Preview Hoofdklasse heren: Bloemendaal op bezoek bij Kampong

Koploper Bloemendaal gaat op de negende speeldag in de Hoofdklasse op bezoek bij Kampong. De Mussen hopen hun ongeslagen reeks voort te zetten. In de andere topper van het weekend gaat HGC op bezoek bij Amsterdam en hekkensluiter Qui Vive neemt het in eigen huis op tegen de nummer voorlaatst, Hurley.

Kampong-Bloemendaal

Vorig jaar bezorgde Bloemendaal Kampong de enige thuisnederlaag van het seizoen. Het werd 1-2. Een nederlaag wil Kampong voorkomen. Na een dubbelweekend waarin twee keer werd gelijkgespeeld, wil de ploeg niet voor de derde maal op rij puntenverlies oplopen. Winnen van Bloemendaal wordt een zware opgave. Dat lukte tot nu toe geen enkele ploeg in de Hoofdklasse. Ook Amsterdam moest afgelopen zondag het hoofd buigen voor de Mussen, die het in Utrecht zullen moeten stellen zonder de Australische strafcornerspecialist Blake Govers en de geblesseerde Roel Bovendeert.

Amsterdam-HGC

Amsterdam heeft slechte herinneringen aan het duel van vorig jaar. Vlak na de winterstop stapte HGC met een 6-1 zege van het veld. Amsterdam zal zich niet alleen willen revancheren voor die nederlaag, maar ook voor de verliespartij tegen Bloemendaal afgelopen zondag. Het verschil tussen Amsterdam en HGC bedraagt twee punten. De Wassenaarse ploeg hoopt de goede reeks van de afgelopen weken, waarin het drie keer op rij won, te kunnen voortzetten. Eerder dit seizoen verloor HGC al wel van koploper Bloemendaal en nummer drie Den Bosch.

Almere-Oranje-Rood

Met een 3-1 zege uit bij Tilburg klom Oranje-Rood naar de zesde plaats op de ranglijst op drie punten van de nummer vier HGC. Om die vierde plaats, die recht geeft op een plek in de play-offs, binnen handbereik te houden, moeten de Eindhovenaren winnen in Almere. Hoewel Almere de best presterende promovendus is, komt het in de wedstrijden met de topploegen te kort. Tegen Kampong werd op de eerste speeldag nog wel gelijkgespeeld, maar tegen Den Bosch, Bloemendaal, HGC en Rotterdam werd ruim verloren.

Qui Vive-Hurley

Dit duel is een strijd tussen ploegen die dit seizoen nog niet hebben gewonnen. Hurley speelde vier keer gelijk in acht duels en Qui Vive kwam twee keer remise overeen. Het 1-1 gelijkspel tegen Kampong was voor Hurley een mooie opsteker in de aanloop naar de belangrijke strijd met hekkensluiter Qui Vive. De ploeg uit De Kwakel verloor afgelopen zondag met 4-2 van Pinoké. Ondanks de nederlaag en de laatste positie op de ranglijst is er nog geen paniek bij Qui Vive. Toch zullen er punten gehaald moeten worden om directe degradatie te kunnen ontlopen. Daarom zou een overwinning op Hurley zeer welkom zijn.

Rotterdam-Pinoké

De zevende plaats op de ranglijst pas niet bij de ambities van Rotterdam. De ploeg hield aan het dubbelweekend vorige week slechts één punt over. Tegen Kampong (2-2) werd een overwinning uit handen gegeven en Den Bosch bleek zondag met 4-1 te sterk. Winst op Pinoké is het devies. De Steekneuzen verlieten de laatste positie door directe concurrent Qui Vive (4-2) te verslaan. Pinoké steeg naar de negende plaats, maar het is zeer spannend in de onderste regionen. Puntenverlies kan een duikeling op de ranglijst betekenen.

Den Bosch-Tilburg

Den Bosch lijkt zich toch echt te gaan mengen in de strijd om de play-offplekken. Na de ruime zege op Rotterdam staat de ploeg op een derde plaats, maar wel in punten gelijk met nummer vier HGC. Door een overwinning op Tilburg blijft Den Bosch verzekerd van een plek in de top van de ranglijst. Voor Tilburg geldt hetzelfde als voor Pinoké. Geen punten of puntenverlies kan betekenen dat de ploeg zakt in de stand. In uitwedstrijden won Tilburg alleen van Qui Vive. Het is tot nu toe de enige zege van de Tilburgers dit seizoen.

Reageer

Contact Us