Preview Hoofdklasse heren: Kampong op bezoek bij Bloemendaal

Met nog twee speelronden voor de boeg in de Hoofdklasse bij de heren zullen alle ogen gericht zijn op het duel tussen Bloemendaal en Kampong, belangrijk voor plaatsing voor de play-offs om het kampioenschap. Onderin woedt ook nog een spannende strijd tussen Voordaan, SCHC en Schaerweijde.

Bloemendaal-Kampong

De onbetwiste topper van het weekend. De winnaar van dit duel zet een grote stap in de strijd om een plek in de play-offs. Bloemendaal verslikte zich vorig weekend in Voordaan (1-1), maar is sinds de winterstop zeven wedstrijden ongeslagen. Ook Kampong is in vorm. Sinds de hervatting van de competitie wonnen de Utrechters zes keer en speelde het één keer gelijk.

SCHC-Oranje Zwart

Oranje Zwart is al zeker van het toetje van het seizoen. Door de 2-1 zege op Pinoké plaatste de landskampioen zich voor de play-offs. Het was de tweede zege op rij voor Oranje Zwart, dat rond de EHL een moeilijke periode kende. De Eindhovenaren zullen het moeten doen zonder Marcel Balkestein. De routinier kreeg deze week te horen dat zijn liesblessure dermate ernstig is, dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Ook Jelle Galema ontbreekt. Hij werd door de KNHB geschorst vanwege een slaande beweging in de richting van Gonzalo Peillat in het duel met HGC. SCHC kreeg zondag een domper te verwerken toen het in de slotfase verloor van directe concurrent Schaerweijde. De ploeg uit Bilthoven staat voorlaatste met een punt voorsprong op hekkensluiter Voordaan. Na de winterstop slaagde SCHC er in om slechts twee van de zeven duels in winst om te zetten.

Den Bosch-Voordaan

Ondanks een prima gelijkspel tegen Bloemendaal zakte Voordaan naar de laatste plaats. Na een reeks van zes verliespartijen zijn de Groenekanners al twee wedstrijden zonder nederlaag. Voordaan hoopt deze ongeslagen reeks te kunnen voortzetten tegen Den Bosch, dat de laatste vier duels niet wist te winnen, maar zondag wel gelijkspeelde tegen HGC.

Rotterdam-Schaerweijde

Schaerweijde besliste zondag andermaal een wedstrijd in de slotfase. Door de overwinning op concurrent SCHC (3-2) stond de Zeister formatie de rode lantaarn af aan Voordaan. Rotterdam speelde voor de tweede maal op rij en de achtste keer in totaal gelijk. In Amsterdam kwamen de havenstedelingen niet verder dan 2-2 en zagen daarmee de kans op deelname aan de play-offs slinken. Het verschil met de huidige nummer vier, Kampong, is drie punten.

Hurley-Amsterdam

In de derby van het Amsterdamse Bos hoopt Amsterdam zijn leidende positie op de ranglijst te kunnen behouden. Na een zegereeks van vier duels lieten de Amsterdammers afgelopen zondag weer eens punten liggen. Tegen Rotterdam kwam de koploper niet verder dan 2-2, maar plaatste Amsterdam zich wel voor de play-offs. Hurley maakte het zondag Kampong één helft moeilijk, maar capituleerde in het tweede bedrijf door drie treffers van Martijn Havenga. Het was de derde nederlaag van Hurley op rij en de zesde na de winterstop.

HGC-Pinoké

HGC lijkt in een vormcrisis te steken. De heren hebben al vier wedstrijden op rij niet kunnen winnen. Afgelopen zondag redde Gonzalo Peillat tegen Den Bosch met een rake strafcorner een punt voor de Wassenaarse ploeg, die nu op een vijfde plaats staat op één punt van Kampong. Pinoké ging vorig weekend onderuit tegen Oranje Zwart en incasseerde de vierde nederlaag op rij. De ploeg staat negende en staat nog maar drie punten los van een plek in de play-outs.

Reageer

Contact Us