Preview HK (H): Kan HGC zegereeks Bloemendaal halt toeroepen?

Op de vijfde speeldag in de Hoofdklasse van de mannen staan Bloemendaal en Amsterdam voor de lastige opgave om ook na de vijfde competitiewedstrijd zonder puntenverlies te blijven. Koploper Bloemendaal gaat op bezoek bij HGC, de nummer vijf van de ranglijst en Amsterdam, op de tweede plaats, ontvangt de nummer drie, Den Bosch. Onderin speelt zich ook een spannende strijd af. Welke ploeg pakt de eerste drie punten van het seizoen en welke ploeg neemt voorlopig even afscheid van de gevarenzone?

HGC-Bloemendaal

Met twee overwinningen op rij lijkt HGC weer op het goede spoor te zitten. Het duel met koploper Bloemendaal moet dat bevestigen. De Wassenaarse ploeg bleek vorig jaar een lastige opponent voor de Mussen, die vier punten verspeelden in de onderlinge confrontatie. Een goed resultaat heeft HGC ook dit keer nodig, anders verdwijnt de top voorlopig uit het zicht. Met vier zeges op rij kent Bloemendaal een prima competitiestart, hoewel tegen Den Bosch en Tilburg slechts met één doelpunt verschil werd gewonnen. De winst werd in beide wedstrijden pas in de slotfase veiliggesteld. De andere zeges kwam tot stand tegen Pinoké en Hurley. Het duel tegen HGC kan gezien worden als testcase voor Bloemendaal.

Amsterdam-Den Bosch

Het duel tussen de nummer twee en drie op de ranglijst staat garant voor doelpunten. Vorig seizoen won Amsterdam met 6-3. Drie jaar geleden stond er een heuse 5-5 op het scorebord. Den Bosch is dit seizoen op schot. Vorige week werd Almere met 6-2 verslagen en in de laatste drie duels scoorde de Bossche ploeg 13 keer. Hiermee is Den Bosch een van de meest productieve ploegen in de Hoofdklasse. Amsterdam wist in iedere wedstrijd minimaal twee keer te scoren en laat defensief weinig steken vallen. Tegen Rotterdam verdubbelde het aantal tegentreffers van de Amsterdammers in één wedstrijd naar vier, maar met dit aantal heeft Amsterdam samen met Kampong de minst gepasseerde defensie.

Almere-Pinoké

Een belangrijk duel voor beide ploegen, waarin verliezen eigenlijk geen optie is. Een nederlaag betekent voorlopig een langer verblijf onderaan de ranglijst. Een gelijkspel lijkt daarom de meest logische uitslag, want beide ploegen hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in winst kunnen omzetten. Almere speelde twee keer gelijk, waaronder tegen Kampong (0-0) en Pinoké pakte slechts één punt, in de burenruzie met Hurley (1-1). De Steekneuzen kunnen wellicht met meer vertrouwen naar deze confrontatie toewerken. De ploeg maakte het vorige week Oranje-Rood knap lastig, maar uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren (1-2). Pinoké scoort echter weinig, slechts drie keer in vier duels. Almere is trefzekerder, vijf doelpunten, maar incasseerde in de laatste twee wedstrijden elf treffers.

Qui Vive-Tilburg

Ook hier is de inzet: welke ploeg verlaat voorlopig de lagere regionen van de Hoofdklasse? Hekkensluiter Qui Vive hoopt op tijd hersteld te zijn van de dreun die Kampong vorige week uitdeelde. Toen verloor de ploeg uit De Kwakel op eigen veld met liefst 10-0 van de Utrechters. Dan deed Tilburg het stukken beter. De promovendus verloor ook, maar tegenstander Bloemendaal wist pas in de slotminuut ervandoor te gaan met de winst. Een zure nederlaag, maar de wetenschap dat het de koploper moeilijk kan maken, moet de Tilburgers moed geven voor het duel met Qui Vive.

Oranje-Rood-Hurley

Voor beide ploegen is een goed resultaat noodzakelijk. Oranje-Rood wil de top niet uit het zicht verliezen en Hurley wil voorkomen dat het verder wegzakt op de ranglijst. Oranje-Rood boekte afgelopen zondag eindelijk weer eens een overwinning, na een gelijkspel en een nederlaag. Pinoké werd met een klein verschil verslagen. Het duel maakte duidelijk dat de geblesseerde strafcornerspecialist Mink van der Weerden node werd gemist. Negen corners werden tegen de Steekneuzen onbenut gelaten. Hurley vertoeft met twee punten op de achtste plaats. Vorige week was de ploeg het slachtoffer van de dadendrang van HGC: 2-6. Daarnaast werd ook verloren van Bloemendaal (2-4). Hurley pakte de punten tegen Pinoké (1-1) en Tilburg (1-1).

Kampong-Rotterdam

Het duel tussen Kampong en Rotterdam is uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen van Kampong. De wedstrijd wordt op vrijdag 28 oktober ingehaald.

Reageer

Contact Us