Preview Livera HK (D): Burenruzie in Amsterdamse Bos, Utrechtse derby

 

Nog even en de Livera Hoofdklasse seizoen 2019/2020 zit alweer op de helft. Aankomende zondag vindt de elfde speelronde plaats, met een paar mooie affiches. In het Amsterdamse Bos reizen de Steekneuzen af naar het Wagener Stadion, terwijl Kampong ook niet ver hoeft te reizen en de degens kruist met SCHC. 

Laren – hdm

In het Gooi een treffen tussen het sukkelende Laren en het prima presterende hdm. De Hagenaars boekten drie overwinningen in hun laatste vijf duels en staan op slechts twee punten van de play-offplekken, al zijn de verschillen in de subtop bijzonder klein, maar om de aansluiting te vinden zal er gewonnen moeten worden van Laren, dat hopeloos uit vorm is. Voor de ploeg van Mark Materek is het vooralsnog een rampseizoen. De Laarders staan met zeven punten in de gevarenzone en verloren hun afgelopen twee duels sinds het knappe gelijkspel tegen Den Bosch. Het wordt tijd voor een overwinning, wil de ploeg zich nog uit het huidige dal worstelen. Vorig seizoen werden de punten verdeeld en werd het 2-2.

Oranje-Rood – Victoria

De Eindhovenaren doen dit jaar weer volop mee in de strijd om een felbegeerd ticket voor de play-offs en zijn momenteel terug te vinden op de vijfde plek. Vorige week leek de ploeg op weg naar een puike prestatie aan de Oosterplas, maar de 0-1 voorsprong op de Bosschenaren werd in de laatste minuten alsnog omgebogen. Victoria lijkt voor nu dan ook de ideale tegenstander om vertrouwen te tanken, de Rotterdammers verloren immers hun laatste drie duels. Voorlopig lijkt het lot van de bezoekers te liggen in play-outs, al duurt het seizoen nog lang.

SCHC – Kampong

De derby van Utrecht wordt aankomend weekend afgewerkt aan de Kees Boekelaan te Bilthoven, waar de huidige koploper SCHC het opneemt tegen de huidige nummer zes Kampong. De thuisploeg verkeerd in bloedvorm en boekte alweer vier zeges op rij, is nog altijd ongeslagen en scoort bovendien aan de lopende band. Alleen Yibbi Jansen en Pien Dicke scoorden samen al twintig treffers, slechts vier goals minder dan de totale productie van Kampong. De bezoekers doen het ook zeker niet slecht en kunnen gezien de huidige stand bij een zege een grote sprong maken in het klassement. Afgelopen editie eindigde de wedstrijd met 4-1 in een overtuigende zege voor Stichtsche.

Hurley – Bloemendaal

In het Amsterdamse Bos krijgt Hurley bezoek van Bloemendaal, een interessant affiche tussen de nummer acht en de nummer negen van het huidige klassement. Mocht Hurley zich ook nog willen mengen in de strijd om play-offs, dan zal er aankomende zondag in eigen huis gewonnen moeten worden. Het gat met de huidige nummer vier, de buren van Pinoké bedraagt vijf punten momenteel. Anderzijds kan Bloemendaal bij een zege juist op gelijke hoogte komen met de Hurleyanen. Afgaand op de vorm van de Mussen is die kans niet groot. Alle vier de afgelopen duels gingen verloren en bovendien kreeg de ploeg achttien goals om de oren. Vorig seizoen werd het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Amsterdam – Pinoké 

Iets verderop wacht Amsterdam een bezoek van de buren van Pinoké, dat vooralsnog een uitstekend seizoen doormaakt. De Steekneuzen staan op een uitstekende vierde plek, mede dankzij drie zeges op rij. Mochten de bezoekers een nieuwe zege boeken dan evenaart de ploeg het aantal overwinningen van het gehele vorige seizoen, toen Pinoké op een achtste plek eindigde. De regerend landskampioen staat weliswaar derde, het gat met de twee koplopers bedraagt maar liefst vijf punten. Het is nog allesbehalve een vlekkeloos seizoen, al speelt de lopende blessuregolf daarin vast en zeker een grote rol. Ondanks dat won de ploeg van Robbert Tigges vier van hun laatste vijf duels en is de weg omhoog ingeslagen na een stroeve start van het seizoen. Het wordt hoe dan ook een interessant treffen in het Wagener Stadion. In het vorige kampioensjaar trok Amsterdam met 2-1 nipt aan het langste eind.

Den Bosch – HGC

Vice-kampioen Den Bosch staat gedeeld bovenaan en is nog altijd ongeslagen. Afgelopen twee duels gingen – weliswaar nipt – gewonnen en de defensie is nog altijd de minst gepasseerde van de Hoofdklasse. Het zal dan ook een lastige opgave worden voor de bezoekers om te scoren, laat staan te stunten bij de Bosschenaren. De promovendus staat troosteloos onderaan en scoorde in tien duels slechts drie keer, terwijl de Gazellen 38 keer incasseerden. Het gat met de voorlaatste plaats bedraagt vier punten en het heeft er dus alle schijn van dat het bij één seizoen blijft voor de ploeg uit Wassenaar.

Reageer

Contact Us