Preview Hoofdklasse heren: HGC op bezoek bij Oranje-Rood

In de Hoofdklasse heren staat op de zevende speeldag de topper tussen Oranje-Rood en HGC op het programma. Promovendus Almere ontvangt de nog ongeslagen koploper Bloemendaal en wordt in het Amsterdamse Bos de derby tussen Amsterdam en Hurley afgewerkt.

Oranje-Rood-HGC

In verband met de live-uitzending van Ziggo Sport begint het duel al om 12.30 uur. Beide ploegen staan na zes duels in punten gelijk op een vijfde en zesde plaats op de ranglijst. Oranje-Rood maakte vorige week kennis met koploper Bloemendaal. Op ’t Kopje werd de landskampioen op een dikke nederlaag (4-1) getrakteerd. Ook HGC kent inmiddels de kracht van Bloemendaal en wist zich vervolgens te herstellen door afgelopen zondag Tilburg met 2-0 te verslaan. Welke ploeg haakt voorlopig af en welke ploeg houdt aansluiting met de top? Het zal een wedstrijd worden waarin de verschillen klein zullen zijn: een gelijkspel of een kleine zege voor een van beide ploegen. Vorig jaar won Oranje-Rood, toen nog Oranje Zwart geheten, met 2-1 van HGC.

Almere-Bloemendaal

Promovendus Almere kan zondag de borst natmaken. Koploper Bloemendaal komt op bezoek. De Mussen zijn als een trein op volle snelheid. Iedere wedstrijd scoort de ploeg minimaal drie doelpunten. Afgelopen zondag werd landskampioen Oranje-Rood met 4-1 aan de kant gezet. Er lijkt dan ook weinig te halen voor Almere, dat het tot nu toe de beste promovendus is met zes punten uit zes wedstrijden. Het zesde punt werd vorige week behaald in Amsterdam tegen Hurley (1-1). Wellicht dat Almere iets kan leren van Tilburg. De Tilburgers verloren eerder dit seizoen van Bloemendaal, maar hadden lange tijd zicht op een puntendeling.

Amsterdam-Hurley

Voor Amsterdam is het alweer de tweede Bosderby op rij. Vorige week werd Pinoké met 4-2 verslagen, maar de beslissing viel pas in de slotfase van het duel. Het was het perfecte medicijn voor de zure nederlaag eerder tegen Den Bosch. Niemand zal vreemd opkijken als Amsterdam zondag wint van Hurley. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedraagt liefst twaalf punten. En dat komt vooral omdat Hurley een tegenvallend seizoen kent. Het totaalplaatje klopt niet helemaal bij Hurley, zei Stijn Jolie eerder deze week. Nog geen enkele keer wist de ploeg te winnen. Slechts drie gelijke spelen zijn de magere oogst na zes wedstrijden in de Hoofdklasse.

Kampong-Pinoké

Pinoké staat met slechts één punt uit zes wedstrijden voorlaatste. De ploeg moet zoals Dennis Warmerdam het verwoordde op zoek naar de punten. Of de punten in Utrecht bij Kampong kunnen worden behaald, is nog maar de vraag. Na een gelijkspel tegen Almere en een nederlaag tegen Amsterdam volgden louter overwinningen voor Kampong, met de 10-0 op Qui Vive als uitschieter. Afgelopen zondag werd het lastige Den Bosch in eigen huis met 5-3 te verslagen. Kortom Kampong is een ploeg in vorm.

Qui Vive-Den Bosch

Hekkensluiter Qui Vive ontvangt Den Bosch, dat zich wil revancheren voor de 5-3 nederlaag tegen Kampong vorige week. De Bossche ploeg verloor dan wel van de Utrechters, maar staat nog steeds op een derde plaats. De verwachting is dat Den Bosch zich ook na de zevende speeldag handhaaft in de top drie. Vooral in defensief opzicht is Qui Vive kwetsbaar. De ploeg incasseerde in de laatste vier wedstrijden 25 doelpunten.

Rotterdam-Tilburg

Met de 6-1 zege op Qui Vive boekte Rotterdam afgelopen zondag pas de tweede overwinning van het seizoen. Hierbij moet wel worden aangetekend dat de Rotterdammers net als Kampong een wedstrijd minder hebben gespeeld. Om de aansluiting met het linkerrijtje niet te verliezen, moet Rotterdam ook Tilburg aan de zegekar binden. Ook voor Tilburg zijn de punten belangrijk, want zo kan de promovendus zich wellicht een beetje losmaken van de onderste regionen van de ranglijst.

Reageer

Contact Us