Preview Hoofdklasse heren: Toppers in Utrecht en Rotterdam

Er staan komende zondag in de Hoofdklasse heren twee topwedstrijden op het programma. In Utrecht ontvangt Kampong Amsterdam en Oranje-Rood gaat op bezoek bij Rotterdam. Qui Vive treft op de tweede speeldag mede-promovendus Almere.

Kampong-Amsterdam

Het ontbrak afgelopen zondag bij Kampong onder meer aan slimheid en finesse concludeerde Sander de Wijn. Hierdoor hield de Utrechtse formatie slechts een punt over aan het duel met promovendus Almere (0-0). Amsterdam rekende af met een andere promovendus: Tilburg. Dat gebeurde pas na rust. Doelpunten van Roderic Schwirtz, Robert Tigges en Justin Reid-Ross bepaalden de eindstand op 3-0. Vorig seizoen stonden Kampong en Amsterdam tegenover elkaar in de halve finales van de play-offs. De Amsterdammers beslisten de confrontatie na drie duels in hun voordeel. In de competitie was Kampong in eigen huis eerder met 4-2 te sterk.

Rotterdam-Oranje-Rood

Rotterdam staat opnieuw een zware pot te wachten. Na HGC (3-3) vorig week ontvangen de Rotterdammers Oranje-Rood. Afgelopen seizoen won de Eindhovense ploeg, die toen nog Oranje Zwart heette, met 1-2. De nieuwe fusieclub begon met een 4-1 zege op promovendus Qui Vive. Bob de Voogd had met zijn drie doelpunten een groot aandeel in de overwinning. Rotterdam gaf tegen HGC een 3-1 voorsprong uit handen. Tristan Algera ontpopte zich tot plaaggeest van de havenstedelingen door driemaal te scoren uit een strafcorner.

Den Bosch-HGC

Vorig seizoen eindigde het doelpuntrijke duel in een 4-3 overwinning voor HGC. De Wassenaarse ploeg zag strafcornerspecialist Gonzalo Peillat vertrekken, maar Tristan Algera treedt vooralsnog in de voetsporen van de Argentijn. Algera behoedde met drie treffers uit een corner HGC van een nederlaag tegen Rotterdam. Den Bosch maakte het Bloemendaal ontzettend lastig. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase scoorde Florian Fuchs waardoor Den Bosch met lege handen huiswaarts keerde.

Pinoké-Bloemendaal

Bloemendaal won dus vorige week nipt van Den Bosch (3-2) en Pinoké werkte op de eerste speeldag meteen de eerste Bosderby van het seizoen af. Tegen Hurley werd het 1-1. Dat was dezelfde uitslag als eerder tijdens de ABN AMRO Cup. Vorig jaar eindigde het treffen tussen Pinoké en Bloemendaal in een kleine 1-2 overwinning voor de Mussen.

Qui Vive-Almere

De strijd tussen de promovendi. Beide ploegen kennen elkaar van de play-offs van de Overgangsklasse. Qui Vive won beide duels pas na verlenging en promoveerde naar de Hoofdklasse, even later gevolgd door Almere dat afrekende met SCHC. Almere kende van de promovendi de beste start in de Hoofdklasse. De ploeg van coach Alex Verga hield Kampong in bedwang (0-0). Qui Vive ging met 4-1 onderuit in Eindhoven tegen Oranje-Rood, maar de ploeg kon volgens aanvoerder Erik Otto met opgeheven hoofd terug naar Uithoorn reizen.

Tilburg-Hurley

Na een jaar afwezigheid keerde Tilburg weer terug op het hoogste niveau. Op de eerste speeldag moest het op bezoek bij Amsterdam en verloor met 3-0, nadat de ploegen met een 0-0 stand de rust in waren gegaan. Hurley hield een punt over aan de eerste Bosderby van het seizoen. Het kwam op voorsprong tegen Pinoké, maar de Steekneuzen stelden tien minuten voor tijd een punt veilig.

Comments (1)

  1. Wat is hier een preview aan? Wordt niets gezegd over zondag, alleen over vorige week. Geen verwachting met wat het gaat worden of zo.

Reageer

Contact Us