Preview Hoofdklasse heren: Klassieker tussen Amsterdam en Bloemendaal

Op de 19de speeldag van de Hoofdklasse heren staat de klassieker tussen Amsterdam en Bloemendaal op het programma. Bloemendaal plaatste zich vorige week voor de play-offs. Amsterdam kan zich zondag bij de Mussen voegen. Bovendien kunnen de Amsterdammers de strijd om de eerste plek spannend maken. Spannend is het zeker in de strijd om plek vier tussen Rotterdam, Oranje-Rood en Kampong. Ook onderin is er nog steeds geen beslissing gevallen.

Amsterdam-Bloemendaal

De hockeyklassieker van Nederland is de strijd tussen de nummer twee en nummer één van de ranglijst. Amsterdam is in eigen huis zeer sterk. Het verloor dit seizoen alleen van Den Bosch. Bovendien zijn de Amsterdammers al acht duels ongeslagen en werd vorige week Hurley met 7-3 aan de zegekar gebonden. Bij winst plaatst Amsterdam zich niet alleen voor de play-offs, maar komt het ook in punten gelijk met Bloemendaal, dat wel een beter doelsaldo heeft. Bloemendaal bemachtigde als eerste ploeg een ticket voor de play-offs na de winst vorige week op Almere (5-2). Hiermee revancheerde Bloemendaal zich voor de nederlaag een week eerder in Eindhoven tegen Oranje-Rood (5-4). Hoewel beide ploegen veel scoren, waren de doelpunten in het eerdere duel schaars. Het werd toen 2-1 voor Bloemendaal.

Almere-HGC

Terwijl er voor HGC weinig meer dan prestige op het spel staat, zit Almere volop in de strijd om degradatie. De promovendus verloor vorige week met 5-2 van Bloemendaal, maar wist de laatste thuiswedstrijd wel in winst om te zetten toen directe concurrent Hurley werd verslagen. Almere hoopt daarom een punt of meer te kunnen afsnoepen van HGC. De Wassenaarse ploeg heeft drie wedstrijden op rij niet gewonnen, maar speelde vorige week wel gelijk tegen Oranje-Rood. Bovendien eindigde het eerste duel tussen beide ploegen in een ruime zege voor HGC: 4-1.

Kampong-Hurley

Voor beide ploegen is het belangrijk om punten te pakken: Kampong in de strijd om de play-offs en Hurley in het gevecht tegen degradatie. Met de 4-1 zege op Pinoké vorige week boekte Kampong de tweede zege op rij en de Utrechters hebben een achterstand van één punt op Oranje-Rood, dat vierde staat. Met Hurley verloopt het moeizamer. De ploeg noteerde afgelopen zondag alweer de vijfde nederlaag op rij. Daarbij incasseert Hurley veel tegentreffers, minstens vier in elk de laatste vijf duels. Tegen Amsterdam vorige week waren het zeven doelpunten. Wellicht dat de eerste confrontatie Hurley een houvast biedt. Toen eindigde het duel in 1-1.

Qui Vive-Pinoké

Hekkensluiter Qui Vive heeft de punten hard nodig om een langer verblijf in de Hoofdklasse af te dwingen. Een overwinning op Pinoké zou meteen ook de eerste thuiszege van het seizoen zijn. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Qui Vive pakte pas drie punten in eigen huis en verloor de laatste twee duels met ruime cijfers. Bovendien werd het eerste duel met Pinoké met 4-2 verloren. De Steekneuzen gingen de laatste twee duels ruim onderuit tegen Amsterdam (6-1) en Kampong (4-1), maar incasseerden in de vier duels daarvoor slechts twee tegentreffers.

Rotterdam-Den Bosch

Rotterdam zal niet graag terugdenken aan het duel eerder dit seizoen dat met 4-1 werd gewonnen door Den Bosch. Dit keer lijkt een uitslag in het voordeel van Rotterdam meer voor de hand te liggen. Den Bosch vijzelde dan wel het vertrouwen vorige week op met een 5-0 overwinning op Qui Vive, maar de verrassing van de eerste seizoenhelft won slechts twee van de zes duels na de winterstop. Rotterdam verkeert in prima vorm. Het is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en steeg vorige week naar de derde plaats vanwege het gelijkspel van concurrent Oranje-Rood.

Oranje-Rood-Tilburg

Oranje-Rood liet vorige week dure punten liggen tegen HGC (2-2). De ploeg zakte naar de vierde plaats en heeft nog maar een punt voorsprong op Kampong. De Eindhovenaren treffen in Tilburg een ploeg die de punten vooral op vreemde bodem haalt. Echter, de promovendus boekte in de laatste acht duels pas één zege, terwijl Oranje-Rood al drie wedstrijden ongeslagen is en het eerste duel met Tilburg ook won: 3-2.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us