Preview Hoofdklasse heren: Titelfavoriet tegen landskampioen

Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse heren speelt de landskampioen tegen de grote titelfavoriet. Oranje-Rood gaat zondag op bezoek bij Bloemendaal, een duel dat live wordt uitgezonden op Ziggo Sport. Ook staat er de Bosderby gepland tussen Pinoké en Amsterdam. En speelt het verrassende Den Bosch tegen Kampong.

Bloemendaal-Oranje-Rood

In verband met de live-uitzending van Ziggo Sport begint het duel al om 12.30 uur. Bloemendaal lijkt zich met zevenmijlslaarzen door de competitie te spelen. In alle vijf competitieduels stapten de Mussen als winnaars van het veld. En doelpunten maken gaat Bloemendaal gemakkelijk af. Met twintig doelpunten zijn de Mussen de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse. In elk van de vijf competitiewedstrijden maakte Bloemendaal minimaal drie doelpunten. Zet de ploeg dit scenario voort dan valt er wellicht weinig te halen voor Oranje-Rood. De Eindhovense ploeg is met twee zeges op rij inmiddels opgekrabbeld na een moeizame start. Vorig jaar wist Oranje-Rood, toen nog Oranje Zwart geheten, met 1-2 te winnen.

Hurley-Almere

Met de eerste zege ooit in de Hoofdklasse zal Almere met vertrouwen afreizen naar het Amsterdamse Bos. Afgelopen zondag versloeg de promovendus een andere ploeg uit het Bos, Pinoké, voor deze historische prestatie. En Almere is niet kansloos tegen Hurley, dat slechts twee keer gelijkspeelde en al drie nederlagen op rij leed. In deze verliespartijen incasseerde de ploeg 15 treffers. Wat wel voor Hurley pleit, is dat de ploeg in alle vijf voorgaande competitiewedstrijden tot scoren wist te komen.

Pinoké-Amsterdam

Dit keer staat de Bosderby tussen Pinoké en Amsterdam op het programma. Pinoké draait niet geweldig. Met slechts één punt uit vijf wedstrijden en vier nederlagen op rij staat de ploeg alleen op doelsaldo voorlaatste. De Steekneuzen treffen Amsterdam, dat op zoek is naar revanche. De ploeg kreeg namelijk afgelopen zondag een gevoelig tik te verwerken. Amsterdam incasseerde thuis tegen Den Bosch de eerste nederlaag van het seizoen. Het was een zuur verlies, want het winnende doelpunt viel in de slotseconden. Vorig jaar was het spannend en won Amsterdam nipt van Pinoké met 3-2.

Rotterdam-Qui Vive

Rotterdam kwam vorige week niet in actie, omdat de geplande wedstrijd tegen Kampong werd verplaatst vanwege de EHL-verplichtingen van de Utrechters. Misschien dat de verplichte rust Rotterdam heeft geholpen, want de ploeg draait nog niet naar behoren. Slechts één overwinning in vier duels is te weinig voor de ploeg die graag mee wil doen in de play-offs. Tegen Qui Vive is Rotterdam aan zijn stand verplicht om te winnen. De promovendus is hekkensluiter met één punt uit vijfde duels. In de wedstrijden tegen de topploegen was Qui Vive duidelijk een maatje te klein, met de 10-0 tegen Kampong als meest opmerkelijke uitslag.

Den Bosch-Kampong

Den Bosch ontpopt zich in de beginfase van het seizoen tot een regelrechte uitdager en geduchte tegenstander van de topploegen in de Hoofdklasse. Werd van koploper Bloemendaal nog nipt verloren, maar Oranje-Rood, HGC en Amsterdam werden verslagen. Den Bosch treft in Kampong een ploeg in vorm. Vorige week plaatsten de Utrechters zich dankzij twee zeges voor de KO16 in de EHL. En de laatste twee competitieduels werden met ruime cijfers (6-2 en 10-0) in winst omgezet. Kampong scoort makkelijk en krijgt weinig goals tegen.

Tilburg-HGC

HGC had zich vorige week veel van de confrontatie met Bloemendaal voorgesteld, maar kwam bedrogen uit. Er lukte maar weinig bij de ploeg uit Wassenaar, die met 4-0 verloor. Na de gevoelige tik volgt een lastige uitwedstrijd in en tegen Tilburg. De promovendus slaagde er dit seizoen bijna in een punt van Bloemendaal af te snoepen. Bovendien boekte Tilburg afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen door Qui Vive met 4-1 te verslaan.

Reageer

Contact Us