Preview Hoofdklasse heren: Spanning is om te snijden

Met nog drie speeldagen te gaan, is er nog volop spanning in de Hoofdklasse heren, zowel in de strijd om een plek in de play-offs als om degradatie. Bovenin neemt koploper Amsterdam het op tegen rivaal Rotterdam en onderin leveren Schaerweijde en SCHC een belangrijk gevecht met elkaar. Hoofdklassehockey.nl blikt alvast vooruit op deze wedstrijden.

Amsterdam-Rotterdam

Na een haperende start van de tweede seizoenshelft lijkt Amsterdam weer op stoom geraakt. De koploper won zondag voor de vierde maal op. Dit keer werd SCHC (2-5) aan de zegekar gebonden. Rotterdam vocht zich tegen Kampong naar een punt na een 2-0 achterstand. De Rotterdammers maken nog steeds kans op de play-offs. Het verschil met HGC, dat op de vierde plaats staat en recht geeft op een ticket voor de play-offs, is twee punten.

Oranje Zwart-Pinoké

Met de overwinning in de slotminuut op HGC sloot Oranje Zwart een mindere fase af waarin het twee keer verloor en werd uitgeschakeld in de EHL. De landskampioen staat op een tweede plaats op drie punten van koploper Amsterdam. Pinoké begon de tweede competitiehelft goed met een gelijkspel en twee zeges, maar ging zondag alweer voor de derde opeenvolgende keer onderuit. De ploeg werd in de slotseconden verrast door Schaerweijde. Pinoké zal nog alle zeilen bij moeten zetten om niet in de play-outs verzeild te raken.

Schaerweijde-SCHC

Dit duel is van levensbelang voor Schaerweijde. Om directe degradatie te voorkomen moet deze wedstrijd gewonnen worden. Het verschil met Voordaan, die elfde en voorlaatste staat, is slechts één punt. Schaerweijde won zondag in de slotminuut bij Pinoké en boekte zodoende de tweede overwinning op rij en de derde sinds de winterstop. SCHC won slechts twee van de laatste zes duels. Ook voor de ploeg uit Bilthoven is deze wedstrijd belangrijk. Het verschil met Den Bosch dat op een veilige negende plaats staat, is maar drie punten.

Kampong-Hurley

Kampong kent een prima tweede seizoenshelft. Samen met Bloemendaal zijn de Utrechters de enige ploeg die sinds de winterstop nog niet heeft verloren. Afgelopen zondag verspeelde Kampong een 2-0 voorsprong bij Rotterdam, maar kwam het opnieuw dichterbij een plek in de play-offs. Door de nederlaag van HGC is het verschil nog maar één punt. Zo goed Kampong presteert zo slecht gaat het met Hurley. Slechts één zege en vijf nederlagen zijn de harde cijfers voor de ploeg die in de eerste seizoenshelft nog verrassend goed presteerde.

Voordaan-Bloemendaal

Na zes nederlagen op rij pakte Voordaan eindelijk weer eens de volle winst. Het waren drie belangrijke punten in de strijd om directe degradatie. De Groenekanners hebben nog steeds een punt voorsprong op hekkensluiter Schaerweijde. Bloemendaal profiteerde van de nederlaag van HGC en schoof op naar de derde plaats. De ploeg is al zes wedstrijden ongeslagen. Afgelopen zondag werd Den Bosch met 3-0 opzij gezet.

HGC-Den Bosch

HGC hapert na de winterstop. De ploeg uit Wassenaar verloor vorige week de topper tegen Oranje Zwart in de slotminuut. Het was alweer de derde nederlaag sinds de hervatting van de competitie. HGC wist sindsdien pas twee keer te winnen. Inmiddels is een plek in de play-offs ook niet meer zo zeker. HGC, dat vierde staat, voelt de hete adem van Kampong en Rotterdam in de nek. Den Bosch incasseerde zondag tegen Bloemendaal de derde nederlaag op rij. De Bosschenaren staan nog wel op een veilige negende plaats, maar het verschil met SCHC bedraagt slechts drie punten.

Reageer

Contact Us