eerste onderlinge duel ging Hurley er met de drie punten vandoor: 1-0.

Den Bosch-Amsterdam

De topper van het weekend. Koploper Den Bosch is na 19 speelronden nog steeds ongeslagen. Vorige week werd nipt gewonnen van hekkensluiter Pinoké (1-0), terwijl Amsterdam in Bilthoven met 2-0 onderuit ging tegen SCHC. Het was de eerste nederlaag na zes ongeslagen wedstrijden voor de Amsterdamse ploeg. De eerste onderlinge ontmoeting tussen Den Bosch en Amsterdam eindigde in 0-0. Het is het enige duel waarin Den Bosch dit seizoen niet tot scoren kwam.

Laren-hdm

Laren deed vorige week goede zaken in de strijd om het laatste ticket voor de play-offs. De ploeg kwam in punten gelijk met Kampong, dat één wedstrijd meer heeft gewonnen en daarom vierde staat. Hdm verraste dus vorige week met de 3-1 zege op kampong. Hierdoor sloot de Haagse formatie een serie van vijf wedstrijden zonder zege af. Hdm kan vrijuit spelen, maar Laren moet winnen om de druk op Kampong te houden. Eerder dit seizoen werd het onderlinge duel met 2-0 gewonnen door hdm. Bovendien verloor Laren de laatste thuiswedstrijd tegen Hurley.

Pinoké-MOP

Het doek voor Pinoké in de Hoofdklasse kan dit weekend al vallen. Als de Steekneuzen verliezen en Bloemendaal wint van Oranje-Rood dan is degradatie naar de Overgangsklasse een feit. Met een duel tegen Bloemendaal nog op het programma heeft Pinoké eigenlijk geen andere keuze dan te winnen van MOP. En dat is helemaal geen onrealistisch doel, want MOP verkeert niet in goeden doen. Na de winterstop heeft de Vughtse ploeg pas één punt behaald. Tien wedstrijden op rij heeft MOP niet gewonnen en vorige week leed het een gevoelige 5-1 nederlaag tegen Groningen, waardoor het nu op de tiende plaats staat. Voor directe handhaving is MOP nu afhankelijk van de concurrentie.

Oranje-Rood-Bloemendaal

Oranje-Rood is de ploeg in vorm. Met de veel scorende Yibbi Jansen, de 17-jarige scoorde elf doelpunten in de laatste vier duels, won de fusieclub ook de laatste vier wedstrijden. In elk duel werd minimaal vier keer gescoord. De Eindhovense formatie staat dan nog wel zesde, maar het verschil met Laren en Kampong is slechts één punt. Bovendien heeft Oranje-Rood een gunstiger programma. Bloemendaal, dat elfde staat, heeft als zes duels niet meer gewonnen, waarvan in de laatste vier geen enkel punt werd gepakt. Eerder dit seizoen werd de eerste onderlinge confrontatie met 4-0 gewonnen door Oranje-Rood.

Reageer