Preview Livera HK (D): Absolute kraker in Wagener Stadion, Oranje-Rood naar Stichtsche

Aankomende zondag hervat de Livera Hoofdklasse Dames alweer met speelronde 5. Na een spectaculair dubbelweekend wachten er weer een paar prachtige affiches, met onder meer een strijd tussen de beste twee ploegen van afgelopen seizoen en een play-offduel tussen SCHC en Oranje-Rood.

Hdm-Bloemendaal

In Den Haag een ontmoeting tussen hdm en stuntploeg Bloemendaal. Waar de thuisploeg afgelopen zondag de eerste zege boekte van het seizoen (0-2 op bezoek bij Victoria), liep Bloemendaal juist tegen een eerste nederlaag aan. Hdm staat vooralsnog op een zevende plek met vier punten uit evenveel duels. Van Bloemendaal is inmiddels bekend dat de ploeg een droomstart kende van het seizoen. Na vier duels heeft de ploeg immers al evenveel punten behaald als het hele vorige seizoen, al liepen de Mussen in eigen huis afgelopen weekend de punten mis. Vorig seizoen ging Bloemendaal op Sportpark Duinzigt kansloos met 3-0 ten onder.

Pinoké-Kampong

In het Amsterdamse Bos krijgen de Steekneuzen visite van de dames van Kampong. De thuisploeg won afgelopen weekend van Bloemendaal en boekte de maximale score in het eerste dubbelweekend van het seizoen waarmee de ploeg op een keurige vijfde plek is terug te vinden. Voor Kampong is het seizoen nog geen onverdeeld succes, al werd afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt toen HGC met ruime cijfers opzij werd gezet (1-5). In de vorige editie werden de punten verdeeld na een 1-1 eindstand.

SCHC-Oranje-Rood

In Bilthoven wacht SCHC een lastig thuisduel tegen Oranje-Rood. Beide ploegen zijn vooralsnog ongeslagen en terug te vinden op een play-offplek. Vorig seizoen sneuvelden beide ploegen in de halve finales van de play-offs, en ook dit jaar lijkt deelname het enige doel. Dit duel zullen alle ogen gericht zijn op Yibbi Janssen, die Oranje-Rood verruilde voor Stichtsche en tot dusverre een prima versterking is gebleken met al vier treffers achter haar naam. Afgelopen seizoen eindigde SCHC een punt onder de Eindhovenaren in de eindrangschikking en werd er in eigen huis met 3-2 gewonnen.

Laren-Victoria

Vooralsnog is het een dramatisch seizoen voor Laren. Waar de ploeg stiekem een gooi hoopte te doen naar een play-offplek, is de ploeg voorlopig terug te vinden in de degradatiezone. Toegegeven, de dames van Mark Materek hebben al een lastig programma achter de rug, maar met twee punten uit vier duels is er voorlopig geen sprake van strijden om een plek bij de beste vier. In eigen huis zal dit weekend niets anders tellen dan de eerste zege, wanneer promovendus Victoria op bezoek komt. De bezoekers staan voorlaatste en pakten tot dusverre slechts een punt.

Amsterdam-Den Bosch

In het Wagener Stadion vindt een herhaling plaats van de finale van afgelopen seizoen. De eerste editie van de kraker werd gewonnen door Den Bosch, maar na de winterstop was het de beurt aan Amsterdam. In de EHL trok de ploeg van Robert Tigges (toen assistent) aan het langste eind, waarna ook in de competitie en uiteindelijk in de finale van de play-offs Amsterdam steevast de betere bleek. Vooralsnog is het echter niet het seizoen van de regerend kampioen, de ploeg pakte tot dusverre slechts vijf punten uit de eerste vier duels. De Bosschenaren daarentegen gaan fier aan kop en boekten als enige de maximale score met vier overwinningen. Ook het doelsaldo is imponerend: al zeventien goals en slechts één tegentreffer.

Hurley-HGC

Hekkensluiter HGC heeft tot nu toe moeite met het niveau van de Hoofdklasse. De promovendus is na vier wedstrijden nog altijd puntloos en incasseerde maar liefst vijftien treffers terwijl er maar twee keer werd gescoord. Mogelijk leidt het duel op bezoek bij Hurley tot een eerste punt, de thuisploeg speelde immers alleen nog maar gelijk. Afgelopen zondag stevende de ploeg af op een nederlaag, maar Gitte Michels bezorgde Hurley nog een punt in de voorlaatste minuut. De Hurleyanen staan daarmee op de negende plek en zullen in eigen huis zondag voor niets anders gaan dan een overwinning.

Reageer

Contact Us