Preview Hoofdklasse heren: Tilburg-Almere belangrijke kraker

Het blijft spannend in de Hoofdklasse heren. Kampong en Oranje-Rood zitten volop in de strijd voor een ticket voor de play-offs en onderin kan op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie de rangschikking door elkaar worden gehusseld. De ogen zullen met name gericht zijn op het duel tussen Tilburg en Almere.

Amsterdam-Oranje-Rood

Amsterdam moest vorige week een fikse nederlaag tegen HGC slikken: 6-2. Het was de eerste verliespartij van de Amsterdammers na negen ongeslagen duels. Vanwege de eerste nederlaag sinds de winterstop verzuimde Amsterdam de eerste plaats in de Hoofdklasse op te eisen. Een bitter weekend dat moet worden gerevancheerd en met Oranje-Rood valt nog een appeltje te schillen. De Eindhovense ploeg schakelde Amsterdam onlangs uit tijdens de KO16 van de EHL. Oranje-Rood, dat al vijf duels ongeslagen is, staat vierde en voelt de hete adem van Kampong dat één punt achterstand heeft. Een misstap kan de fusieclub zich niet veroorloven.

Kampong-HGC

Kampong deed vorige week goede zaken. Met de 3-1 zege op Bloemendaal zitten de Utrechters nog steeds in de race om een ticket voor de play-offs. Het verschil met Oranje-Rood, dat volgende week de opponent is van de Utrechtse formatie, bedraagt slechts één punt. Makkelijk zal de opgave zondag niet worden. HGC verraste vorige week met een 6-2 zege op Amsterdam en is al drie wedstrijden ongeslagen. Bovendien kan de Wassenaarse ploeg vrijuit spelen, want er staat niets meer op het spel voor HGC.

Qui Vive-Bloemendaal

Het lot van Qui Vive kan zondag al worden bezegeld. Als concurrent Almere tenminste een punt haalt bij Tilburg degradeert Qui Vive naar de Overgangsklasse. De promovendus had zich een iets betere uitgangspositie kunnen verschaffen, maar de ploeg verloor vorige week in de slotminuut het degradatieduel met Hurley. Dit keer komt Bloemendaal op bezoek. De koploper verloor de laatste twee duels en kan zich in de strijd om de eerste plaats op de ranglijst geen misstap veroorloven. Toch zouden de Mussen Qui Vive niet hoeven vrezen. Het eerste onderlinge duel eindigde in 8-2 voor Bloemendaal.

Rotterdam-Hurley

Rotterdam kan zich zondag kwalificeren voor play-offs. Bovendien maken de Rotterdammers ook nog kans op de eerste plaats op de ranglijst, maar de achterstand is wel drie punten op koploper Bloemendaal dat ook nog eens twee wedstrijden meer heeft gewonnen. Rotterdam is in goeden doen. De ploeg won vijf wedstrijden op rij en is al zeven duels ongeslagen. Hurley zou een te nemen horde moeten zijn. In het eerste onderlinge duel stapten de Rotterdammers met een 4-1 zege van het veld. Hurley zette vorige week een flinke stap in direct lijfsbehoud door in de slotseconden hekkensluiter Qui Vive te verslaan. Door de zege steeg de ploeg ook nog een plek op de ranglijst ten koste van Almere. Ook directe handhaving is nog mogelijk. Hurley staat slechts één punt achter op Tilburg, dat negende staat.

Den Bosch-Pinoké

Beide ploegen hoeven niet meer te vrezen voor play-outs en kunnen ook niet meer deelnemen aan de play-offs. Den Bosch staat zevende, maar zou nog een plek kunnen stijgen. HGC staat op een zesde positie en de voorsprong op Den Bosch bedraagt maar twee punten. De Bossche ploeg won vorige week de Brabantse derby met 4-0 van Tilburg. Pinoké ging thuis onderuit tegen Rotterdam en won slechts één van hun laatste vier duels. In het eerste duel was het verschil tussen Den Bosch en Pinoké miniem. De Bosschenaren wonnen met 1-0.

Tilburg-Almere

Een belangrijk duel met het oog op de play-outs. Tilburg is nog steeds veilig, maar het verschil met nummer tien Hurley is nog maar één punt. Almere staat drie punten achter. Beide ploegen draaien een slechte serie met elk drie nederlagen op rij. Daarnaast pakte Tilburg in eigen huis maar één punt. Almere doet het in uitwedstrijden niet veel beter: slechts twee schamele puntjes. De ploeg die deze wedstrijd wint, blijft de zaken nog in eigen hand houden.

Reageer

Contact Us