Preview Hoofdklasse dames: Valt de beslissing om plek vier en degradatie?

Net als de afgelopen weken zal ook op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse dames de ogen gericht zijn op de strijd om de vierde plaats en het gevecht om directe degradatie. Gaat er een beslissing vallen? Of moeten we nog een week wachten?

Amsterdam-Kampong

Amsterdam zal zich graag willen revancheren voor de twee nederlagen die de ploeg leed tegen SCHC en Den Bosch. In die topduels maakten de Amsterdammers geen enkel doelpunt. Amsterdam, dat al zeker is van de derde plaats op de ranglijst, wil het blazoen zo vlak voor de play-offs opvijzelen. Het treft in Kampong een tegenstander, die eveneens een bittere pil heeft moeten slikken. Ook de Utrechtse formatie verloor twee duels op rij en verspeelde daarmee de vierde plaats op Laren. Kampong staat nu drie punten achter op de Gooise ploeg en heeft plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand. De ploeg van coach Santi Freixa hoopt op een herhaling van het eerste duel tussen beide teams. Toen won Kampong met 3-2. In eigen huis is Amsterdam echter ijzersterk en verloor alleen van Oranje-Rood. Kampong won slechts twee uitduels, maar zegevierde beide keren wel in het Amsterdamse Bos.

SCHC-Laren

Laren kan dit weekend het laatste ticket voor de play-offs bemachtigen, maar heeft daarbij ook de hulp nodig van concurrenten Kampong en Oranje-Rood. Laren nam vorige week de vierde plaats op de ranglijst over van Kampong. De Gooise ploeg presteert wisselvallig, maar lijkt zo voor het slot van het reguliere seizoen dan toch aan de goede kant van de medaille te zitten. De opgave zondag is niet makkelijk. SCHC is al twaalf duels ongeslagen en lijkt de grootste uitdager van Den Bosch te zijn voor de titel. De Bilthovense formatie krijgt maar weinig doelpunten tegen en hield al elf keer de nul. Dat was ook in de eerste confrontatie tussen beide ploeg, maar toen scoorde SCHC zelf ook niet (0-0).

Bloemendaal-Groningen

Bloemendaal wil voorkomen dat volgende week, in een directe confrontatie met concurrent Pinoké, de beslissing valt welke ploeg direct degradeert of niet. Of Bloemendaal zondag een beslissing forceert, is nog maar de vraag. De ploeg steekt niet in goede vorm. De laatste vijf duels werden verloren. De gemoedstoestand van Groningen is allicht beter. Vorige week pakte de promovendus in de slotminuut een punt tegen Hurley, waardoor het gat met concurrent MOP nu vier punten is. Directe handhaving kan bij een goed resultaat een feit zijn voor Groningen.

hdm-Oranje-Rood

Oranje-Rood is nog volop in de race voor een ticket voor de play-offs. Het verschil met Laren bedraagt slechts één punt. De Eindhovense ploeg verkeert in een prima vorm. Oranje-Rood zette de laatste vijf duels om in winst. Voor tegenstander hdm staat er weinig tot niets meer op het spel. De Haagse formatie kan vrijuit spelen en heeft twee punten voorsprong op Hurley, dat achtste staat. Hdm verloor vorige week van Laren, maar zette een week daarvoor Kampong de voet dwars. De eerste confrontatie tussen hdm en Oranje-Rood kende geen winnaar (1-1).

Den Bosch-MOP

MOP lijkt zich via de play-outs te moeten handhaven op het hoogste niveau. Na de zware nederlaag tegen Groningen werd afgelopen zondag met 3-1 verloren van hekkensluiter Pinoké. De achterstand van vier punten op Groningen lijkt MOP niet meer goed te kunnen maken. De Vughtse ploeg moet zondag op bezoek bij Den Bosch. De koploper is nog steeds ongeslagen en in eigen huis werd slechts één keer gelijkgespeeld. MOP daarentegen speelde pas één keer gelijk in een uitduel. Daarnaast maakte de ploeg in tien uitwedstrijden slechts drie doelpunten.

Hurley-Pinoké

Zo vlak voor het einde van de reguliere competitie staat er nog een Bosderby op het programma. Hurley is veilig en verzekerd van een plek volgende seizoen op het hoogste niveau. Dat kan nog niet worden gezegd van Pinoké. De Steekneuzen kunnen dit weekend al degraderen als de ploeg niet wint en Bloemendaal te sterk is voor Groningen. Eerder dit seizoen hielden Hurley en Pinoké een punt over aan hun onderlinge confrontatie.

Reageer

Contact Us