Preview Hoofdklasse heren: Oranje-Rood ontvangt Amsterdam

Terwijl de dames zich na dit weekend kunnen opmaken voor de winterstop gaan de heren nog even door. Titelverdediger Oranje-Rood ontvangt Amsterdam op de tiende speeldag in de Hoofdklasse en Kampong gaat op bezoek bij HGC. Ook op het programma staat de strijd tussen de koploper en de hekkensluiter: Bloemendaal-Qui Vive.

Oranje-Rood-Amsterdam

De confrontatie begint om 12.30 uur. Amsterdam voorkwam afgelopen zondag de tweede nederlaag op rij door twee keer een achterstand van twee treffers goed te maken tegen HGC (5-4). Alle Amsterdamse doelpunten kwamen voort uit strafcorners, terwijl specialist Justin Reid-Ross vanaf de zijlijn toekeek. Het is nog de vraag of de Zuid-Afrikaan op tijd is hersteld van zijn buikblessure. Bij Oranje-Rood komt Mink van der Weerden weer op stoom. Met drie treffers in de laatste twee wedstrijden speelt de cornerspecialist mede een rol in de opmars van zijn ploeg op de ranglijst. Oranje-Rood staat inmiddels vierde, maar tussen de nummers drie en zeven bedraagt het verschil slechts één punt. Een slecht resultaat kan leiden tot een duikeling op de ranglijst. Amsterdam staat vrij stevig op de tweede plaats, maar wil het gat naar Bloemendaal niet groter laten worden. Vorig jaar wonnen de Amsterdammers in de competitie beide confrontaties met de landskampioen.

Almere-Tilburg

Het is de strijd tussen promovendi. Tilburg heeft na de verrassende zege op Den Bosch (2-1) Almere afgelost als beste promovendus. Punten zijn kostbaar komende zondag. Het is ongemeen spannend onderin. Een overwinning kan even lucht geven, een nederlaag daarentegen trekt de ploeg in de degradatiestrijd. Beide ploegen incasseerden de laatste weken veel doelpunten. Almere 18 en Tilburg 11. Gezien de ervaring van Tilburg op het hoogste niveau is de ploeg favoriet voor de drie punten.

Bloemendaal-Qui Vive

Op papier is de strijd tussen de koploper en de hekkensluiter een ongelijke. Dat zal komende zondag naar alle waarschijnlijkheid ook blijken. Ondanks het gemis van de Australische strafcornerspecialist Blake Govers en de geblesseerde Roel Bovendeert moet Bloemendaal in staat worden geacht om de tiende overwinning op rij binnen te slepen. In de duels met de topploegen is Qui Vive een maatje te klein gebleken. Op de eerste speeldag speelde de ploeg wel gelijk tegen Kampong, maar daarna werd Qui Vive getrakteerd op ruime nederlagen. Bloemendaal had het lastig tegen promovendus Tilburg, maar was vervolgens met 9-0 te sterk voor de andere promovendus Almere.

HGC-Kampong

Beide ploegen leden een nederlaag tegen mede-topploegen. Kampong verloor meer dan alleen van Bloemendaal. Aanvaller Constantijn Jonker viel uit met een hamstringkwetsuur en zal tot de winterstop niet meer in actie komen. HGC leed zonder geblesseerde Pelle Vos en Tom Hiebendaal een nederlaag tegen Amsterdam. De Wassenaarse ploeg was tot dan toe goed bezig met drie zeges op rij. Kampong lijkt zich in een moeilijke fase te bevinden, want de Utrechters wisten geen enkele van de afgelopen drie duels in winst om te zetten. Net als onderin is de strijd in de subtop zeer spannend. HGC, vijfde op de ranglijst, koestert één punt voorsprong op Kampong. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide ploegen in een 3-3 gelijkspel.

Hurley-Rotterdam

Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Hurley staat tiende. Het verschil met Tilburg, dat achtste staat is twee punten. Dat is ook het verschil tussen Hurley en hekkensluiter Qui Vive. Maar Hurley heeft dit seizoen nog niet gewonnen en hoopt op een herhaling van vorig jaar toen Rotterdam met 5-2 werd verslagen. De Rotterdammers staan zevende op slechts één punt van derde plaats. Een overwinning zou Rotterdam goed uitkomen. De kans daarop is groot, omdat de ploeg vooral tegen de ‘kleintjes’ op schot is. Zo werden promovendi Tilburg (7-1) en Qui Vive (6-1) makkelijk opzij gezet.

Pinoké-Den Bosch

Pinoké verloor afgelopen zondag met 4-1 van Rotterdam en Den Bosch verslikte zich in Tilburg: 1-2. Eerder speelde de Bossche ploeg al gelijk tegen Qui Vive. Dit zou wellicht kansen kunnen bieden voor Pinoké. Vorig seizoen wonnen de Steekneuzen met 6-2. Dat zal komende zondag niet de uitslag zijn. Pinoké heeft een jong team en Den Bosch is er in vergelijking met vorig jaar sterker op geworden. Niets voor niets staat de ploeg op een derde plaats. Om een rol in de top te blijven spelen, moet de Bossche ploeg wel drie punten meenemen uit het Amsterdamse Bos. Pinoké heeft punten nodig om uit de onderste regionen te klimmen.

Reageer

Contact Us