Preview Hoofdklasse heren: Oranje-Rood en Kampong strijden om laatste ticket

Op de 22ste en laatste speeldag in de Hoofdklasse heren strijden Oranje-Rood en Kampong in een onderling duel om het laatste ticket voor de play-offs. Oranje-Rood moet winnen om zich bij Bloemendaal, Amsterdam en Rotterdam te voegen. Voor Kampong volstaat een gelijkspel.

Almere-Amsterdam

Almere kan in theorie nog rechtstreeks degraderen, maar dan moet de promovendus met ruime cijfers verliezen en zal hekkensluiter Qui Vive in Wassenaar een grote zege moeten boeken op HGC. Amsterdam kan nog op de eerste plaats van de ranglijst eindigen. Dan moeten de Amsterdammers winnen en Bloemendaal in eigen huis van Rotterdam verliezen. De afgelopen twee wedstrijden kwam Amsterdam niet tot winst. Almere wacht al wat langer op een overwinning. De ploeg won pas één keer na de winterstop. Eerder dit seizoen was Amsterdam met 5-1 te sterk voor Almere.

Bloemendaal-Rotterdam

Beide ploegen kunnen elkaar komende woensdag al treffen tijdens de eerste ronde van de play-offs. Rotterdam verzekerde zich vorig weekend van een ticket, iets waar Bloemendaal al langer zeker van was. De Mussen kunnen de eerste positie op de ranglijst nog verliezen aan Amsterdam. Dat zal de ploeg van coach Michel van den Heuvel niet willen, want de eerste plaatse levert niet alleen een EHL-ticket op, maar ook thuisvoordeel in de play-offs. Rotterdam verkeert in goede vorm. De ploeg is al acht duels ongeslagen. Bloemendaal herstelde zich met een 7-0 overwinning op Qui Vive van twee verliespartijen op rij. Eerder dit seizoen bezorgde Rotterdam Bloemendaal de eerste nederlaag van het seizoen.

HGC-Qui Vive

Qui Vive heeft een theoretische kans om directe degradatie te voorkomen. Het lijkt een onwaarschijnlijke opgave, want dan moet Qui Vive ruim winnen en Almere met grote cijfers verliezen. Het is zo goed als zeker dat Qui Vive na een seizoen alweer afscheid moet nemen van de Hoofdklasse. HGC kan nog zesde worden, dan moet wel een punt achterstand op Den Bosch worden goedgemaakt.

Hurley-Den Bosch

Den Bosch wil de zesde positie op de ranglijst behouden. Het koestert een puntje voorsprong op HGC, dat aantreedt tegen hekkensluiter Qui Vive. De Bossche ploeg won de laatste twee wedstrijden, terwijl Hurley pas twee keer won in negen duels. In dit duel zal Hurley vooral willen werken aan het vertrouwen met het oog op de play-outs.

Pinoké-Tilburg

Beide ploeg spelen ook volgend seizoen op het hoogste niveau. Promovendus Tilburg speelde zich vorige week veilig. Pinoké was dat al een tijdje. Tilburg won vorige week van Almere en dat was de eerste thuiszege van het seizoen en eerste overwinning na drie nederlagen. Pinoké kende een goede start na de winterstop, maar van de laatste duels werd er maar in één wedstrijd drie punten gepakt.

Oranje-Rood-Kampong

Het duel van het weekend. Oranje-Rood moet winnen om zich te plaatsen voor de play-offs. Kampong heeft al genoeg aan een gelijkspel voor het vierde en laatste play-offticket. De Utrechtse ploeg kan zelfs de competitie op een derde plaats afsluiten. Kampong won de laatste vijf competitieduels. Oranje-Rood is al zes duels ongeslagen. In deze serie wonnen de Eindhovenaren vier keer en speelde het twee keer gelijk. Eerder dit seizoen was Kampong met 2-1 te sterk voor Oranje-Rood.

Reageer

Contact Us