Preview Hoofdklasse dames: Topper tussen Amsterdam en Laren

In de Hoofdklasse hebben de dames een dubbelweekend voor de boeg. Op vrijdag wordt de 20ste speeldag afgewerkt met op het programma de topper tussen Amsterdam en Laren. Hoofdklassehockey.nl blikt alvast vooruit op deze wedstrijden.

Amsterdam-Laren

Koploper Amsterdam leed afgelopen zondag de eerste nederlaag van het seizoen. SCHC was in Bilthoven met 3-1 te sterk. Hiermee kwam een einde aan een ongeslagen status van 21 wedstrijden. De Amsterdamse dames hopen zich te kunnen revancheren tegen Laren, dat niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Kampong. Hierdoor zakte de ploeg van plek drie naar vier ten faveure van SCHC.

Oranje Zwart-Pinoké

Met nog drie wedstrijden te gaan is de kans klein dat Pinoké erin slaagt de play-outs te ontlopen. De Steekneuzen verzuimden zondag af te rekenen met directe concurrent MOP, dat op een veilige negende plaats staat. Pinoké kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel waardoor het gat tussen beide ploegen vijf punten bedraagt. Oranje Zwart steeg op een plek op de ranglijst naar zeven door van hdm te winnen. Het was voor de Eindhovenaren de tweede zege op rij en de derde na de winterstop.

MOP-SCHC

SCHC steeg door de zege op Amsterdam naar de derde plaats ten koste van Laren. De Bilthovense ploeg, die eerder deze week coach Etienne Spee zag vertrekken, is na de winterstop met een goede serie bezig van drie zeges op rij. SCHC verloor nog niet sinds de hervatting van de competitie. MOP daarentegen heeft het een stuk moeilijker. Hoewel een aanval door Pinoké op plaats negen werd afgeslagen, betekende de remise het eerste punt na drie opeenvolgende nederlagen.

Kampong-Hurley

Het gevecht om de titel de best-of-the-rest. Beide ploegen hebben na 19 speeldagen 25 punten verzameld. Kampong staat op een vijfde plaats en Hurley is zesde. Zondag wist Kampong een punt te pakken in de uitwedstrijd tegen Laren (2-2). Hurley bezegelde het lot van Push in de Hoofdklasse. Het werd 4-1 waardoor de Bredase ploeg na één seizoen op het hoogste niveau een stapje terug moet doen.

Push-Bloemendaal

Ook Bloemendaal wacht nog een lastige taak om play-outs te voormijden. Het team van Jorge Nolte wist na de winterstop nog geen enkel duel in winst om te zetten. Bloemendaal kan wel moed putten uit de eerste confrontatie met Push. In eigen huis werd met 3-1 gewonnen. Voor Push staat er niet meer dan prestige op het spel. De 4-1 nederlaag tegen Hurley, afgelopen zondag, betekende degradatie uit de Hoofdklasse.

hdm-Den Bosch

Landskampioen Den Bosch speelde na de winterstop slechts één keer gelijk en won vijf keer. Met deze cijfers zijn de Bosschenaren samen met SCHC de enige ploeg zonder nederlaag sinds de hervatting van de competitie. Hdm verloor zondag van Oranje Zwart en zakte een plaats op de ranglijst. Uit de laatste twee wedstrijden haalden de Haagse dames slechts één punt.

Reageer

Contact Us