Preview Hoofdklasse heren: Play-offs gaan van start

De heren van Oranje Zwart hopen met succes hun titel te kunnen verdedigen. De kampioen van de afgelopen twee jaar begint woensdag in de play-offs met een uitwedstrijd in Wassenaar tegen HGC. Amsterdam, dat als eerste eindigde in de reguliere competitie, neemt het in Utrecht op tegen Kampong, dat vorig jaar verliezend finalist was.

HGC-Oranje Zwart

HGC plaatste zich dankzij een 3-1 overwinning op Voordaan voor het eerst sinds zes jaar weer voor de play-offs. De laatste keer dat de Wassenaarse ploeg meedeed was in het seizoen 2010 toen Bloemendaal in de finale te sterk was. Sinds de invoering van de play-offs in de Hoofdklasse heren in 1995 werd HGC één keer kampioen (1996). Oranje Zwart kroonde zich drie keer tot landskampioen: 2005, 2014 en 2015. Het is voor de Eindhovense formatie de vierde deelname aan de play-offs op rij. De voorgaande drie keer haalde OZ de finale, waarvan dus twee keer winst en één keer verlies tegen Rotterdam in 2013. Beide ploegen speelden voor het laatst in 2010 in de play-offs tegen elkaar. Toen was HGC na drie duels de sterkste.

Kampong-Amsterdam

Met een prima inhaalrace na de winterstop verzekerde Kampong zich op de laatste speeldag van de Hoofdklasse heren van een ticket voor play-offs. Het is voor de vijfde maal op rij dat de Utrechters zich plaatsen voor het toetje van het seizoen. Slechts één keer haalde Kampong de finale, vorig jaar tegen Oranje Zwart. Amsterdam wil weer eens de landstitel winnen. Dat deed de ploeg voor het laatst in 2012. Vorig jaar strandden de Amsterdammers in de halve finales, tegen de latere landskampioen Oranje Zwart. Beide ploegen troffen elkaar eerder in 2010. In twee wedstrijden toonde Amsterdam zich de sterkste.

Wedstrijd moet winnaar hebben

Elk duel moet een winnaar opleveren. Is de stand na zeventig minuten gelijk, dan wordt er 2×7,5 minuut verlengd met het principe van de golden goal: De ploeg die in de verlenging scoort, wint de wedstrijd. Wordt er niet gescoord in de verleging, dan moeten shoot-outs de beslissing brengen.

Programma:

Woensdag 27 april
16.00 uur: HGC-Oranje Zwart
16.00 uur: Kampong-Amsterdam

Zaterdag 30 april
15.15 uur: Amsterdam-Kampong
15.15 uur: Oranje Zwart-HGC

Zondag 1 mei
15.15 uur: Amsterdam-Kampong *
15.15 uur: Oranje Zwart-HGC *

* Indien noodzakelijk

Club Deelnames Kampioenschappen Finalist Halve finales
Amsterdam 16 6 5 4
Oranje Zwart 14 3 4 5
HGC 10 1 2 9
Kampong 5 0 1 3

Reageer

Contact Us