Preview Hoofdklasse heren: Strijd bovenin en onderaan barst meteen los

Na zaalcompetities en trainingsstages wordt de Hoofdklasse bij de heren zondag hervat. Op de eerste competitiedag na de winterstop staat een aantal belangrijke duels op het programma zowel bovenin als onderaan de ranglijst.

HGC-Den Bosch

In verband met de live-uitzending van Ziggo Sport begint het duel al om 14.00 uur. Er staat veel op het spel voor HGC. De ploeg uit Wassenaar heeft een goed resultaat nodig om het uitzicht op een plek in de play-offs niet uit het oog te verliezen. Het zal een zware kluif hebben aan Den Bosch, dat in het eerste deel van de competitie prima presteerde en op de vierde positie staat. HGC won voor eigen publiek pas twee van de vijf duels. Alleen Almere en Pinoké werden verslagen. Den Bosch is sterk in uitduels. Het won bij Amsterdam en leed slechts één nederlaag, op ’t Kopje in Bloemendaal. Er is slechts één kanttekening. De Bossche ploeg mist wel belangrijke krachten als Austin Smith en Kieran Govers vanwege verplichtingen in de Hockey India League (HIL). Het eerste duel eindigde in een 4-1 zege voor Den Bosch.

Amsterdam-Kampong

Een topper zonder veel topspelers. Kampong mist vanwege de Hockey India League Robbert Kemperman, Sander de Wijn en doelman David Harte. Bij Amsterdam ontbreken in ieder geval Justin Reid-Ross en Billy Bakker. In de strijd om een plek in de play-offs heeft Kampong de punten hard nodig. De Utrechtse ploeg staat zesde, maar in punten gelijk met nummer vier, Den Bosch. Kampong is drie wedstrijden op rij ongeslagen en verloor dit seizoen geen enkele uitwedstrijd, maar speelde wel gelijk tegen Hurley en Almere. Amsterdam is juist sterk in thuisduels. Het verloor alleen van Den Bosch, toen de winnende treffer in de slotseconden viel. De eerste ontmoeting werd gewonnen door Amsterdam: 2-1.

Oranje-Rood-Rotterdam

Oranje-Rood staat vijfde, maar maakte een wisselend eerste deel van de competitie door. Het verloor in eigen huis al twee keer, maar won vier van de laatste vijf duels voor de winterstop. De landskampioen mist de geblesseerde Mark Rijkers, maar zal ook geen beroep kunnen doen op Benjamin Stanzl en Agustin Mazzilli vanwege het finaleweekend van de HIL. Rotterdam is derde en won als enige ploeg van koploper Bloemendaal. De Rotterdammers wonnen de laatste vier competitieduels, maar laten in uitwedstrijden ook nog weleens punten liggen. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel: 4-4. Bij Rotterdam ontbreken Adam Dixon en Seve van Ass vanwege de Hockey India League.

Almere-Qui Vive

Voor Almere kwam de winterstop als geroepen. De promovendus sloot het eerste deel van de competitie af met zes nederlagen op rij. Na een redelijk begin is de ploeg inmiddels afgezakt naar een tiende plaats. Om niet verder af te zakken moet Almere in eigen huis een goed resultaat neerzetten. De ploeg won pas één keer voor eigen publiek, tegen Pinoké (3-2). Hekkensluiter Qui Vive is nog op zoek naar de eerste zege in de Hoofdklasse. De promovendus krijgt veel doelpunten tegen, maar wist zelf ook het net in elf van de twaalf duels te vinden. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in 2-2.

Hurley-Tilburg

Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten in het voordeel van Tilburg. De eerste ontmoeting dit seizoen eindigde in 1-1. Hurley maakte een matig eerste deel van de competitie door. De ploeg is net als Qui Vive op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Tilburg sloot het eerste deel in mineur af met twee nederlagen. In uitwedstrijden kwam de promovendus goed voor de dag met drie zeges uit zes duels. Tilburg moet het stellen zonder de Australiër Jake Sherren, die een schouderblessure opliep tijdens de zaalcompetitie in eigen land. Hierdoor heeft coach Jeroen Delmee A-junior Florijn van Zuilen toegevoegd aan de selectie.

Bloemendaal-Pinoké

Ook bij Bloemendaal ontbreken spelers vanwege de HIL: Wouter Jolie, Florian Fuchs en Manu Stockbroekx. Bovendien missen de Mussen de geblesseerde Roel Bovendeert. Bloemendaal is de trotse koploper in de Hoofdklasse en verloor dit seizoen pas één keer. Alle vijf thuisduels werden in winst omgezet. In het eerste duel was Bloemendaal veruit de bovenliggende partij en won met 6-1. Pinoké haalde slechts vier punten uit zes duels. De Steekneuzen staan vooralsnog op een veilige negende plaats. De ploeg, die onder leiding staat van de nieuwe coach Jesse Mahieu, mist in ieder geval Aran Zalewski (HIL) en Joost van de Vijfeijken. Van Vijfeijken liep tijdens de trainingsstage in Rome een zware schouderblessure op.

Reageer

Contact Us