Preview Hoofdklasse heren: Rotterdam bindt strijd aan met Bloemendaal

Terwijl de dames al genieten van de winterstop staan er voor de heren in Hoofdklasse nog twee weekenden op het programma. Op de elfde speeldag gaat koploper Bloemendaal op bezoek bij Rotterdam en ontvangt Kampong landskampioen Oranje-Rood. In de onderste regionen neemt Tilburg het op tegen Pinoké.

Rotterdam-Bloemendaal

Bloemendaal lijkt in de eerste competitiehelft onaantastbaar. De Mussen gaan zondag in Rotterdam proberen hun zegereeks naar elf duels tillen. Dat is nog geen record. In het seizoen 2006/2007 won Bloemendaal de eerste 17 wedstrijden in de Hoofdklasse. Net als vorige week moet de koploper het stellen zonder de Australiërs en de geblesseerde Roel Bovendeert. Rotterdam zit volop in de race om een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. Punten zijn daarom zeer belangrijk. Hoewel de Rotterdammers weinig moeite hebben met de kleinere clubs is het nog niet gelukt een topwedstrijd in winst om te zetten. Rotterdam verloor van Amsterdam en Den Bosch. Tegen HGC, Oranje-Rood en Kampong werd gelijkgespeeld. Vorig jaar eindigde het duel tussen Rotterdam en Bloemendaal in een remise: 1-1.

Kampong-Oranje-Rood

Ondanks het gelijkspel tegen HGC hield Kampong een goed gevoel aan het duel over. De Utrechters hopen weer in de positieve flow te komen. En dat is ook nodig. De afgelopen vier wedstrijden werden niet gewonnen, waardoor Kampong zakte naar de zevende plaats. Het zit nog allemaal dichtbij elkaar. Het gat naar nummer drie, Den Bosch, is drie punten, maar opnieuw puntenverlies kan Kampong zich zo vlak voor de winterstop eigenlijk niet veroorloven. Oranje-Rood is na een aarzelende start aardig opgekrabbeld. Dankzij de winst op Amsterdam vorige week, de derde zege op rij, staat de ploeg op een vierde plaats. De Eindhovenaren lijken in een flow te zitten waar Kampong naarstig naar op zoek is.

Tilburg-Pinoké

Met het oog op de ranglijst deed Tilburg vorige week prima zaken door mede-promovendus Almere te verslaan. Hierdoor nam de ploeg wat afstand van de onderste regionen in de Hoofdklasse. Een nieuwe overwinning kan ervoor zorgen dat Tilburg voorlopig niet naar beneden hoeft te kijken. Dan moet wel worden gewonnen van Pinoké. De Steekneuzen op hun beurt hebben de punten hard nodig, maar het zal een lastige opgave worden om Tilburg, dat twee duels op rij heeft gewonnen, te verslaan. Pinoké moet het zondag stellen zonder de inbreng van de Australiërs.

Amsterdam-Almere

Beide ploegen zitten in een mindere fase. Amsterdam verloor in de laatste drie competitieduels twee keer en Almere incasseerde afgelopen zondag alweer de vierde nederlaag op rij. Op papier heeft Amsterdam de betere selectie en moet er in eigen huis gewonnen worden van de promovendus. De cijfers spreken ook wel in een Amsterdams voordeel, want Almere heeft dit seizoen tegen de topploegen met ruime cijfers verloren.

Qui Vive-HGC

Qui Vive staat voor een lastige opgave. Na de 8-2 nederlaag tegen Bloemendaal staat er opnieuw een zware tegenstander op het menu: HGC. Hoewel Qui Vive een punt afsnoepte van Den Bosch, moest de hekkensluiter in de andere topploegen zijn meerdere erkennen. HGC wist de laatste twee competitieduels niet winnen, maar trof in die wedstrijden Amsterdam en Kampong. Tegen de promovendi Tilburg en Almere stapte de ploeg uit Wassenaar als winnaar van het veld.

Den Bosch-Hurley

Den Bosch maakt een prima eerste helft van de competitie door. De ploeg heeft op dit moment net zo veel wedstrijden gewonnen als in het gehele afgelopen seizoen. Net als vorige week zal de Bossche formatie het zondag moeten stellen zonder de Australiërs. Den Bosch wil zich weleens verslikken in een kleinere ploeg. Het speelde al gelijk tegen Qui Vive en verloor van Tilburg. De uitslag van vorig seizoen biedt ook geen houvast, want toen stapte Hurley als overwinnaar van het veld: 0-1. Die uitslag zal de ploeg uit het Amsterdamse Bos graag herhalen. Hurley heeft net als hekkensluiter Qui Vive nog geen enkele wedstrijd in winst omgezet. Een overwinning of zelfs een gelijkspel is zeer welkom om te voorkomen dat Hurley wellicht verder wegzakt op de ranglijst.

Reageer

Contact Us