Preview Hoofdklasse (H): Kampong ontvangt Oranje-Rood, Klein Zwitserland en Tilburg strijden tegen degradatie

De Hoofdklasse Heren kent deze zondag weer een paar mooie affiches. Zo ontvangt de regerend landskampioen Kampong het als vierde geplaatste Oranje-Rood in de strijd om de play-offs, terwijl onderin de strijd om degradatie in een rechtstreeks duel wordt gestreden tussen Klein Zwitserland en hekkensluiter Tilburg.

Almere-Amsterdam

Op Flevolandse bodem krijgt Almere bezoek van het in zwaar weer verkerende Amsterdam. Waar de Almeerders afgelopen weekend een zeer knappe overwinning wisten te boeken op Oranje-Rood, kregen de Amsterdammers in eigen huis een historische nederlaag te verduren. HGC liet de ploeg in mineur achter na een 2-8 oorwassing, een uitslag die de coach Graham Reid hoogstwaarschijnlijk de kop kostte. De hoofdstedelingen pakte slechts twee punten in de afgelopen wedstrijden waardoor de play-offs voorlopig een utopie lijken. Almere strijdt met drie andere ploegen tegen degradatie en kan ieder punt goed gebruiken. Eerder dit seizoen werd het in het Wagener stadion nog 4-1 voor Amsterdam.

Den Bosch-Pinoké

Aan de Oosterplas verwacht Den Bosch een bezoek van Pinoké. Beiden ploegen zijn in prima vorm en behaalde afgelopen dubbelweekend de maximale score met zes punten uit twee wedstrijden. De Bosschenaren mogen stiekem dromen van de play-offs en lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Het gat met nummer vier Oranje-Rood bedraagt momenteel vier punten. Pinoké deed afgelopen weekend met twee overwinningen uitstekende zaken en lijkt niet te hoeven vrezen voor degradatie, nu het gat met de drie hekkensluiters is vergroot tot zes punten. In het Amsterdamse Bos eindigde het duel eerder dit seizoen in een 1-1 gelijkspel.

HGC-Rotterdam

In Wassenaar krijgt HGC bezoek van Rotterdam. De Wassenaarders zijn in bloedvorm, en moest in de laatste vijf wedstrijden louter buigen voor Bloemendaal. Daar staat tegenover dat de ploeg in deze reeks maar liefst 26 keer scoorde, een gemiddelde van 5,2 doelpunt per wedstrijd. Absoluut hoogtepunt was de uitzege op Amsterdam van afgelopen zondag, toen het de ploeg oprolde met 2-8. Rotterdam is daarentegen niet goed uit de winterstop gekomen en heeft in 2019 nog niet gewonnen. Afgelopen weekend moest het buigen voor Pinoké en Den Bosch, waarmee de ploeg play-offs voorlopig uit het hoofd kan zetten. De heenwedstrijd eindigde in een ruime 2-6 zege voor HGC.

Kampong-Oranje-Rood

De kraker van het weekend wordt afgewerkt in Utrecht. De huidige nummer twee Kampong krijgt bezoek van nummer vier Oranje-Rood. De Utrechters zullen momenteel het gevoel hebben dat ze de hele wereld aankunnen, zeker na de winst op Bloemendaal van afgelopen weekend. De Mussen waren tot deze wedstrijd immers ongeslagen en Kampong pakte in de afgelopen vijf wedstrijden de volle score. Oranje-Rood is iets moeizamer van start gegaan in 2019, met drie punten uit drie. Hoewel het gat met de vijfde plek nog vier punten bedraagt, zijn de play-offs nog allesbehalve een formaliteit. In Eindhoven werd het eerder dit seizoen 1-3 voor de Utrechters.

Klein Zwitserland-Tilburg

Ook onderin het klassement is het razend spannend. Na veertien speelronden staan er drie ploegen op acht punten, terwijl Klein Zwitserland slechts een punt meer heeft op plek 9. Niemand is nog veilig en ieder punt telt dus. Tilburg boekte afgelopen zondag een bevrijdende eerste zege van het seizoen waardoor de hoop op het voorkomen van rechtstreekse degradatie aanwezig blijft. Klein Zwitserland weet al een poosje niet meer wat winnen is en verloor vier wedstrijden op rij en zal zich dus moeten herpakken in de restant van het seizoen. In Brabant werd in de heenronde 1-1.

SCHC-Bloemendaal

In Bilthoven wacht Stichtse een duel met koploper Bloemendaal. De Mussen weten sinds afgelopen zondag weer wat verliezen is, nadat de andere ploeg uit de provincie Utrecht er met de punten vandoor ging. SCHC kende ook een minder weekend en pakte geen enkel punt uit twee wedstrijden, terwijl het daarvoor met twee overwinningen op rij de eerste winstpartijen van het seizoen boekte. De ploeg bevindt zich met enkele andere ploegen in de onderste regionen van het klassement. Bloemendaal boekte op ’t Kopje eerder dit seizoen een 5-0 zege op de Bilthovenaren.

Reageer

Contact Us