Preview Hoofdklasse heren: Bij winst is Bloemendaal zeker van play-offs

De play-offs komen steeds dichterbij en Bloemendaal kan op de 18de speeldag een ticket bemachtigen. De koploper moet dan wel winnen van Almere. Bij een andere uitslag is de ploeg afhankelijk van de concurrentie. Ook Amsterdam kan zich plaatsen voor de play-offs, maar heeft die plaatsing niet in eigen hand.

Bloemendaal-Almere

Na een seizoen afwezigheid kan Bloemendaal zich weer plaatsen voor de play-offs. Een overwinning op Almere volstaat. Eerder dit seizoen bleek de promovendus een makkelijk te nemen horde, want toen won Bloemendaal met liefst 9-0. In eigen huis zijn de Mussen zeer sterk en liet de koploper alleen punten liggen in het duel met Pinoké (0-0). Almere gaf vorige week het zelfvertrouwen een boost door te winnen van Hurley. Het was de eerste overwinning in elf wedstrijden en hierdoor verliet Almere de laatste plaats op de ranglijst.

HGC-Oranje-Rood

Het eerste treffen tussen beide ploegen dit seizoen werd gewonnen door HGC (2-1). Het is nog maar de vraag of HGC dit kan herhalen, want de ploeg won sinds de winterstop pas twee van de vijf duels. Vorige week werd in eigen huis nog met 2-1 verloren van promovendus Tilburg. Hierdoor zijn de aspiraties op de play-offs aan de kant geschoven. Oranje-Rood zit nog midden in die strijd en deed zichzelf vorige week een plezier door koploper Bloemendaal met 5-4 te verslaan. Het was de vijfde zege in de laatste zes duels. Mink van der Weerden is de man in vorm. Met zijn vier treffers tegen Bloemendaal staat hij inmiddels op 200 doelpunten in de Hoofdklasse. Punt van zorg bij Oranje-Rood is het grote aantal tegentreffers.

Hurley-Amsterdam

Hurley kreeg vorige week een tik te incasseren door de nederlaag tegen Almere. De ploeg, die de laatste vier duels verloor, staat nu voorlaatste in de Hoofdklasse. Tegen Amsterdam lijkt er geen verrassing in te zitten voor Hurley. Het eerste duel werd met 5-1 verloren en Amsterdam is al zeven duels ongeslagen. Het liet alleen tegen Rotterdam (2-2) punten liggen. Vorige week werd in de Bosderby afgerekend met Pinoké (6-1). Bij winst kunnen de Amsterdammers zich plaatsen voor de play-offs, maar is dan wel afhankelijk van het resultaat tussen Pinoké en Kampong

Pinoké-Kampong

De prachtige serie van Pinoké na de winterstop kwam vorige week ten einde na de 6-1 nederlaag tegen buurman Pinoké. De Steekneuzen lijken inmiddels wel zeker van handhaving en kunnen vrijuit spelen. Voor Kampong staat er veel op het spel. Er moet gewonnen worden om te blijven dromen van deelname aan de play-offs. Kampong heeft een achterstand van drie punten op Rotterdam en Oranje-Rood. In uitwedstrijden presteren de Utrechters wisselvallig. Van de acht duels werden er drie gewonnen, drie gelijkgespeeld en twee verloren.

Den Bosch-Qui Vive

Net als HGC is Den Bosch zo goed als zeker uitgeschakeld voor de play-offs. De laatste kans ging vorige week verloren tegen Kampong (3-4). De Bossche ploeg wil weer eens winnen voor eigen publiek, want de laatste drie thuiswedstrijden gingen verloren. Qui Vive verloor met 9-2 van Rotterdam en zakte weer naar de laatste plaats, die een week ervoor na de eerste zege in de Hoofdklasse was verlaten. Gezien de stand zou Den Bosch moeten winnen, maar de eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde verrassend in 1-1.

Tilburg-Rotterdam

Tilburg zette vorige week een punt achter een reeks van zes nederlagen op rij. De promovendus won in Wassenaar met 2-1 van HGC. De Tilburgers komen vooral in uitwedstrijden goed voor de dag. Twaalf van de in totaal 13 punten werden op vreemde bodem behaald. Rotterdam is vooral tegen de ‘kleinere’ ploegen op schot. Vorige week werd Qui Vive met 9-2 verslagen en het eerste duel met Tilburg wonnen de Rotterdammers met 7-1. Bovendien steekt de ploeg in een goede vorm en is al vier duels ongeslagen. In die serie speelde Rotterdam alleen gelijk tegen Amsterdam (2-2).

Reageer

Contact Us