Preview Hoofdklasse heren: HGC in topper tegen Rotterdam

Op de eerste speeldag van de Hoofdklasse staat meteen de topper tussen HGC en Rotterdam op het programma. Fusieclub Oranje-Rood begint het nieuwe seizoen met een thuisduel tegen promovendus Qui Vive en runner-up Amsterdam speelt tegen het gepromoveerde Tilburg. Almere, de derde promovendus, ontvangt Europees kampioen Kampong. En wordt de eerste Bosderby afgewerkt.

Oranje-Rood-Qui Vive

Een mooie start voor de promovendus uit Uithoorn. De ploeg mag op de eerste speeldag van de Hoofdklasse aantreden tegen landskampioen Oranje-Rood, de club die is voortgekomen uit de fusie tussen Oranje Zwart en EMHC. Qui Vive probeert zich met nagenoeg hetzelfde team als vorig seizoen te handhaven op het hoogste niveau. Bij Oranje-Rood zijn veel vertrouwde gezichten van Oranje Zwart terug te vinden, maar de ploeg zag ook sterkhouders als Sander Baart, Vincent Vanasch, Rob Reckers en Marcel Balkestein vertrekken. Ook coach Michel van den Heuvel verliet de Eindhovense formatie. Lucas Judge heeft in zijn eerste klus als hoofdcoach de moeilijke opgave om de successen, drie landstitels op rij, voort te zetten.

Almere-Kampong

Net als Qui Vive zet ook Almere in op een selectie met eigen spelers. De promovendus nam afscheid van strafcornerspecialist Dider Meijer. Hij zette een punt achter zijn loopbaan is nu coach bij de dames van Almere. De Almeerders beginnen hun avontuur in de Hoofdklasse met een duel tegen Europees kampioen Kampong. De Utrechters beschikken over nagenoeg dezelfde formatie als vorig seizoen. Coah Alexander Cox is met de club in gesprek over een langer verblijf.

Amsterdam-Tilburg

De derde promovendus, Tilburg, reist af naar het Amsterdamse Bos voor de confrontatie met runner-up Amsterdam. Tilburg maakte al voor de promotie bekend dat Jeroen Delmee de opvolger zou worden van Pim Wijzenbeek. De ploeg zag drie spelers naar het buitenland vertrekken, maar haalde daarvoor onder meer Thijs Bams, Jake Sherren en Rolf Diederen terug. Amsterdam zag Fergus Kavanagh terugkeren en haalde bovendien onder meer Tijn Lissone en doelman Jan de Wijkerslooth binnen.

Bloemendaal-Den Bosch

Bloemendaal was slagvaardig op de transfermarkt en versterkte zich met diverse buitenlandse internationals: Florian Fuchs, Manu Stockbroekx, Daniel Beale en Blake Govers. De selectie wordt dit seizoen geleid door Michel van den Heuvel, die na zijn verblijf bij Oranje Zwart terugkeerde op ’t Kopje. Ook Den Bosch keek over de grens en contracteerde drie Australiërs (Kieran Govers, Dylan Wotherspoon en Nick Budgeon) en een Oostenrijker (Michael Minar). Zij kunnen hun waarde meteen bewijzen in een lastige openingsfase van de competitie, waarin Den Bosch in de eerste zes wedstrijden tegen vijf clubs uit de top zes van vorig jaar speelt.

HGC-Rotterdam

De eerste topper van het seizoen gaat tussen HGC en Rotterdam. HGC kan dit seizoen niet meer rekenen op Gonzalo Peillat. De Argentijnse strafcornerspecialist besloot Wassenaar te verruilen voor Duitsland. Het vertrek van Peillat wordt onder meer opgevangen door de komst van andere Argentijnen (Joaquin Menini en Lucas Martinez), een Spanjaard Vincens Ruiz en Kenny Bain (Amsterdam). Ook bij Rotterdam zijn er nieuwe gezichten in de selectie, die onder leiding staat van Albert Kees Maneschijn die afkomstig is van SCHC. Een drietal Britten (Alastair Brogdon, Adam Dixon en Harry Martin) en de Nieuw-Zeelander Blair Tarrant komen de Rotterdammers versterken die afscheid namen van sterkhouder en doelman Pirmin Blaak. Hij maakte de overstap naar Oranje-Rood.

Hurley-Pinoké

De eerste Bosderby van het seizoen gaat tussen Hurley en Pinoké. Hurley hoopt op een herhaling van de eerste seizoenshelft van vorig jaar toen de ploeg prima presteerde. Helaas kon de vorm na de winterstop niet worden vastgehouden, waarna Hurley als zevende eindigde. Dat was nog altijd twee plaatsen beter dan Pinoké. De Steekneuzen roerden zich behoorlijk op de transfermarkt en contracteerden onder meer de Australische olympiërs Matt Gohdes en Aran Zalewski. Bovendien schoof de club drie A-junioren (Derck de Vilder, Louis Schols en Camil Papa) door naar het vaandelteam. Deze drie talenten werden afgelopen seizoen landskampioen met de A1. Hurley verwelkomde een kwartet nieuwkomers, maar zag drie spelers vertrekken naar Overgangsklasser HIC.

Reageer

Contact Us