Preview Hoofdklasse heren: Wie wint de klassieker?

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse heren staat de klassieker tussen Bloemendaal en Amsterdam op het programma. Onderin wordt ook een belangrijke strijd uitgevochten tussen Pinoké en Qui Vive.

Bloemendaal-Amsterdam

In verband met de live-uitzending van Ziggo begint het duel om 12.30 uur. Het is de strijd tussen de nummers één en twee in de Hoofdklasse, een duel waarin de favorietenrol bij Bloemendaal ligt. De Mussen zijn de trotse koploper met de volle buit uit zeven wedstrijden. In die zeven duels is Bloemendaal een ware doelpuntenmachine gebleken. Iedere wedstrijd scoort de ploeg minimaal drie keer en afgelopen zondag werd Almere met 9-0 verslagen. Het zal voor Amsterdam dan ook een zware kluif worden om de aartsrivaal af te stoppen. De Amsterdammers scoren ook veel, maar incasseren, op het eerste competitieduel na, iedere wedstrijd een tegentreffer. Vorig seizoen bleven de drie punten op ’t Kopje. Bloemendaal was met 2-1 te sterk voor Amsterdam.

Pinoké-Qui Vive

In de onderste regionen van de Hoofdklasse staat ook een topper op het programma. Hekkensluiter Pinoké ontvangt Qui Vive, dat voorlaatste staat met een punt voorsprong op de Steekneuzen. Welke ploeg staat na de achtste speeldag laatste? En welke ploeg kan voorlopig afstand nemen? Omdat de ploegen onderin dichtbij elkaar staan, is elk punt in de strijd tegen degradatie meegenomen. Niet verliezen is het motto. De kans is groot dat deze wedstrijd in een gelijkspel eindigt, maar wellicht dat de hoofdklasse-ervaring van Pinoké net dat duwtje in de goede richting geeft voor de Steekneuzen om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen.

HGC-Almere

Hoe heeft Almere zich hersteld van de 9-0 thuisnederlaag tegen Bloemendaal? Dat is de grote vraag. Ondanks de flinke nederlaag is de ploeg nog wel de beste promovendus met zes punten uit zeven duels. Opnieuw een nederlaag kan Almere doen zakken uit de middenmoot. Voor HGC is het van belang om de top in het zicht te houden. Een goed resultaat is daarom onontbeerlijk. De Wassenaarse ploeg verloor in de afgelopen vijf duels alleen van Bloemendaal. Thuis draait de ploeg nog niet optimaal. Voor eigen publiek werd slechts één keer gewonnen.

Hurley-Kampong

Kampong toonde vrijdag veerkracht door een 0-2 achterstand tegen Rotterdam in de slotfase ongedaan te maken. Het was het eerste puntenverlies van de Utrechters na vier overwinningen op rij. Een zege, daar kan Hurley tot nu toe alleen maar van dromen. De ploeg staat er niet goed voor. Met slechts drie punten vindt Hurley zichzelf terug op een tiende plaats. Qui Vive en hekkensluiter Pinoké hijgen de ploeg op de ranglijst in de nek. Hurley hoopt op een herhaling van het scenario van vorig jaar toen Kampong met 3-1 werd verslagen. Gezien de huidige stand van zaken is de kans groter dat de Utrechters met de volle buit huiswaarts keren.

Den Bosch-Rotterdam

De vierde plaats van Den Bosch op de ranglijst staat onder druk. Na twee lastige weken waarin de ploeg in eigen huis verloor van Kampong en gelijkspeelde tegen Qui Vive is de concurrentie met rasse schreden genaderd. Rotterdam verzuimde vrijdag al om over Den Bosch te gaan op de ranglijst. Door de 2-2 tegen Kampong bleven de Rotterdammers op een zesde plek, op een punt achterstand van Den Bosch. Ondanks het puntenverlies is Rotterdam al drie wedstrijden ongeslagen. Vorig jaar eindigde het duel in een overwinning voor de Rotterdammers: 1-3.

Tilburg-Oranje-Rood

Met twee nederlagen op rij reist Oranje-Rood af naar Tilburg. Dat is voor geen enkele ploeg een pretje. Tilburg-uit is lastig, zoals eerder al Bloemendaal ondervond en ternauwernood won. Voor Oranje-Rood telt niets minder dan de drie punten. De ploeg staat op een zevende plaats en moet punten pakken om de top vier niet uit het zicht te verliezen. Tilburg zou een mooie slag kunnen slaan met een zege ten opzichte van de concurrenten onderin. Dan zou de promovendus even niet naar beneden hoeven kijken. Maar de punten werden tot nu toe behaald tegen Hurley en Qui Vive. Tegen hoger aangeslagen ploegen werd verloren. En Oranje-Rood wordt nog altijd hoger ingeschat als Tilburg.

Reageer

Contact Us