Preview Hoofdklasse heren: Den Bosch ontvangt Oranje-Rood in strijd om play-offs

Op de 14de speeldag in de Hoofdklasse heren staat de Brabantse kraker tussen Den Bosch en Oranje-Rood op het programma. Blijft Den Bosch aanhaken in de strijd om de play-offs of moet de ploeg een pas op de plaats maken? Ook Kampong, dat op bezoek gaat bij Tilburg, wil de aansluiting niet verliezen.

Den Bosch-Oranje-Rood

Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts drie punten in het voordeel van Oranje-Rood, dat derde staat. Den Bosch bezet de zesde plaats op de ranglijst. De Bossche ploeg incasseerde vorige week een gevoelige tik. Het verloor op de valreep van HGC (2-1) en werd door de Wassenaarse ploeg gepasseerd op de ranglijst. Oranje-Rood deed prima zaken door op eigen veld Rotterdam met 3-2 te verslaan. Hoewel Den Bosch de eerste confrontatie met 3-0 won, lijkt Oranje-Rood dit keer de beste papieren te hebben op een goed resultaat.

Tilburg-Kampong

Met een zevende plaats voldoet Kampong niet aan de verwachtingen. Ondanks de lage klassering is de ploeg nog steeds niet uitgeschakeld voor een plek in de play-offs. Het verschil met plek vier is slechts twee punten. Om die marge niet te laten oplopen, moet er in Tilburg worden gewonnen. De Tilburgse ploeg kreeg een domper te verwerken door vorige week een 3-1 voorsprong tegen Hurley uit handen te geven en met nul punten huiswaarts te keren. In eigen huis wil het nog niet vlotten met de Tilburgers: een overwinning en vijf nederlagen. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen leverde een 6-2 zege op voor Kampong.

Hurley-Bloemendaal

Bloemendaal verspeelde zondag voor de tweede keer dit seizoen punten. Tegen Pinoké bleef het 0-0. De Steekneuzen maakten er een vechtwedstrijd van. Het is wellicht een voorbeeld dat Hurley moet volgen. Over vechtlust beschikt de ploeg, want vorige week boog Hurley een 3-1 achterstand tegen Tilburg om in een 4-3 overwinning. Toch zijn punten tegen Bloemendaal geen vanzelfsprekendheid. Het heenduel wonnen de Mussen met 4-2 en nu kan de ploeg weer beschikken over onder meer Florian Fuchs, die is teruggekeerd van de Hockey India League.

Pinoké-HGC

Pinoké voelt zich gesterkt door de puntendeling met Bloemendaal (0-0) vorige week. De Steekneuzen hebben echter opnieuw een lastige klus te klaren. HGC komt op bezoek. De Wassenaarse formatie won vorige week in de laatste minuut van Den Bosch en staat inmiddels vijfde, op een punt achterstand van Rotterdam dat vierde staat. Net als HGC heeft ook Pinoké de punten nodig. De verschillen onderaan de ranglijst zijn klein. Dat was ook zo in de eerste wedstrijd tussen beide ploegen. HGC won met slechts 1-0.

Qui Vive-Amsterdam

Amsterdam kende een prima begin na de winterstop. Kampong werd met 3-1 verslagen en door de puntendeling van Bloemendaal kropen de Amsterdammers weer een stukje dichter naar de koploper toe. De verwachting is dat er tegen Qui Vive opnieuw de volle winst wordt behaald. De hekkensluiter speelde vorige week met 2-2 gelijk tegen medepromovendus Almere, maar lijkt toch een maatje te klein voor Amsterdam. Dat bleek al tijdens de eerste wedstrijd tussen beide ploegen die de Amsterdammers met 5-1 winnend afsloten.

Rotterdam-Almere

Rotterdam dolf vorige week het onderspit tegen Oranje-Rood en zakte naar de vierde plaats. Het heeft slechts een punt voorsprong op HGC, dat vijfde staat. In de strijd om de play-offs waarvoor ook Den Bosch en Kampong nog in de race zijn, is elk punt belangrijk. De drie punten moeten zondag in Rotterdam blijven. Tegen kleinere ploegen zijn de Rotterdammers flink op schot. De eerste confrontatie dit seizoen met Almere werd met 5-1 gewonnen. Almere pakte vorige week na zes nederlagen op rij eindelijk weer eens punt.

Reageer

Contact Us