Preview Hoofdklasse heren: Kraker tussen Amsterdam en Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse heren: Kraker tussen Amsterdam en Rotterdam

Op de 15de speeldag in de Hoofdklasse heren staat de kraker tussen Amsterdam en Rotterdam op het programma. Den Bosch gaat in en tegen Almere op zoek naar eerherstel en het sterk presterende Pinoké gaat op bezoek bij Oranje-Rood.

Amsterdam-Rotterdam

De spanning rond plek vier, die Rotterdam bezet, begint steeds meer toe te nemen. Ieder punt is belangrijk met kapers als Kampong, HGC en ook nog Den Bosch op de kust. De Rotterdammers revancheerden zich met een 8-2 zege op Almere op de nederlaag een week eerder tegen Oranje-Rood. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Amsterdam, dat beide duels na de winterstop in winst wist om te zetten.

Almere-Den Bosch

Almere is op zoek naar punten. De promovendus heeft al acht duels niet meer gewonnen. In die reeks speelde het slechts één keer gelijk, tegen hekkensluiter Qui Vive. Vorige week werd Almere door Rotterdam nog getrakteerd op een 8-2 nederlaag. Ook Den Bosch, dat de verrassing was van de eerste seizoenshelft, is nog niet op stoom. De ploeg verloor twee duels tegen de directe concurrenten: HGC en Oranje-Rood. Om de aansluiting met de top niet te verliezen moet er een goed resultaat worden neergezet. Een steuntje in de rug is wellicht de uitslag in de eerste confrontatie, die Den Bosch met 6-2 won.

Bloemendaal-Tilburg

In de eerste wedstrijd tussen beide ploegen won Bloemendaal met hangen en wurgen van Tilburg (3-2). De Tilburgers steken op dit moment niet in goede vorm. De ploeg verloor al vier duels op rij en leverde de achtste plaats op de ranglijst in ten faveure van Pinoké. Tilburg is nog steeds veilig, maar Hurley zit de ploeg op de hielen op een punt achterstand. Hoewel Tilburg al drie uitduels wist te winnen, zal een zege op ’t Kopje een zware kluif worden. De koploper liet alleen thuis tegen Pinoké punten liggen.

HGC-Hurley

Beide ploegen verloren afgelopen zondag. Hurley ging onderuit tegen koploper Bloemendaal en HGC liet zich verrassen door Pinoké. Als HGC wil aanhaken bij de top moet deze wedstrijd worden omgezet in drie punten. In eigen huis werden slechts drie van zes duels gewonnen. Hurley won nog geen enkele uitwedstrijd. Het speelde wel drie keer gelijk. Punten zouden zeer welkom zijn. Hurley zou kunnen stijgen op de ranglijst naar een veilige negende plaats ten koste van Tilburg, dat een lastige uitwedstrijd heeft in Bloemendaal. HGC won het eerste duel met Hurley met 5-2.

Kampong-Qui Vive

Kampong heeft de play-offs nog steeds in het vizier. De ploeg staat op twee punten van Rotterdam, dat de vierde plek bezet. Qui Vive is hekkensluiter, maar de achterstand op Almere is slechts drie punten. De promovendus heeft dit seizoen nog geen overwinning geboekt en dat zal zondag hoogstwaarschijnlijk ook niet gebeuren. Daarvoor is het onderlinge krachtsverschil te groot, zoals bleek in de eerste ontmoeting, die de Utrechtse ploeg met 10-0 won.

Oranje-Rood-Pinoké

Met twee overwinningen op directe concurrenten is Oranje-Rood prima van start gegaan na de winterstop. De Eindhovense ploeg staat inmiddels op een derde plaats. Toch zal het niet makkelijk worden tegen Pinoké. De Steekneuzen zijn goed uit de winter gekomen. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Bloemendaal werd HGC vorige week met 3-1 verslagen. Kan Pinoké opnieuw verrassen? In het eerste duel met Oranje-Rood was het verschil slechts één doelpunt in het voordeel van de Eindhovense ploeg (2-1 winst).

Reageer