Preview Hoofdklasse heren: HGC op bezoek bij Rotterdam

Zondag staat in de Hoofdklasse heren de laatste speeldag voor de winterstop op het programma. Rotterdam ontvangt HGC en koploper Bloemendaal gaat op bezoek bij Den Bosch. In het Amsterdamse Bos speelt Pinoké de derby tegen Hurley.

Rotterdam-HGC

Het is de strijd tussen de nummer vier (Rotterdam) en vijf (HGC) van de ranglijst. Beide ploegen troffen elkaar al op de eerste speeldag en toen eindigde het duel in 3-3, nadat Rotterdam een voorsprong van 3-1 uit handen had gegeven. Dat overkwam de Rotterdammers ook in de toppers tegen Kampong en Oranje-Rood. Het duel tegen Bloemendaal afgelopen zondag was een trendbreuk. Rotterdam kwam voor en trok het duel uiteindelijk over de streep, een prima opsteker voor de confrontatie met HGC. De ploeg uit Wassenaar had de handen vol aan Qui Vive. Ondanks een 2-0 achterstand keerde HGC wel met de drie punten in de tas huiswaarts.

Den Bosch-Bloemendaal

Afgelopen zondag leed Bloemendaal de eerste nederlaag van het seizoen. Na tien overwinningen op rij werd in Rotterdam met 3-2 verloren. De Mussen misten de Australiërs en hadden te kampen met blessures. En dan moet Bloemendaal op de laatste speeldag voor de winterstop naar Den Bosch voor een lastige uitwedstrijd. De eerste confrontatie tussen beide ploegen eindigde in een 3-2 overwinning voor Bloemendaal. Het duel werd pas in de slotfase beslist. Den Bosch draait nog steeds goed mee in de top en won al meer wedstrijden dan het gehele vorige seizoen. Ook de Bossche formatie kan geen beroep doen op Australische internationals.

Pinoké-Hurley

Een Bosderby waar meer op het spel staat dan alleen de eer. Beide ploegen kunnen niet tevreden zijn over de eerste competitiehelft. Pinoké verzamelde in elf wedstrijden zeven punten en staat negende. Hurley heeft twee punten minder en bezet de voorlaatste plaats. Voor Hurley betekent een nederlaag dat de ploeg zich na de winterstop kan opmaken voor een degradatiestrijd. Maar het zal nog lastig worden om Pinoké te verslaan, want Hurley won dit seizoen nog geen overwinning te boeken. Daarnaast tankte Pinoké zelfvertrouwen door afgelopen zondag in de laatste minuut van concurrent Tilburg te winnen. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Hurley en Pinoké in 1-1.

Kampong-Almere

Op de eerste speeldag zorgde Almere voor een verrassing door in eigen huis Kampong op 0-0 te houden. De kans is groot dat komende zondag deze uitslag niet op het scorebord zal staan. De promovendus is na een redelijke begin van de competitie afgezakt naar de tiende plaats. Op de zesde speeldag pakte Almere voor het laatst een punt daarna volgden vijf ruime nederlagen. Kampong probeert zich na een lastige periode op te richten en gaf zichzelf een steuntje in de rug door Oranje-Rood met 2-1 te verslaan. De Utrechters staan nog op een zevende plaats, maar het verschil met nummer drie, Den Bosch, is slechts drie punten.

Qui Vive-Oranje-Rood

Na drie overwinningen op rij incasseerde Oranje-Rood afgelopen zondag een nederlaag. Na een goede eerste helft dolf de ploeg alsnog het onderspit tegen Kampong. Het is de Eindhovenaren alles aan gelegen om tegen Qui Vive te winnen, want bij een overwinning blijft de ploeg in de race om een plek in de play-offs. Een zege moet mogelijk zijn. Het eerste onderlinge duel eindigde in een 4-1 overwinning. Qui Vive behaalde slechts drie punten en leek tegen HGC op weg dit totaal te verdubbelen, maar de ploeg bleef ondanks een 2-0 voorsprong met lege handen achter.

Tilburg-Amsterdam

Tilburg moest afgelopen zondag een bittere pil slikken. De ploeg verloor in de laatste minuut van concurrent Pinoké. Hoewel de Tilburgers nog op een prima achtste plaats staan en daarmee de beste promovendus is, had de ploeg liever een groter gat geslagen met de concurrentie. Amsterdam staat nog steeds tweede, maar het verschil met de achtervolgers is de laatste weken kleiner geworden door twee nederlagen in de laatste vier duels. Afgelopen zondag had Amsterdam weinig moeite met Almere. De promovendus werd eenvoudig met 5-1 opzijgezet. Ook in het eerste duel met Tilburg trok Amsterdam aan het langste eind: 3-0.

Reageer

Contact Us