Preview Hoofdklasse heren: Bloemendaal heeft play-offs binnen handbereik

Op de 17de speeldag in de Hoofdklasse heren kan Bloemendaal zich plaatsen voor de play-offs. Dan moet de koploper zondag in Eindhoven wel winnen van Oranje-Rood. Bij een gelijkspel of verlies is Bloemendaal afhankelijk van de resultaten van de concurrentie.

Oranje-Rood-Bloemendaal

Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie kan Bloemendaal zich dus al plaatsen voor de play-offs. De koploper is na de 0-0 tegen Pinoké op de eerste speeldag na de winterstop weer flink op schot met 16 doelpunten in de laatste drie duels. Bovendien zijn de Mussen al vijf wedstrijden ongeslagen. Oranje-Rood won drie van de vier duels na de winterstop. Opvallend is dat de titelverdediger veel treffers incasseert. Daarnaast verloor de Eindhovense formatie al drie keer in eigen huis. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een 4-1 overwinning voor Bloemendaal.

Kampong-Den Bosch

De druk ligt bij Kampong. De Utrechtse ploeg moet een goed resultaat neerzetten tegen Den Bosch anders lijkt deelname aan de play-offs zo goed als uitgesloten. Kampong, dat twee van de vier duels na de winterstop verloor, is op dit moment vijfde op drie punten achterstand van Oranje-Rood en Rotterdam. Ook Den Bosch, de verrassing van de eerste seizoenshelft, vergaat het moeizaam. Drie van de laatste vier wedstrijden werden verloren. De Bossche ploeg staat inmiddels zevende op zes punten van een play-offplek en lijkt geen aanspraak meer te kunnen maken op die play-offs. Kampong, dat weer kan beschikken over doelman David Harte, won het eerste duel in Den Bosch met 5-3.

Almere-Hurley

Een belangrijk duel in de onderste regionen van de Hoofdklasse. Almere zakte vorige week naar de laatste plaats. De ploeg heeft al elf wedstrijden niet gewonnen en snakt naar een ‘momentje’ om het tij te kunnen keren. Wellicht komt dat in het duel met Hurley, dat tiende staat. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in 1-1, een wedstrijd waarin Almere het gevoel had te kunnen winnen. Ook Hurley zit in een mindere fase. Het verloor de laatste drie wedstrijden en incasseerde liefst 16 doelpunten. Desondanks is Hurley slechts één punt verwijderd van een plek die recht geeft op nog een seizoen Hoofdklasse.

Amsterdam-Pinoké

De eerste wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Amsterdam. Maar dit keer zal de ploeg een ander Pinoké treffen. De Steekneuzen zijn de grote verrassing na de winterstop met goede resultaten tegen topploegen. Pinoké is al zes wedstrijden ongeslagen en heeft zich hierdoor min of meer veilig gespeeld. Ook Amsterdam verkeert in goede vorm en is eveneens zes duels zonder nederlaag.

HGC-Tilburg

In de tweede seizoenshelft wisselt HGC overwinningen af met nederlagen. Als de Wassenaarse ploeg die trend voortzet dan wordt er zondag gewonnen van Tilburg. Drie punten zijn zeer welkom voor HGC dat nog steeds hoopt op deelname aan de play-offs. Tilburg, dat zes duels op rij heeft verloren, wil niet verder wegzakken op de ranglijst. Momenteel staat de promovendus op een veilige negende plaats, maar voelt het de hete adem van Hurley, dat op een punt achterstand staat. Opvallend is dat Tilburg vooral in uitwedstrijden goed presteert. Het haalde negen van de tien punten op vreemde bodem. Het eerste duel werd door HGC met 2-0 gewonnen.

Qui Vive-Rotterdam

Qui Vive boekte vorige week zondag in en tegen Tilburg (2-1) de eerste zege in de Hoofdklasse en verliet daarmee meteen de laatste plaats op de ranglijst. In eigen huis verzamelde Qui Vive pas drie punten. De kans dat de ploeg daar zondag meer punten aan toevoegt, is niet groot. De nummer vier, Rotterdam, komt op bezoek. De Rotterdammers zijn drie duels ongeslagen en wonnen vorige week ruim van Kampong (5-2). Ook in het eerste duel met Qui Vive was Rotterdam op schot. De ploeg won met 6-1.

Reageer

Contact Us