Preview Hoofdklasse heren: Rotterdam treft Amsterdamse rivalen

De dames hebben een dubbelweekend voor de boeg. De heren komen alleen op zondag in actie. Het affiche op de vierde speeldag is het treffen tussen Rotterdam en Amsterdam. Blijven de Amsterdammers opnieuw zonder puntenverlies? En kan Den Bosch blijven aanhaken bij de top van de ranglijst?

Rotterdam-Amsterdam

Net als Amsterdam heeft Rotterdam deze competitie nog niet verloren. Vorige week wonnen de havenstedelingen voor het eerst deze competitie. Promovendus Almere werd opgerold. Vier doelpunten in de eerste 15 minuten zorgden uiteindelijk voor een 5-1 zege. Als Rotterdam niet te veel op achterstand wil raken, zal deze wedstrijd tegen Amsterdam moeten worden gewonnen. Doelpunten maken lijkt geen probleem. Na Bloemendaal is Rotterdam de productiefste ploeg met twaalf doelpunten. Het incasseerde echter ook al acht treffers. Amsterdam beschikt over de sterkste defensie in de Hoofdklasse met slechts twee tegendoelpunten. Het zorgde er mede voor dat de ploeg na drie duels nog zonder puntenverlies is. De eerste topper van het seizoen wist Amsterdam in winst om te zetten. Kampong werd met 2-1 verslagen.

Tilburg-Bloemendaal

Hekkensluiter Tilburg heeft het niet makkelijk. Veel tijd om de wonden te likken na de 6-2 nederlaag is er niet. De promovendus ontvangt titelkandidaat Bloemendaal, dat na drie wedstrijden nog geen enkel punt heeft verspeeld. In de laatste twee wedstrijden scoorden de Mussen tien doelpunten. Tilburg daarentegen incasseerde al tien treffers en scoorde zelf maar drie keer. De kans is daarom groot dat Bloemendaal ook de vierde competitiewedstrijd afsluit met drie punten.

Den Bosch-Almere

De beste presterende promovendus, Almere, kreeg afgelopen zondag een oorwassing. Rotterdam stond na een kwartier al met 4-0 voor. Het werd uiteindelijk 5-1. Daarnaast miste Almere ook nog een strafbal. Het was geen fijne wedstrijd voor het zelfvertrouwen en op de vierde speeldag krijgt de promovendus het opnieuw niet makkelijk. Den Bosch, de huidige nummer drie van ranglijst, is de tegenstander. De Bossche ploeg won vorige week dan wel met 3-0 van Oranje-Rood, maar de uitslag had op basis van de eerste helft makkelijk andersom kunnen zijn. Wil Almere een kans kunnen maken tegen Den Bosch dan moet het een ‘Rotterdam-scenario’ voorkomen.

Hurley-HGC

Tegenovergestelde gevoelens bij Hurley en HGC na afgelopen zondag. Hurley liep tegen de eerste nederlaag op en HGC won voor het eerst in deze competitie. Het was een minieme zege op de buurman van Hurley, Pinoké. Het eerste velddoelpunt van HGC dit seizoen was meteen voldoende voor de overwinning. Daarvoor werden de treffers alleen gemaakt uit een strafcorner. Net als voor Rotterdam geldt voor HGC dat dit duel gewonnen moet worden om de aansluiting met de top niet te verliezen. Hurley, dat verloor van Bloemendaal, wil voorkomen dat het naar beneden moet kijken in plaats van naar boven. Vorig seizoen leverde de wedstrijd een doelpuntrijk duel op: 3-5.

Pinoké-Oranje-Rood

Opnieuw een pittige opdracht voor Pinoké. Na een puntendeling tegen de buren van Hurley stapten de Steekneuzen tegen Bloemendaal en HGC als verliezer van het veld af. Met slechts één punt en een tiende plaats staat Pinoké er niet al te florrisant voor. Dat geldt eigenlijk ook wel voor Oranje-Rood. Na de zege op Qui Vive lieten de Eindhovenaren de zege tegen Rotterdam in de slotfase glippen en vergat het afgelopen zondag te scoren tegen Den Bosch. Plek zes is het resultaat na drie duels. Hoewel Oranje-Rood over een sterkere selectie beschikt, is een ruime zege niet vanzelfsprekend. Vorig seizoen was het spannend in het Amsterdamse Bos, met een 3-2 zege voor de Eindhovense ploeg.

Qui Vive-Kampong

Net boven Oranje-Rood in de ranglijst staat Kampong. Met de 6-2 zege op Tilburg hopen de Utrechters een punt te hebben gezet achter een stroeve start. Het zelfvertrouwen kan verder worden opgekrikt met een zege op promovendus Qui Vive. De ploeg uit De Kwakel pakte dan wel een punt tegen medepromovendus Almere, maar tegen Oranje-Rood en Amsterdam was Qui Vive een maatje te klein. En dat zal waarschijnlijk zondag ook het geval zijn tegen Kampong.

Comments (2)

  1. Tilburg heeft het niet makkelijk tot nu toe, maar dat heeft ook met de tegenstanders te maken. Tegen Amsterdam, Kampong, Bloemendaal, HGC, Rotterdam en OR is het niet vreemd als ze verliezen. De punten moeten tegen andere teams worden gepakt. Staat Tilburg op 30/10 op 4 punten, dan is dat niet vreemd en begint het seizoen eigenlijk pas.

  2. Tegen Den Bosch valt er ook weinig te halen zoals het er nu uit ziet. Kan weer een spannend seizoen worden.

Reageer

Contact Us