Preview Hoofdklasse dames: Welke ploeg pakt het laatste play-offticket?

Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse dames draait het om één ding: welke ploeg pakte het laatste ticket voor de play-offs? Oranje-Rood en Laren maken aanspraak op dat laatste ticket, maar treffen zware tegenstanders. Oranje-Rood neemt het op tegen nummer twee SCHC en Laren ontvangt Amsterdam, de nummer drie van de ranglijst.

Kampong-Den Bosch

Kampong werd vorige week definitief uitgeschakeld in de strijd om de play-offs. De Utrechtse ploeg hoopt het seizoen niet af te sluiten met een vierde nederlaag op rij. Dat zal een moeilijke opgave worden, want Den Bosch komt op bezoek. De koploper is nog steeds ongeslagen. De ploeg zal die status willen behouden en zodoende voor de derde maal in de historie zonder nederlaag de reguliere competitie af te sluiten.

MOP-Hurley

MOP hoopt het zelfvertrouwen met het oog op het spelen van de play-outs willen opkrikken met een goed resultaat. De Vughtse ploeg verkeert absoluut niet in goeden doen. Na de winterstop werd slechts één punt gepakt. Ook schort het MOP aan scorend vermogen met slechts vijf treffers in tien duels. Hurley daarentegen heeft een langer verblijf in de Hoofdklasse al veiliggesteld. Opvallend is dat de ploeg pas één keer won na de winterstop. De laatste twee duels van Hurley eindigden in een gelijkspel.

Groningen-hdm

Voor beide ploegen staat er weinig meer dan de eer op het spel. Groningen en hdm zijn veilig en dat is met name van promovendus Groningen een puike prestatie. Groningen verloor vorige week nipt van Bloemendaal, maar was daarvoor drie duels ongeslagen. Hdm lijkt opnieuw het seizoen als zevende af te sluiten. De Haagse formatie kent een moeilijk slot van de competitie. Van de laatste zes wedstrijden werd er slechts één omgezet in winst.

Laren-Amsterdam

Laren heeft plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand. Winnen is het devies voor de Gooise formatie en dan moet de ploeg hopen dat Oranje-Rood een misstap begaat tegen SCHC. Waar voor Laren alles nog op het spel staat, is Amsterdam al weken verzekerd van de play-offs. Dat zou misschien een voordeel kunnen zijn voor Laren, maar het eerste onderlinge duel werd met liefst met 5-1 gewonnen door Amsterdam. Twee iconen van het dameshockey, Ellen Hoog en Naomi van As, spelen hun laatste reguliere competitiewedstrijd van hun topsportcarrière.

Pinoké-Bloemendaal

Het had het gevecht moeten zijn in de strijd om rechtstreekse degradatie, maar Bloemendaal haalde de angel uit dit duel door vorige week met 1-0 te winnen van Groningen. Hierdoor viel het doek voor Pinoké dat na twaalf seizoenen in de Hoofdklasse een stapje terug moet doen. Bloemendaal kan zich gaan voorbereiden om de play-outs. In het eerste onderlinge duel gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Het werd 1-1.

Oranje-Rood-SCHC

Oranje-Rood staat er goed voor om het laatste ticket voor de play-offs te bemachtigen. Echter, de ploeg kan zich geen enkele misstap veroorloven, want Laren ligt op de loer. Het verschil tussen de ploegen bedraagt slechts een punt. Voor SCHC staat er niets op het spel. De ploeg is al lange tijd zeker van de play-offs en weet ook dat het daarin Amsterdam treft. Er staat natuurlijk wel prestige op het spel, want SCHC is al 13 duels ongeslagen en zal die serie graag willen uitbreiden.

Reageer

Contact Us