Preview Hoofdklasse heren: Vier teams strijden om twee tickets

Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse heren strijden nog vier teams voor twee nog overgebleven tickets voor deelname aan de play-offs: Kampong, HGC, Bloemendaal en Rotterdam. Onderin is het ook spannend, want welke club degradeert rechtstreeks? Voordaan, SCHC of Schaerweijde?

Amsterdam-Bloemendaal

Bloemendaal moet winnen in de klassieker om een kans te maken op deelname aan de play-offs. De ploeg liet in de laatste twee wedstrijden liefst vijf punten liggen. Eerst was daar het gelijkspel (1-1) tegen Voordaan en vorige week verloor Bloemendaal in eigen huis van Kampong (1-2), waardoor de ploeg naar de vermaledijde vijfde plaats zakte. Het verschil met HGC, dat vierde staat, is één punt. Amsterdam, dat al zeker is van de play-offs, zal de reguliere competitie af willen sluiten op een eerste plaats. De voorsprong op nummer twee, Oranje Zwart, bedraagt één punt.

Oranje Zwart-Rotterdam

Rotterdam heeft een klein wonder nodig om de play-offs te halen. De ploeg van vertrekkend coach Reinoud Wolff moet winnen, maar is afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. Rotterdam verloor na de winterstop pas één keer, maar speelde ook twee keer gelijk. En die remises, acht in totaal, lijken de havenstedelingen dit seizoen te gaan nekken in de race om een plek in de play-offs. Het gat naar de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs, is twee punten. Oranje Zwart, al zeker van de play-offs, aast op de eerste plaats in de competitie. Het verschil met koploper Amsterdam is slechts één punt.

Kampong-Den Bosch

Kampong deed met de winst vorige week op Bloemendaal goede zaken met het oog op de play-offs. De Utrechters staan er met nog één duel te gaan goed voor, maar zullen toch moeten winnen van Den Bosch om zeker te zijn van deelname aan die play-offs. Hoewel een gelijkspel ook kan volstaan, is Kampong dan wel afhankelijk van de concurrentie. Voor Den Bosch staat er niets op het spel. De Bossche heren speelden zich vorige week veilig na de 5-1 zege op Voordaan.

Voordaan-HGC

Voordaan zal een zware kluif hebben om directe degradatie te voorkomen. De Groenekanners spelen tegen HGC dat nog volop in de race is voor een ticket voor de play-offs. Na vier duels zonder zege wist de Wassenaarse ploeg afgelopen zondag eindelijk weer eens te winnen. Pinoké werd met 6-3 verslagen. Hierdoor steeg HGC naar de vierde plek op de ranglijst. Het heeft één punt voorsprong op Bloemendaal en twee op Rotterdam. Voordaan is hekkensluiter op één punt achterstand van SCHC en Schaerweijde.

Pinoké-SCHC

De opdracht voor SCHC is duidelijk. De Bilthovenaren moeten winnen van Pinoké om Voordaan voor te blijven in de strijd om degradatie. Ook bij een gelijkspel kan degradatie worden ontlopen, maar dan mag Voordaan niet winnen. Bij winst kan SCHC qua punten gelijk komen met de Steekneuzen. Pinoké heeft echter meer overwinningen geboekt, waardoor SCHC zich dan via play-outs moet zien te handhaven op het hoogste niveau. Pinoké hoopt het seizoen goed te kunnen afsluiten. De voorgaande vijf wedstrijden eindigden namelijk in een nederlaag.

Schaerweijde-Hurley

Voor Schaerweijde geldt hetzelfde als voor SCHC. De ploeg moet winnen om Voordaan voor te blijven in de strijd om degradatie. Een gelijkspel is ook voldoende, maar dan mogen de Groenekanners niet winnen. Bij winst komt Schaerweijde in punten gelijk met Pinoké, dat op een veilige negende plaats staat, maar de Zeistenaren moeten dan met enorme cijfers winnen om de play-outs te voorkomen.

Reageer

Contact Us