Preview Hoofdklasse heren: Rotterdam ontvangt Kampong

Op de 16de speeldag in de Hoofdklasse heren staan flink wat topwedstrijden op het programma. Koploper Bloemendaal ontvangt HGC. Amsterdam speelt in en tegen Den Bosch en reist Kampong af naar Rotterdam. Onderin neemt Tilburg het op tegen mede-promovendus Qui Vive.

Rotterdam-Kampong

Het duel tussen de nummers vijf en vier op de ranglijst. Beide ploegen geven elkaar niets toe op dit moment. Beide hebben 28 punten uit 15 duels en in de eerste wedstrijd hielden Rotterdam en Kampong elkaar in bedwang: 2-2. Ook dit keer belooft het een spannende wedstrijd te worden. De Rotterdammers zijn sterk voor eigen publiek en verloren pas één keer. Kampong leed slechts één nederlaag op vreemde bodem. Wellicht dat het voordeel iets meer ligt aan de kant van Kampong. De Utrechtse ploeg won de afgelopen twee competitieduels. Rotterdam boekte slechts één zege na de winterstop en speelde vorige week gelijk tegen Amsterdam (2-2), waar misschien wel op meer was gehoopt.

Bloemendaal-HGC

HGC hoopt op een herhaling van vorig seizoen toen de ploeg op ’t Kopje met 3-1 won, maar de eerste ontmoeting dit jaar eindigde in een afgetekende 4-0 zege voor Bloemendaal. De koploper komt sterk voor de dag in eigen huis. Het liet in alleen punten liggen tegen Pinoké (0-0). De afgelopen twee duels waren de Mussen weer flink op schot met respectievelijk zes en vijf treffers. HGC leed al vier uitnederlagen dit seizoen. In de strijd om de play-offs kan HGC zich niet veel meer verliespartijen veroorloven. Vorige week bouwde ploeg vertrouwen op met de 6-0 zege op Hurley.

Den Bosch-Amsterdam

Den Bosch bezorgde eerder dit seizoen Amsterdam de eerste nederlaag van het seizoen. In de laatste seconden van het duel ging de Bossche ploeg er met de winst vandoor. Dat was in de eerste seizoenshelft waarin Den Bosch uitgroeide tot de verrassing. Na de winterstop is de ploeg minder op dreef met twee nederlagen en één zege. In eigen huis gingen de laatste twee duels verloren, tegen Bloemendaal en Oranje-Rood. Amsterdam daarentegen won vijf van de zeven uitwedstrijden en is al vijf duels ongeslagen.

Hurley-Oranje-Rood

Oranje-Rood is op zoek naar revanche na de verrassende nederlaag in eigen huis tegen Pinoké (0-2). Desondanks staat de ploeg derde op de ranglijst, hoewel Kampong en Rotterdam in punten gelijk staan. Daarom zouden drie punten zeer welkom zijn. En dat moet mogelijk zijn. Hurley won pas één keer dit seizoen en incasseerde twee wedstrijden op rij zes tegentreffers. Het eerste duel tussen beide ploegen werd met 5-3 gewonnen door Oranje-Rood.

Pinoké-Almere

Pinoké is de verrassing na de winterstop. Na het doelpuntloze remise tegen Bloemendaal werd gewonnen van HGC en Oranje-Rood. Die vorm willen de Steekneuzen maar al te graag doorzetten. Pinoké treft in Almere een ploeg die al tien wedstrijden niet heeft gewonnen en in die reeks maar twee keer gelijkspeelden. Almere boekte dit seizoen slechts één overwinning. Inderdaad, Pinoké werd met 3-2 verslagen.

Tilburg-Qui Vive

De strijd tussen promovendi. Tilburg is op een negende plaats nog steeds de best presterende promovendus. Opvallend is dat de ploeg voor eigen publiek nog niet heeft gewonnen. De punten worden vooral buitenshuis gepakt. Zondag moet dan eindelijk die langverwachte zege worden geboekt als Qui Vive op bezoek komt. De hekkensluiter won nog geen wedstrijd in de Hoofdklasse en moest eerder dit seizoen al het hoofd buigen tegen Tilburg: 4-1.

Reageer

Contact Us