Preview Hoofdklasse heren: Kampong naar Bloemendaal, Hurley ontvangt Qui Vive

Met nog drie speelronden te gaan begint de spanning in de Hoofdklasse naar grote hoogte te stijgen. De strijd om een plek in de play-offs is al even spannend als het gevecht onderin. Twee duels springen er in dat opzicht uit: Bloemendaal-Kampong en Hurley-Qui Vive. De belangen bij deze wedstrijden zijn zeer groot.

Bloemendaal-Kampong

Bloemendaal is nog steeds koploper in de Hoofdklasse, maar moet na de nederlaag tegen Amsterdam de Amsterdammers naast zich dulden op de ranglijst. De eerste plaats is van belang, want de ploeg die het reguliere seizoen afsluit als eerste bemachtigt een EHL-ticket. In Madrid bereidde Bloemendaal zich voor op het slot van de competitie. De ploeg lijkt minder ongenaakbaar dan in de eerste seizoenshelft toen het 2-1 won van Kampong. In eigen huis zijn de Mussen nog steeds ongeslagen en lieten alleen punten liggen tegen Pinoké. Kampong boekte in vier van de negen uitduels een overwinning. De Utrechtse formatie is drie duels ongeslagen, maar werd vorige week al in de KO16 van de EHL uitgeschakeld door Rot Weiss Köln. Het is de vraag of de uitschakeling lang doordreunt of niet. Kampong staat vijfde en moet zondag winnen om aan te blijven haken in de strijd om de play-offs.

Hurley-Qui Vive

Het duel staat in het teken van de strijd om directe degradatie. Hurley staat slechts twee punten voor op hekkensluiter Qui Vive. Hurley boekte dit seizoen pas één zege in eigen huis, toen Tilburg werd verslagen. Het was de eerste maar ook de enige overwinning van het seizoen voor Hurley, dat al zes nederlagen op rij heeft geleden. In elk van de laatste twee duels werd zeven doelpunten geïncasseerd. Ook Qui Vive boekte pas na de winterstop de eerste zege van het seizoen. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een 3-3 gelijkspel.

HGC-Amsterdam

Amsterdam staat in punten gelijk met koploper Bloemendaal. Hoewel de Amsterdammers vorige week in de KO16 van de EHL werden uitgeschakeld door Oranje-Rood is de ploeg in de Hoofdklasse al negen wedstrijden ongeslagen. Na de winterstop verspeelde Amsterdam alleen punten tegen Rotterdam. Voor HGC staat er niets meer op het spel. De ploeg, die al twee duels ongeslagen is, kan vrijuit spelen. De eerste onderlinge confrontatie tussen beide ploegen was doelpuntrijk. Amsterdam trok uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind.

Pinoké-Rotterdam

Na twee nederlagen op rij tegen Amsterdam en Kampong won Pinoké twee weken geleden nipt van Qui Vive. Nu treffen de Steekneuzen opnieuw een topper: Rotterdam. Pinoké is veilig en Rotterdam is nog op jacht naar een ticket voor de play-offs. Het heeft twee punten voor op nummer vier Oranje-Rood en drie op Kampong. De Rotterdammers zijn zes wedstrijden ongeslagen. De laatste vier duels werden in winst omgezet. Bovendien won Rotterdam eerder dit seizoen met 4-1 van Pinoké.

Tilburg-Den Bosch

Terwijl er voor Den Bosch niets meer op het spel staat, is het nog wel spannend voor Tilburg. De promovendus staat maar drie punten boven een play-outplek. Eerder dit seizoen was Tilburg met 2-1 te sterk voor Den Bosch. Maar dat was in een uitwedstrijd. Voor eigen publiek komen de Tilburgers minder goed voor de dag. In eigen huis pakte de ploeg maar één punt dit seizoen. Den Bosch verloor in uitwedstrijden van ploegen uit het linkerrijtje behalve van Amsterdam en Oranje-Rood.

Oranje-Rood-Almere

Oranje-Rood heeft het zelfvertrouwen opgekrikt door voor week de FINAL4 van de EHL te behalen. Na winst op Amsterdam werd Atletic Terrassa op overtuigende wijze verslagen. De Eindhovense formatie is in de Hoofdklasse al vier duels ongeslagen, maar verloor ook al drie keer voor eigen publiek. Almere is drie punten verwijderd van direct lijfsbehoud en staat ook drie punten boven rechtstreekse degradatie. De promovendus kan een nederlaag niet gebruiken, maar sinds de winterstop heeft de ploeg pas één keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld. De laatste twee duels gingen verloren. In het eerste duel met Oranje-Rood werd Almere getrakteerd op een 5-1 nederlaag. Ook dit keer willen de Eindhovenaren winnen om concurrent voor plek vier, Kampong, van het lijf te houden.

Reageer

Contact Us